Štrombergs pakāpjas uz otro vietu pasaules rangā

 

Foto: craigdutton.com

Nozare.lv | 14.maijs 2015 7:30

Latvijas BMX riteņbraucējs Māris Štrombergs Starptautiskās Riteņbraukšanas federācijas (UCI) individuālajā rangā pakāpies uz otro vietu, aģentūru LETA informēja Latvijas Riteņbraukšanas federācijas (LRF) preses sekretārs Toms Markss.

Divkārtējais olimpiskais čempions Štrombergs ar 1155 punktiem pasaules rangā piekāpjas tikai pasaules čempionam Semam Vilobijam no Austrālijas, kura kontā 1265 punkti. Aiz latvieša trešajā pozīcijā ar 1080 punktiem ierindojas ASV izlases līderis Konors Fīldss.

Cits Latvijas sportists Edžus Treimanis ar 880 punktiem pasaules rangā pakāpies par divām vietām un šobrīd ir desmitais, taču Rihards Veide noslēdz labāko 50 sportistu skaitu.

Pirmo gadu elitē aizvadošajam Kristenam Krīgeram no pagājušās sezonas junioru vecuma grupā iekrātā uz eliti nenāk līdzi neviens punkts. Tādēļ viņš rangā šobrīd ieņem vien 259.vietu ar iegūtiem 20 punktiem, kas izcīnīti Pasaules kausa pirmajā posmā Mančestrā.

Sieviešu konkurencē lielāko kāpumu veica Sandra Aleksejeva, kas no 104.vietas pakāpās uz 83.pozīciju.

Latvija 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu atlases ieskaitē ar 2206 punktiem atrodas sestajā vietā, kas šobrīd dod divas ceļazīmes uz olimpiskajām spēlēm. Līdere ar 3317 punktiem ir Austrālija, otrie ar 3237 punktiem ir ASV braucēji, bet trešo vietu ar 3107 punktiem ieņem Nīderlandes sportisti.

Pērnajā jūnijā sākās 2016.gada Riodežaneiro olimpisko spēļu kvalifikācija, kas ilgs divus gadus. Šajā kvalifikācijas ciklā sportisti pelnīs UCI ranga punktus, kas tālāk veidos arī Nāciju rangu. Tieši Nāciju rangs būs kritērijs, pēc kura noskaidros to, cik vietu 2016.gada olimpiskajās spēlēs pienāksies valstīm. Maksimums, ko varēs iegūt katra nācija, būs trīs vietas.

Maksimālo ceļa zīmju skaitu uz Olimpiādi Riodežaneiro iegūs pirmo četru valstu sportisti, bet pa divām vietām būs piektās līdz septītās vietas īpašniecēm.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti