Briti piedāvā padarīt «Astra» un «Corsa» OPC versijas vēl jaudīgākas

 
29.decembris 2008 11:00

Britu kompānija Thorney Motorsport, kuras specialzācija ir automobiļu BMW un Vauxhall (citās Eiropas valstīs - Opel) tūnings, ir izstrādājusi divas uzlabojumu programmas hečbekiem Astra VXR un Corsa VXR (vai OPC). Sporta paketes ļauj palielināt dzinēju jaudu un būtiski uzlabot automobiļu dinamikas rādītājus.

Pirmā sporta pakete - VXR-S - iekļauj sevī aerodinamisko aizkaru, par 30 mm pazeminātu sacīkšu balstiekārtu, modernizētus bremžu mehānismus, sporta izplūdes sistēmu un 18 collu vieglmetāla riteņu diskus melnā krāsā.  

Šī programma arī paredz hečbeku dzinēju jaudas palielināšanu - Astrai par 40 zirgspēkiem (līdz 280 z.s.), bet Corsai - par 28 z.s. (līdz 220). Pateicoties tam, ir uzlabojušies automobiļu dinamikas rādītāji. Tā, piemēram, uzlabotā Corsa spēs ieskrieties no nulles līdz 96 km/stundā 5,8 sekundēs, kas ir par sekundi ātrāk par parasto VXR. Šāda auto maksimālais ātrums - 241 km/stundā.

Nākamā programma - VXR-R - ļauj palielināt Astra un Corsa dzinēju jaudu attiecīgi par 60 un 33 z.s. Pie tam, uzlabotā Corsa spēs  ieskrieties līdz 96 km/ stundā  5,4 sekundēs un sasniegt  maksimālo ātrumu 257 km/stundā.  100 km/stundā uzlabotā Astra ar šādu sporta paketi sasniegs 4,9 sekundēs, bet maksimālais ātrums palielināsies līdz 273 km/stundā.

Pakete "R" paredz arī par 40 mm pazeminātu piekari, daudz efektīvākus četrvirzuļu bremžu mehānismus un paaugstinātas berzes diferenciāli.

Kompānija Thorney Motorsport pārdod Vauxhall Astra VXR un Corsa VXR ar jau uzstādītām sporta paketēm. Lielbritānijā visjaudīgākās Astras vērtība ir 26 tūkstoši 295 GBP, bet Corsas - 22 495 GBP. Kopumā tiek plānots uzbūvēt 25 Astra un 25 Corsa automobiļus.


 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti