Autoizstādē Detroitā – konceptauto BlueSport pirmizrāde 1

 
14.janvāris 2009 9:23

Maksimāls braukšanas prieks ar minimālu degvielas patēriņu: ar šādu apņemšanos Volkswagen sāk jauno 2009. autorūpniecības gadu, Ziemeļamerikas starptautiskajā autoizstādē prezentējot rodstera konceptauto BlueSport.

„BlueSport ir kompakts un aizraujošs auto ar nepārprotamu Volkswagen raksturu. Ar spēcīgo 180 ZS dīzeļdzinēju Clean Diesel tas piedāvā pilnīgu dinamiku, kas apvienota ar Volkswagen raksturīgo efektivitātes filozofiju,” Detroitā apstiprināja Volkswagen koncerna valdes priekšsēdētājs Profesors Martins Vinterkorns.



Konceptauto BlueSport tiek demonstrēts autoizstādē Detroitā ar Flex Silver krāsas virsbūvi un oranža auduma paceļamo jumtu. „Šo automobili par īpašu sporta auto padara nepārspējamu tehnoloģiju un pazīstamā Volkswagen dizaina apvienojums. Tā stils ir skaidrs un ietver tikai vissvarīgāko; pašam auto ir slaida un lineāra uzbūve,” skaidro Volkswagen galvenais dizaineris Valters da Silva. Interjers ietver izsmalcinātas detaļas un valdzina ar augsta līmeņa tehnoloģijām. Skatienu piesaista arī ērti lietojamais skārienjutīgais ekrāns. Vieglie, ar ādu pārklātie sēdekļi, kam ir viengabala atzveltnes, lieliski iekļaujas interjerā.

bluesport volkswagen iauto.lv

Aiz 3,99 metrus garā konceptauto BlueSport diviem sporta sēdekļiem atrodas spēcīgs 180 ZS jaudas Clean Diesel dzinējs (TDI) ar Common Rail iesmidzināšanas sistēmu un NOx savācējkatalizatoru, kas nodrošina dinamisku veiktspēju. 6-pārnesumu DSG dubulta sajūga transmisija – pasaulē ekonomiskākā un ātrākā transmisijas sistēma – novada jaudu uz aizmugurējiem riteņiem. Šis sporta auto uzņem ātrumu līdz 100 km/h nieka 6,6 sekundēs; tā maksimālais ātrums ir 226 km/h. Automātiskā ‘start-stop’ un bremžu enerģijas reģenerācijas sistēmas, kas ir daļa no tā sauktā Eko režīma, ir tās tehnoloģijas, kas pozitīvi ietekmē degvielas patēriņu – tas ir tikai 4,3 l/100 km – kā arī samazina izmešu daudzumu. Kopā šīs tehnoloģijas ļauj konceptautomobilim BlueSport pilsētas apstākļos ekonomēt vēl papildu 0,2 litrus uz 100 km.
 
Visi komentāri
 
265845. viesis 15.janvāris 2009 8:21
0 0 Atbildēt

Kā šitais " ‘start-stop’"ietekmēs startu???

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 3

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti