«Honda Civic» iegūst augstāko novērtējumu drošības testos 1

 
30.marts 2009 10:26

Šī gada sākumā Euro NCAP (sadursmes testu neatkarīgā ekspertu organizācija) izstrādāja jaunu auto testēšanas sistēmu, kas vēl plašāk atspoguļo auto drošības līmeni, un vēl saprotamākā veidā parāda atsevišķas drošības vērtējuma sadaļas.

Testa rezultāti uzrāda vadītāja un pasažieru drošības līmeni frontālas, sānu vai aizmugurējas sadursmes gadījumā, bērna drošību auto salonā, kājāmgājēju drošību sadursmē ar auto, kā arī iespēju sniegt palīdzību auto vadītājam nelaimes gadījumā. Veicot auto drošības pārbaudi pēc minētajiem paplašinātajiem kritērijiem, visaugstāko novērtējumu – Euro NCAP 5 zvaigznes – ir saņēmusi automašīna Honda Civic.


Pilns info par testu

Kopumā maksimālais iespējamais punktu skaits, ko var iegūt automašīna,  ir 100. Pusi no tiem sastāda vadītāja un pasažieru drošības līmeni sadursmes gadījumā, turpretim mazāku daļu - pasažieru drošība bērnu sēdeklītī un gājēju aizsardzību. Abu sadaļu īpatsvars pielīdzināts 20%. Atlikušos kopējā vērtējuma 10% veido automobiļa papildus drošības aprīkojuma pieejamība un sniegums. Honda Civic testā ieguva 77 punktus no 100 iespējamajiem (šis ir labs rādītājs, jo, lai iegūtu 5 zvaigznes par drošību, pietiek ar nopelnītiem 70 punktiem).

Kā norāda „Honda”, iegūtais Euro NCAP novērtējums atspoguļo „Honda” korporatīvo filozofiju attiecībā pret auto pasažieru drošību, un tas lieliski turpina jaunās Honda Accord sasniegtos drošības testu rezultātus. Honda Accord testā pērn ieguva 5 zvaigznes. Šādus Honda Civic un Honda Accord drošības rādītājus izdevies sasniegt pateicoties laika gaitā „ Honda” izveidotam Tochigi (Točigi) auto sadursmju pētījumu centram.

Tochigi laboratorijā tiek veikti pētījumi un eksperimenti, īstenojot kā arī modelējot dažāda izmēra un svara automašīnu sadursmes, lai samazinātu traumatisma risku un ievainojumus abām negadījumā iesaistītajām pusēm.  Kā piemēru var minēt priekšējo sēdekļu “aktīvo” galvas atbalsta risinājumu, kas būtiski ir samazinājis sprandas un skausta traumatisma risku auto sadursmes gadījumā.  Šis risinājums sasniedza augstāko iespējamo novērtējumu neatkarīgā izpētes institūta Thatchami pētījumā par kakla un sprandas triecienaizsardzību.
 
Visi komentāri
 
268032. viesis 31.marts 2009 10:11
0 0 Atbildēt

mēgināšu uzminēt nelasot rakstu - 5 zvaigznes.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ram nāk klajā ar 547 Zs pikapu 1500 RHO (+ FOTO) 2

ASV autobūves uzņēmums Ram pieteicis jaunu modeli – 547 Zs jaudīgo pikapu 1500 RHO, kas nomainīs iepriekšējo jaudas virsotni TRX. Lasīt vairāk

 

200 000 eiro: Mercedes parāda elektrisko G-klasi (+ FOTO) 3

Mercedes – Benz pastāsta par G-580 EQ, elektrisko apvidnieku, kas iepazīšanās versijā Edition One maksās aptuveni 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Volkswagen Golf zaudē visvairāk saražotā auto titulu Vācijā 12

Golf vairs nav visvairāk saražotais auto modelis Vācijā, tomēr šis tituls joprojām paliek pie Volkswagen. Lasīt vairāk

 
 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti