Talsu rallijā triumfē Vasaraudzis, «Čempionu sacīkstēs» nepārspējams Egle (+ foto)

 
18.maijs 2009 11:26

Par „BTA Rally Talsi 2009” uzvarētāju kļuvusi Ivara Vasaraudža/Valda Spredža (Skandi Auto rallija komanda) ekipāža, kurai šis bija trešais triumfs Talsu rallijā pēc kārtas. Fantastisku cīņu demonstrēja N4 un 2WD klases līderi.

Tikai pēdējā ātrumposmā par nieka tiesu uzvaras šajās klasēs izcīnīja attiecīgi Aivis Egle/Mārtiņš Jerums (SEB Tieto apvienotā komanda) un Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis.

Artūra Enkura fotogaleriju skatieties šeit!
N4 klasē sacensību otro dienu lieliskā tempā uzsāka igauņi Ots Tanāks/Kristo Krāgs, izvirzoties „BTA Rally Talsi” vadībā. Taču, startējot pēdējā ātrumposmā, viņu pārsvars pār Latvijas čempioniem Aivi Egli/Mārtiņu Jerumu bija nieka divas sekundes. Pēdējo 33,4 kilometrus garo ātrumposmu straujāk veica Egle un izcīnīja skaistu uzvaru. Tanāks finišēja otrais, atpaliekot par teju četrām sekundēm. Čempionu pjedestālu N4 klasē noslēdza somi Juha Salo/Mika Steinbergs (Skandi Auto Rallija komanda). N4 līderi pēc pirmās dienas – Māris Neikšāns/Raivis Jansons (Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda) – finišēja ceturtie klasē, jo nespēja turēt konkurentu diktēto tempu. Savukārt Jānis Vorobjovs/Guntars Zicāns (SEB Tieto) nopelnīja divu minūšu laika sodu, kas atmeta latviešus no trešās pozīcijas N4 klasē uz astoto. Līdz ar to Latvijas čempionātā tikai brīnums spēs atņemt piekto čempiona titulu Aivim Eglem. Saasinājusies cīņa par otro vietu – starp Jāni Vorobjovu un Māri Neikšānu ir nieka viens punkts.

2WD klasē, kur ekipāžas cīnās par Latvijas čempiona nosaukumu, arī risinājās cīņa līdz pēdējam distances metram. Pēdējo ātrumposmu kā līderi uzsāka Zigurds Kalniņš/Ģirts Dombrovskis (Latvijas Mobilā Telefona rallija komanda), taču talsinieki Jānis Fārenhorsts/Ingars Smaižis atpalika nieka pusotru sekundi. Pēdējo posmu nobraucot par trim sekundēm ātrāk, uzvaru ātrumposmā un arī kopvērtējumā izcīnīja Fārenhorsts. Viņam šī bija pirmā uzvara karjerā Latvijas autorallija čempionātā. Trešajā vietā finišēja Krišjānis Caune/Vilnis Vitkovskis. Čempionāta kopvērtējumā labāko trijnieks sekojošs: Kalniņš, Fārenhorsts, Ivo Priedītis/Mārtiņš Vitkovskis (RA Motosport).


Foto: Raimonds Volonts, www.v4motors.lv

A Plus klasē Ivars Vasaraudzis apliecināja savu pārākumu. Viņa sekotāji Raimonds Kisiels/Gatis Panavs un Mārtiņš Svilis/Aivis Aizsilnieks zaudēja līderim attiecīgi gandrīz divas un gandrīz trīs minūtes. Kopvērtējumā vadībā ir lietuvieši Rokas Lipeķis/Renāts Vaitkēvičs. 2WD Super klasē „BTA Rally Talsi” uzvara Normundam Verbelim/Igoram Bartaščenokam, bet kopvērtējuma līderi Aivo Tamms/Gints Krišjānovs. Rallijsprinta kausā Talsos labākie savās klasēs Nauris Berķis/Arvis Piķis un Arvo Himičs/Gints Lasmanis. Komandu vērtējumā „BTA Rally Talsi” triumfēja „LMT Rallija komanda”, kopvērtējumā līdz divu punktu atstatumam pietuvojoties „SEB Tieto”.
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti