Neikšāns/Dzirkals finišē septītie PWRC posmā Grieķijā 2

 
15.jūnijs 2009 8:21

„Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” ekipāža Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals finišēja septītajā vietā PWRC ieskaitē šajā nedēļas nogalē notikušajā pasaules autorallija čempionāta posmā Grieķijā.

Absolūtajā vērtējumā latvieši ieņēma 18. vietu, bet PWRC meistarsacīkšu kopvērtējumā šobrīd atrodas dalītā septītajā vietā.



Jau sacīkstes sākumā sportistiem tika dots uzdevums braukt, saudzējot tehniku, un noteikti sasniegt finišu. Sacensību pēdējo dienu Neikšāns/Dzirkals uzsāka sestie ar nieka 17 sekunžu pārsvaru pār portugāļiem Bernardo Souzu/Horhi Karvaljo. Pēc diviem no četriem svētdienas ātrumposmiem Souza bija Neikšānu apsteidzis, taču Andis atspēlējās priekšpēdējā ātrumposmā un nokļuva atpakaļ 6. vietā. Pēdējo ātrumposmu atkal ātrāk veica portugālis un Andi no labāko sešinieka sacensību finišā šķīra 13 sekundes.

„Esam sasnieguši finišu un izcīnījuši divus PWRC punktus – tātad savu uzdevumu esam izpildījuši,” stāsta Andis Neikšāns. „Visu ralliju braucām uzmanīgi, taču tik un tā sacensību laikā bijām spiesti nomainīt septiņas piekares sviras! No visiem akmeņiem izvairīties nav iespējams, tādēļ ik pa brīdim sanāk piekari salocīt. Salīdzinot ar konkurentiem, mūsu automašīna gan cieta daudz mazāk un daudz laika salocīto sviru dēļ nezaudējām. Žēl, ka neizdevās saglabāt sesto vietu. Pirms pēdējā ātrumposma bija paredzēts nomainīt priekšējās riepas. Vienu nomainījām, bet, mainot otru, salūza domkrats. Tādēļ pēdējo dopu bijām spiesti veikt ar vienu lietotu priekšējo riepu, kura vienkārši neizturēja 33 ātrumposma kilometrus. Pēdējos kilometros uz riepas vairs nebija protektora, tādēļ bija jābrauc īpaši piesardzīgi, lai riepa nepārplīstu. Liels paldies visiem mūsu atbalstītājiem, kuriem pateicoties šogad startējam pasaules čempionātā – Latvijas Mobilajam Telefonam, Latvijas Valsts Mežiem, LEC, Gros Auto, Neste Oil un Juneka. Tāpat paldies visiem faniem, kuri šogad jūt mums līdzi. Nākamais – pēdējais – PWRC posms būs oktobra beigās Lielbritānijā. Līdz tam startēsim Latvijā, rallijos „Kurzeme” un „Latvija”.”

Negaidītu uzvaru PWRC posmā izcīnīja grieķi Lambros Atanasulas/Nikolaos Zakheos ar Škoda Fabia Super 2000. Otrais palika katarieša Nasera Al-Atijaha un itāļa Džovanni Bernačīni duets, nostiprinoties PWRC kopvērtējuma vadībā. Trešie finišēja portugāļi Armindo Arūžo/Miguels Ramaljo ar Mitsubishi Lancer Evolution IX.

Akropoles rallija rezultāti PWRC ieskaitē
1.    Lambros Atanasulas/Nikolaos Zakheos (Grieķija, Škoda Fabia)    4.22;30,1
2.    Nasers Al-Atijahs/Džovanni Bernačīni (Katara, Subaru Impreza)    +22,3
3.    Armindo Arūžo/Miguels Ramaljo (Portugāle, Mitsubishi Lancer)    +2:16,9
4.    Tošihiro Arai/Glens Maknīls (Japāna, Subaru Impreza)        +3:14,9
5.    Martins Prokops/Jans Tomaneks (Čehija, Mitsubishi Lancer)    +5:58,8
6.    Bernardo Souza/Horhe Karvaljo (Portugāle, Fiat Grande Punto)    +9:19,5
7.    Andis Neikšāns/Pēteris Dzirkals (Latvija, Mitsubishi Lancer)    +9:32,5


“Latvijas Mobilā Telefona rallija komandas” preses sekretārs
Mārtiņš Dzenītis
 
Visi komentāri
 
269401. viesis 15.jūnijs 2009 12:05
0 0 Atbildēt

Hmm, tipa tā riepa bija jāmaina pāšiem parbrauciena starp dopiem tad gan nepatīkami ?!?!?

269406. viesis 15.jūnijs 2009 13:06
0 0 Atbildēt

Vai tad nevienam bagažniekā nemētājās parastais domkrats? Jeb pēc noteikumiem aizliegts izmanot citus darba rīkus?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 8

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 6

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 2

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti