Atvieglota tehniskā apskate vēsturiskajiem spēkratiem 5

 
10.februāris 2010 9:00

Valdība atbalstījusi tehniskās apskates kārtību vēsturiskajiem spēkratiem, paredzot tiem atvieglojumus.

Vēsturiskajam transportlīdzeklim tehnisko apskati veiks, pārliecinoties par tā iekārtu, ierīču un mezglu atbilstošu darbspēju un tehnisko stāvokli, ciktāl tas ir iespējams ar pieejamajām diagnostikas iekārtām. Taču šādam spēkratam ir pieļaujami atvieglojumi, kas saistīti ar tā oriģinālo konstrukciju, ja tas būtiski neietekmē satiksmes drošību.

To paredz grozījumi Ministru kabineta noteikumos Nr. 466 „Noteikumi par transportlīdzekļu valsts tehnisko apskati un tehnisko kontroli uz ceļiem”, kas otrdien, 9. februārī, apstiprināti valdībā.

Noteikumos precizēts valsts tehniskās apskates process. Ieviests „0. vērtējums”, ko piešķirs, ja mašīnai un tās aprīkojumam nebūs konstatēti trūkumi vai bojājumi. Precizēts arī tehniskās apskates pēdējais posms – transportlīdzekļa piešķirtā novērtējuma apstrīdēšanas kārtība.

Atgādinām, ka turpmāk paliek spēkā esošā kārtība pielaidei ceļu satiksmē.

Ja piešķir 0. vai 1. vērtējumu, transportlīdzeklis var piedalīties ceļu satiksmē turpmākos 12 mēnešus.

Ja piešķir 2. vērtējumu pamatpārbaudē, izsniedz pagaidu atļauju – uzlīmi 30 dienas piedalīties ceļu satiksmē valsts teritorijā, ievērojot piesardzību. Šādu atļauju var piešķirt ne biežāk kā divas reizes pusgadā.

Savukārt, ja piešķir 3. vērtējumu, transportlīdzeklis nedrīkst piedalīties satiksmē. Netiek piešķirta arī pagaidu atļauja.

 
Visi komentāri
 
274702. viesis 10.februāris 2010 10:44
0 0 Atbildēt

Nu ta beidzot kaut kas lietas labā tiek darīts. Sen jau vajadzēja.

274703. viesis 10.februāris 2010 11:27
0 0 Atbildēt

ar ko viņi domaa vēsturiskie transportlīdzekļi???no cik gadu veciem nez tas ir???

274704. viesis 10.februāris 2010 11:36
0 0 Atbildēt

vecāks par 1980 gadu. bet rakstā izņemot bla bla bla,nekas nebija.

274705. viesis 10.februāris 2010 11:42
0 0 Atbildēt

re kur pat ar noformētiem dokumentiem VS- vēsturisks spēkrats

www.ss.lv/msg/lv/transp...ars/akkio.html

274768. viesis 12.februāris 2010 12:58
0 0 Atbildēt

Jau sen esmu sapņojis nopirkt kādu vecu Volgu GAZ -24, kāda savulaik bija manam, fāterītim. Bet, vienmēr esmu baidījies par iespējām tādam vecam auto iziet TA . Ja nu tās prasības TA vecam auto tiks samazinātas, tad reali varēs padomāt par tādu ideju. Šobrīd esmu dzirdējis, ka ar oriģinalo volgas karbiķi TA nevarot iziet paaugstinātā CO līmeņa dēl. Ir arī citas problemas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 4

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti