Varēs uzlabot satiksmes drošību apdzīvotās vietās ārpus Rīgas

 
14.aprīlis 2010 0:00

Apstiprināti noteikumu grozījumi, kas ļaus uzsākt satiksmes drošības uzlabošanas pasākumus apdzīvotās vietās ārpus Rīgas, piesaistot no Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) 6,6 miljonus latu.

<250>Noteikumu grozījumi izstrādāti, lai nodrošinātu turpmāku projektu iesniegumu atlasi, kur projekta iesniedzēji var būt pašvaldības, izņemot Rīgas pilsētas pašvaldību.

Pieejamais finansējums paredzēts satiksmes drošības uzlabošanai apdzīvotās vietās ārpus Rīgas, likvidējot „melnos punktus” jeb satiksmes drošībai bīstamās vietas, iekļaujot arī potenciāli bīstamas vietas. Projektos var paredzēt dažādus transporta infrastruktūras uzlabošanas un satiksmes organizācijas pasākumus, lai ar iespējami mazākiem līdzekļiem panāktu satiksmes drošības līmeņa uzlabošanos. Tā, piemēram, var būt krustojumu pārbūve, energoefektīva ielu apgaismošana, luksoforu uzstādīšana, gājēju celiņu un gājēju pāreju ierīkošana.

Ar grozījumiem mainīta projektu atlases kārtība, paredzot veikt projektu atlasi par visu pieejamo ERAF finansējumu. Projektu atlases veikšanai precizēti projektu iesniegumu vērtēšanas kritēriji, projektu izvērtēšanai iesniedzamo dokumentu saraksts un informācija, kas jānorāda projekta iesnieguma veidlapā.

Izmaiņās paredzēta arī iespēja iegādāties zemi projektu vajadzībām līdz 10 procentu apjomam no kopējām attiecināmajām izmaksām, kā arī tiek atbalstīta stāvlaukumu izbūve ielu malās, ja tā ir tieši saistīta ar satiksmes drošības uzlabošanu un paredzēta valsts un pašvaldību funkciju nodrošināšanai.

Projekta īstenošanu plānots pabeigt divu gadu laikā no vienošanās noslēgšanas brīža, bet ne vēlāk kā līdz 2015. gada 31. augustam.

Grozījumi Ministru kabineta 2008. gada 10. jūnija noteikumos Nr. 426 „Noteikumi par darbības programmas „Infrastruktūra un pakalpojumi” papildinājuma 3.2.1.3.1. apakšaktivitāti „Satiksmes drošības uzlabojumi apdzīvotās vietās ārpus Rīgas”” apstiprināti Ministru kabineta sēdē otrdien, 13. aprīlī.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti