Būvēs Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu šķērsojumu 5

 
5.maijs 2010 13:06

Maijā Rīgā sāks būvēt Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu šķērsojumu. Tas ir Austrumu maģistrāles posms, kas savienos Gustava Zemgala gatvi ar Viestura prospektu.

Šķērsojuma būvniecību līdzfinansēs Eiropas Savienības TEN-T fonds.

Karte »»

Divu līmeņu satiksmes pārvads būs aptuveni kilometru garš un šķērsos Meža prospektu tā krustojumā ar Varoņu ielu. Tam būs divas braukšanas joslas katrā virzienā.

Šā gada maijā tiks veikti priekšdarbi jaunās trases sagatavošanai un sākti būvdarbi. Atklāta konkursa rezultātā būvdarbus veiks a/s „A.C.B.”. Konkursa rezultātā būvdarbu izmaksas ir 10,87 miljoni latu (bez PVN). Saskaņā ar līgumu šķērsojuma būvniecību paredzēts pabeigt līdz 2011. gada oktobrim.

„Austrumu maģistrāles izbūve ir būtiska pilsētas centra atslogošanai no tranzīta satiksmes un iedzīvotāju mobilitātes uzlabošanai. Viestura prospekta un Meža prospekta divu līmeņu šķērsojums, 2008. gadā izbūvētais Austrumu maģistrāles posms no Gaujas ielas līdz Meža prospektam un patlaban būvniecības procesā esošais Gustava Zemgala gatves un Gaujas ielas divu līmeņu šķērsojums veidos tranzīta satiksmei piemērotu ceļu no Brīvības gatves uz Viestura prospektu un ostu. Plānots, ka autovadītāji to varēs pilnvērtīgi izmantot jau tuvāko gadu laikā,” saka Rīgas domes Satiksmes departamenta direktors Edgars Strods.

Viņš arī norāda, ka šajos finansiāli grūtajos apstākļos Eiropas Savienības TEN-T fonda līdzfinansējums sniedz iespēju pašvaldībai secīgi turpināt jau astoņdesmitajos gados plānotās Austrumu maģistrāles būvniecību.

Saskaņā ar Rīgas attīstības plānu 2006.–2018. gadam Austrumu maģistrāle ir paredzēta kā viena no maģistrālo ielu tīkla sastāvdaļām. Tā uzņems tranzīta satiksmi, galvenās pilsētas starprajonu transporta slodzes un izvadīs tās uz ārējo ceļu tīklu. Austrumu maģistrāle savienos Dienvidu šķērsojumu ar Viestura prospektu, veidojot Rīgas centra apbraucamo ceļu. Tā būtiski atslogos Rīgas vēsturisko centru (īpaši 11. novembra krastmalu) no kravas transportlīdzekļu satiksmes.

Līdz šim ir izbūvēti vairāki Austrumu maģistrāles posmi: Gustava Zemgala gatves satiksmes pārvads pār dzelzceļu, Gustava Zemgala gatve posmā no Brīvības gatves līdz Ieriķu ielai, Gustava Zemgala gatve posmā no Gaujas ielas līdz Meža prospektam, Piedrujas iela posmā no Vietalvas ielas līdz Slāvu rotācijas aplim. Pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma šobrīd tiek projektēts pēdējais Austrumu maģistrāles posms no Ieriķu ielas līdz Vietalvas ielai.Maijā, sagatavojot jauno divu līmeņu šķērsojuma trasi būvdarbiem, būs nepieciešams izveidot ģeodēzisko atbalsta tīklu, atbrīvot būvlaukumu no kokiem un krūmiem, noņemt virsējo augsnes kārtu, sagatavot būvlaukumu pāļu dzīšanas iekārtas izvietošanai u.c.

 
Visi komentāri
 
276653. viesis 5.maijs 2010 13:24
0 0 Atbildēt

WTF Riga-Kaizervaļd ?

276654. viesis 5.maijs 2010 13:38
0 0 Atbildēt

Bet iepriekšējam posmam naudiņa aptrūkusies...

276655. viesis 5.maijs 2010 14:45
0 0 Atbildēt

Nu luuk shim te, ja var ticeet ir jau jaabuut beigshanas stadijaa...

www.tvnet.lv/auto/notikumi...tura_prospektu

Tagad saaksim naakamo buuveet...

276656. viesis 5.maijs 2010 14:47
0 0 Atbildēt

pirmajam komentētājam

Kaiserwald concentration camp

more info »

Kaiserwald was a Nazi German concentration camp near the Riga suburb of Mežaparks in Latvia. Kaiserwald was built in March, 1943, during the period that the German army occupied Latvia. The first inmates of the camp were several hundred convicts from Germany. Following the liquidation of the Riga, Liepaja and Daugavpils (Dvinsk) ghettos in June, 1943, the remainder of the Jews of Latvia, along with most of ...

276701. viesis 9.maijs 2010 22:34
0 0 Atbildēt

Paldies par ieskatu vēstures lappusēs, bet šoreiz jautājiens bija saistība ar pievienoto karti, kur skaidrā krievu valodā rakstīts Riga-Kaizervaļd.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 2

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti