Jaunais Opel atlētiskais multi talants 7

 
16.jūnijs 2010 10:08

Riselsheima. Opel prezentē Astra Sports Tourer – slaidu universālu, kam raksturīgs pirmklasīgs praktiskums atlētiskā un stilīgā ietērpā.

Paredzams, ka šī auto panākumi turpinās tā piecu durvju dvīņubrāļa lieliskos pārdošanas rezultātus – sešu mēnešu laikā ticis pasūtīts jau vairāk kā 160 000 šādu automobiļu.

•    Sportisks, elegants izskats atspoguļo automašīnas veiklo raksturu
•    Pirmklasīgs praktiskums kompakta universāla formātā
•    Paplašināta motoru palete papildināta ar Start/Stop tehnoloģiju

<250>Astra Sports Tourer ir tas pats Opel dizains un Sports Tourer nosaukums kā tā lielākajam kolēģim Insignia, vēl šiem abiem auto kopīga vienlaikus gan dinamiskā, gan praktiskā būtība: Astra Sports Tourer apvienots labs izskats ar lielu ietilpību un augstu pielāgojamības līmeni. Praktisks bagāžnieka dizains un augsta līmeņa aprīkojums, kas padara automašīnu funkcionālāku, viegli palielina bagāžnieka tilpumu līdz pat 1 550 litriem.

Astra Sports Tourer tiek prezentēta ar ārkārtīgi kvalitatīvu apdari un aizraujošām Opel inovācijām, kas dzīvi padara ērtāku un braukšanu drošāku. Starp tām minama adaptīvā FlexRide šasija, AFL+ adaptīvie priekšēji lukturi, ergonomiskā priekšējo sēdekļu sistēma un Opel Eye priekšējās videokameras sistēma, kas atpazīst ceļazīmes un brīdina vadītāju, kad nejauši iebraukts citā joslā. Bez tam Opel inženieri pašlaik izstrādā nākamās paaudzes integrēto aizmugures velosipēdu turētāju FlexFix, ko Sports Tourer modelim prezentēs nākamgad.

Aptuveni 25 procenti visu Eiropā pārdoto Astra ir universāli, kas ir vairāk kā vidējā attiecība kompakto automobiļu segmentā – 17 procenti. Tātad jaunā Astra Sports Tourer attaisno unikālo vairāk kā 50 gadus ilgo Opel pieredzi universālu ražošanā. Opel bija pirmais autoražotājs Eiropā, kas ar Rekord CarAvan 1953. gadā ieviesa šo virsbūves veidu. Šis formāts tika attīstīts un papildināts gan izskata, gan dinamikas ziņā, piemēram, 1971. gada Ascona Voyage modelī.

Astra Sports Tourer pasaules pirmizrāde notiks Parīzes auto izstādē (no 2. – 24. oktobrim), bet tirdzniecība sāksies novembrī.

{page}

Efektīvs kravas auto ar augstas klases auto iezīmēm

Jaunais Astra Sports Tourer izstrādāts, lai bagāžas iekraušanu padarītu vienkāršu, vienlaikus skaidrās, plakanās rūpīgi veidotā bagāžnieka sānu virsmas optimizē izmantojamo telpu un iztiek bez nevajadzīgiem un grūti izmantojamiem stūriem. Bagāžnieka tilpumu pavisam vienkārši iespējams no 500 litriem palielināt līdz 1550.

Universāla koncepcijas galvenā iezīme ir praktisks bagāžnieka dizains, un Opel inženieri ir pielikuši lielas pūles uzlabojot funkcionalitāti, ieviešot aprīkojumu, kas sastopams galvenokārt tikai premium segmenta automobiļos, pie tam pierādot lielisku kvalitātes un precizitātes izjūtu.

Viņi ir izstrādājuši jaunu FlexFold aizmugurējo sēdekļu sistēmu, kas ļauj nolaist katru no attiecībā 60/40 sadalāmā aizmugurējā sēdekļa atzveltnes daļām, vienkārši nospiežot pogu, kas atrodama uz bagāžnieka sienas: elektriski tiek atbrīvota atspere, kas automātiski aktivizē ātru atzveltņu nolaišanās mehānismu. Astra Sports Tourer ir pirmais kompaktais universāls, kam ir šāds aprīkojums.

Kad atzveltnes ir nolocītas, kravas telpas grīdas garums palielinās līdz 1835 mm, tas ir par 28 mm vairāk kā tagadējam Astra universālam.

Sportisks dizains pirmklasīgas kvalitātes izpildījumā

Gan ģimenes, gan uzņēmēji, kas brauc ar Astra Sports Tourer, izbauda tā harmoniski veidotā salona, kas neatpaliek no piecu durvju hečbeka, ērtības. Aptverošā priekšpuse un priekšējā paneļa plūstošā forma nodrošina lielisku plašuma un drošības sajūtu. 

Salons ir gan praktisks, gan ērts. Sports Tourer braucēji vēlas izvietot daudz ceļā nepieciešamu sīkumu tā, lai tie būtu ērti aizsniedzami, nevis visi nolikti bagāžniekā. Lai sasniegtu šo mērķi, pievienots papildu 25 litru tilpums dažādu sīkumu izvietošanai, tas ir par 50 procentiem vairāk kā iepriekšējās paaudzes universālam. Lai komforts ilgstošos braucienos būtu lielāks, pircēji varēs pasūtīt arī šajā segmentā pirmos sertificētos ergonomiskos sēdekļus, kuriem piešķirts neatkarīgo muguras veselības ekspertu organizācijas Aktion Gesunder Rűcken (AGR) sertifikāts.

Jaunā Astra Sports Tourer virsbūves dizains kompakto universālu klases izskatā ienes atlētisma un nenoliedzama aristokrātisma vēsmas. Sašaurinātais profils un izteiksmīgie asmeņa formas sāni apvienoti, lai Sports Tourer piešķirtu izteiksmīgu uz priekšu vērstas kustības elpu. Muskuļotā plecu līnija īsteno elegantu pāreju uz izteiksmīgajām skulpturālajām aizmugures gaismām.

Astra Sports Tourer ir tikpat veikli vadāms kā hečbeks

Atlētisms manāms arī Astra Sport Tourer mehatroniskajā šasijā. Automobiļu dinamikas izstrādes (Opel Vehicle Dynamics) nodaļas inženieri ir centušies nodrošināt, ka universāla vadāmība un komforts ir tajā pat līmenī kā hečbekam. Sports Tourer pēdu nospiedumi sakrīt ar tā piecu durvju brāli ar tādu pat 2685 mm garu riteņu bāzi un platām priekšējo un aizmugurējo šķērsbāzi (attiecīgi 1544 un 1558 mm).

Aizmugurējam tiltam arīdzan piemīt priekšrocības, kas raksturīgas tai pašai inovatīvajai vērpstieņa un Vata mehānisma kombinācijai, kas lietota arī piecu durvju hečbeka modelī – vienkārša konstrukcija, kas ir unikāla Opel markai. Regulējums un atsperu kalibrs pielāgots smagsvara kravai, bet Vata mehānisms pastiprina sānspēku pagrieziena manevra gadījumā, lai nodrošinātu Astra Sports Tourer dinamisku un veiklu vadāmību, neko nezaudējot stabilitātes vai komforta ziņā.

Šasijas darbību iespējams vēl vairāk uzlabot, izmantojot sarežģīto FlexRide adaptīvo atsperojuma sistēmu – īsts retums kompaktklasē. Šī sistēma nepārtraukti pielāgojas ceļa apstākļu un braukšanas stila izmaiņām. Standarta režīmā FlexRide piedāvā plašu pieejamo uzstādījumu klāstu. Sport un Tour režīmos, kurus vadītājs var izvēlēties, FlexRide sistēma izmanto attiecīgi sportiskākos vai komfortablākos uzstādījumus. Papildus Sport režīms nospriego droseli un stūres sistēmu. 

Tā kā ar Astra Sports Tourer paredzēts vilkt piekabes, pieejama arī Opel elektroniskā piekabes stabilitātes atbalsta sistēma.

{page}

Paplašināts motoru klāsts un drīzumā pieejama Start/Stop tehnoloģija

Astra Sports Tourer dzinēju klāstā ietilpst astoņi enerģiski un tajā pat laikā ekonomiski benzīna un dīzeļdzinēji ar jaudu no 70 kW/95 ZS līdz 132 kW/180 ZS.

<250>Jauns papildinājums ir 1.4 litru benzīna agregāts, kas izstrādā 88 kW/120 ZS. Tas pieejams kombinācijā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. 1,4 litru turbodzinēja 103 kW/140 ZS versija tagad pieejama arī ar sešu pakāpju automātisko pārnesumkārbu.

Dīzeļdzinēju rindas augšgalā ir 2.0 CDTI dzinējs ar 118 kW/ 160 ZS, tas tiek piedāvāts kopā ar sešu pakāpju manuālo pārnesumkārbu. Tas apvieno lielu jaudu un griezes momentu līdz pat 380 Nm (ar Overboost funkciju) ar 5.1 litra degvielas patēriņu un 134 g/km CO2 emisijām. Tāpat pieejama arī sešu pakāpju automātiskā pārnesumkārba.

Lai uzlabotu degvielas ietaupījumu, visi modeļa varianti, kas aprīkoti ar manuālo transmisiju, tagad aprīkoti arī ar ātruma pārslēgšanas indikatoru.

Astra Sports Tourer un visa Astra modeļu līnija drīz tiks prezentēta arī ar Start/Stop tehnoloģiju. Pirmais modelis, kur šī tehnoloģija tiks izmantota, būs jaunais ecoFLEX variants ar 1.3 CDTI dzinēju, kas izstrādā 70 kW/95 ZS.

Jaunais Astra Sports Tourer ticis pilnībā radīts un izstrādāts Opel Starptautiskajā Tehniskā Dizaina centrā Riselsheimā, bet ražošana notiks Elsmīrportā Anglijā.

 
Visi komentāri
 
277581. viesis 16.jūnijs 2010 14:20
0 0 Atbildēt

A kur kāda bilde?

277586. viesis 16.jūnijs 2010 18:37
0 0 Atbildēt

kas par opipeļu sviestu

277591. viesis 16.jūnijs 2010 20:58
0 0 Atbildēt

tulkojums kaa parasti - iespaaaaaarrrrrda :D:D:D

un bilzhu "klaatbuutne" arii - fascinee :D:D:D

pat herbalife vareetu prasmiigaaku reklaamu izveerst :D:D:D

277592. viesis 16.jūnijs 2010 22:14
0 0 Atbildēt

Njā,veselas trīs lapas ar bildēm...

277594. viesis 17.jūnijs 2010 16:09
0 0 Atbildēt

atletisks mutants?

277596. viesis 17.jūnijs 2010 18:12
0 0 Atbildēt

Zvērīgs raksts :D

277597. viesis 18.jūnijs 2010 0:12
0 0 Atbildēt

Sport režīms nospriego droseli un stūres sistēmu

:D:D:?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes 2

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 3

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti