«Ford» automobiļos būs jauni skaņas brīdinājuma signāli 4

 
22.oktobris 2010 9:28

Kompānija Ford ir sākusi darbu pie oriģinālu skaņas brīdinājuma signālu izstrādes, kas piesaistīs autovadītāju uzmanību, bet tajā pat laikā harmonizēs ar citām automobiļa skaņām.

Lai radītu ideālu skaņas brīdinājuma signālu, Ford inženieri ņems vērā principus, uz kuriem balstās mūzikas teorijas, matemātiskās analīzes un psihoakustikas (zinātne par skaņas uztveršanu) principi. Pēc kompānijas darbinieku domām, optimālam skaņas signālam ir jāatšķiras no ceļa, dzinēja un vēja trokšņiem, bet tas nedrīkst būt kaitinošs. Pie tam, signālam, kas brīdina par nepiesprādzētu drošības jostu, ir jāatšķiras no signāla, kas brīdina par pārāk tuvu esošu šķērsli uz ceļa. 

Uz doto brīdi Ford speciālisti ir izmēģinājuši 24 dažādus skaņas signālus. Eksperimenta laikā noskaidrojās, ka daudzas šoferim patīkamas skaņas nepiesaista sev uzmanību. Tāpat eksistē skaņas signāli, kuri patīk gados jauniem autovadītājiem, bet kaitina vecāka gadagājuma šoferus (piemēram, skaņas tehno stilā).

Pirmais automobilis, kas tiks aprīkots ar jaunajiem skaņas signāliem, būs trešās paaudzes Ford Focus, kas pārdošanā nonāks 2011.gadā.

 
Visi komentāri
 
279634. viesis 22.oktobris 2010 10:56
0 0 Atbildēt

kad sunim nav ko darīt tas pautus laiza

279638. viesis 22.oktobris 2010 12:44
0 0 Atbildēt

Es šitiem skaņu izgudrotājiem gribētu iebāzt tās skaņas :| kāds autovadītājiem ir pajautājis, vai tā pīkstēšana ir vajadzīga????? Pat, ja liek tādu opciju, OBLIGĀTI ir jābūt iespējai pēc autovadītāja velēšanās atslēgt.

279655. viesis 22.oktobris 2010 22:54
0 0 Atbildēt

katram fordam vaig jaunu signāltauri.... nospied un šis ķērc "pavācās malā, neredz, ka forc brauc!"

279680. viesis 25.oktobris 2010 10:59
0 0 Atbildēt

Fords lamaasies cilveeka balsii? Varees, kaa NOKIAi uzlikt themes:Bljia$!, Fok opf!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti