OCTA – nezinām, par ko maksājam 1

 
11.novembris 2010 11:23

Aptuveni 1/3 vadītāju nespēj paskaidrot, ko sedz OCTA apdrošināšana, vai arī kļūdās skaidrojumos. Tā rāda apdrošināšanas sabiedrības „Balta” veiktā „Snapshots” aptauja par vadītāju informētību par OCTA polises segumu un tās nepieciešamību.

Aptaujājot vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotāju, iegūtie dati norāda uz būtiski zemu izpratni par OCTA piedāvāto segumu. 27 procenti aptaujāto nespēja sniegt atbildi uz jautājumu, kādus zaudējumus sedz OCTA. Savukārt 24 procenti aptaujāto uzskata, ka atlīdzību saņem arī negadījumu izraisījušais autovadītājs.

Respondenti savās atbildēs vairāk tiecas norādīt, ka kompensāciju saņem tikai cietušais autovadītājs – gan īpašumam, gan veselībai. Tomēr patiesībā tiek aizmirsta viena no būtiskākajām OCTA funkcijām – zaudējumu segšana arī cietušajiem pasažieriem gan vainīgā, gan cietušā autovadītāja transportlīdzeklī, kā arī trešo pušu bojātajai mantai.

„Diemžēl aptaujas rezultāti liecina, ka OCTA tiek iegādāta primāri likuma prasījuma ietvaros. Autovadītāji reti izprot OCTA nozīmi un citas svarīgas priekšrocības, kuras var izmantot ceļu satiksmes negadījuma ietvaros,” skaidro AAS „Balta” valdes loceklis Kristians Pudans.

Interesanti, ka krieviski runājošo respondentu informētības līmenis par OCTA segumu ir ievērojami zemāks – skaidru atbildi par to, kādus zaudējumus sedz OCTA, nespēja sniegt 54 procenti no šīs aptaujāto grupas.

Tiesa, OCTA nepieciešamību apzinās faktiski visi aptaujātie. Atbildot uz jautājumu, bez kā automašīna nevar iztikt, OCTA polise tiek ierindota otrajā vietā uzreiz aiz degvielas, tādējādi vērtējot to augstāk pat par servisa pakalpojumiem.
 

 
Visi komentāri
 
280059. viesis 12.novembris 2010 9:32
0 0 Atbildēt

rakstā pasniegts tā, itkā neviens nezinātu par to, kas ir OCTA

bet ja lasa, tad:

"...Respondenti savās atbildēs vairāk tiecas norādīt, ka kompensāciju saņem tikai cietušais autovadītājs – gan īpašumam, gan veselībai..."

Aizmirstam vārdu tikai un faktiski autovadītāji norāda uz būtiskāko, sastopamāko.

Un tālākais iemesls, kādēļ aptaujātos uzskata par nezinīšiem lika pasmaidīt:

"...Tomēr patiesībā tiek aizmirsta viena no būtiskākajām OCTA funkcijām – zaudējumu segšana arī cietušajiem pasažieriem gan vainīgā, gan cietušā autovadītāja transportlīdzeklī, kā arī trešo pušu bojātajai mantai..."

Īsāk sakot sviestains raksts, kas saka - Jūs nezinat par ko maksājat

Lai gan patiesībā tas ir - Jūs nenosaucāt visas nianses!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti