Svētku dienas izrādījušās smags pārbaudījums autovadītājiem 1

 
28.decembris 2010 11:08

Svētku dienās piedzīvotais atkusnis un slapjais sniegs izrādījies smags pārbaudījums mājokļu īpašniekiem un auto vadītājiem.

Latvijas lielākā nekustamā īpašuma apdrošināšanas sabiedrība „Balta” pēcsvētku pirmdienā saņēma rekordlielu zvanu skaitu no saviem klientiem – dienas pirmajās trīs stundās no plkst. 9:00 līdz 12:00 „Balta” Atlīdzību centra speciālisti saņēma 235 zvanus jeb vidēji 78 zvanus stundā, kas vairāk nekā divas reizes pārsniedz vidējo zvanu skaitu ikdienā.

Kaut gan šīs brīvdienas bija salīdzinoši īsas, lielais nokrišņu daudzums slapja sniega veidā un atkusnis ir radījuši sniega sanesumus uz ceļiem, slidenas brauktuves un neizbraucamus pagalmus. Šie apstākļi kombinācijā ar nepiemērotu braukšanas ātrumu vai distances izvēli ir galvenie negadījumu cēloņi.

„Vairumā gadījumu ir notikušas sadursmes ar citu transporta līdzekli - ceļu apstākļu dēļ automašīnas ir saslīdējušas vai iebraukušas otram transporta līdzeklim aizmugures daļā. Sniega sanesumu dēļ ir sašaurināta braucamā daļa, kā rezultātā vairāki transporta līdzekļi ir sasitušies ar atpakaļskates spoguļiem. Savukārt auto transportam, kas atstāts braucamās daļas malā, kāds cits, cenšoties pabraukt garām pa netīrīto ceļu, reizēm noskrāpējis mašīnas sānus vai nolauzis spoguli,” stāsta AAS „Balta” Atlīdzību daļas direktora vietnieks Ingus Savickis.

Vairākus negadījumus izraisījusi apgrūtinātā redzamība sniega kupenu dēļ.

„Ir saņemti pieteikumi par gadījumiem, kad sniega tīrošā tehnika ir sabojājusi automašīnas, kas atrodas zem sniega segas. Līdz ar to autovadītājiem, kas ilgāku laiku neizmanto savu auto, ir ieteicams notīrīt sniega kārtu no mašīnas un neatstāt to kupenā. Būtiskāku apdraudējumu un smagākus zaudējumus rada situācijas, kad lielās sniega kupenas traucē pārredzēt transportu kustību uz autoceļiem un viens transportlīdzeklis izbrauc priekšā citam. Tas rada piespiedu bremzēšanu, kā rezultātā automašīna iebrauc pretējā joslā vai nobrauc no ceļa,” papildina I.Savickis.

Tāpat ir arī saņemti atlīdzību pieteikumi par sniega radītiem postījumiem īpašumam, iebrūkot jumtam.

„Tā kā nākamās garās brīvdienas iestāsies pēc četrām dienām, vēlos vēlreiz atgādināt iedzīvotājiem par nepieciešamību notīrīt jumtus no smagā sniega, būt uzmanīgiem ar uguni, neatstāt elektroierīces un atklātu uguni bez uzraudzības, bet auto vadītājiem ir svarīgi būt uzmanīgiem uz ceļa, izvēloties piemērotu braukšanas ātrumu, lai veco gadu pavadām un jauno gadu sagaidām bez raizēm,” stāsta I. Savickis.
 

 
Visi komentāri
 
280929. viesis 28.decembris 2010 22:17
0 0 Atbildēt

Viesis- Kaut kā jocīgi sanāk,noliec 1,3 m augstu auto tuvāk par 5 m no krustojuma-tevi reāli iz----īs un,maybe,pat auto evakuēs uz maksas autoplaci,bet 2,5m-3m augsta sašķūrēta kupena pašā krustojuma malā evakuēta netiks,jo tai laikam nav īpašnieka un redzamību tā neaizsedz :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 7

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti