«BMW X3» - 2011.gada labākais bezceļa auto 4

 
17.februāris 2011 12:17

Vācu žurnāla Off Road lasītāju aptauja: BMW X jaunākais modelis uzvar “SUV” kategorijā, savukārt BMW X6 un BMW X5 iekļūst labāko trijniekā “Crossover” un “Luksus bezceļa auto” kategorijās.


Foto: BMW

Tikai dažas nedēļas pēc izlaišanas tirgū, modelis jau ir atzīts par “Gada labāko bezceļu auto”. Jaunais BMW X3 nekavējoties ir atstājis paliekošu iespaidu uz pilnpiedziņas transportlīdzekļu faniem: Vācijas Off Road žurnāla lasītāji to ir ievēlējuši par labāko "SUV" kategorijā. Šie panākumi liecina, ka jaunais BMW X3 virzās sava priekšteča iebrauktajās sliedēs, kas divus gadus pēc kārtas tika ievēlēts par “Gada labāko bezceļu auto” – 2006. un 2007. gadā.

Jaunākā Off Road lasītāju aptauja izcēlusi arī divu citu BMW X modeļu augsto popularitāti: BMW X6 Sports Activity Coupé ieguva otro vietu “Crossover” kategorijā, savukārt pēc lasītāju domām BMW X5 ieņem trešo vietu “Luksus bezceļa auto” vidū.

Trīskāršie BMW X saimes modeļu panākumi vēlreiz apliecina, cik pievilcīga un populāra ir transportlīdzekļa koncepcija. Tā panākumiem bagātā karjera sākās 1999. gadā ar pirmās paaudzes BMW X5, ar ko BMW pieteica savu klātbūtni SAV segmentā. Tam drīz vien sekoja gan pirmais BMW X3 modelis, gan BMW xDrive inteliģentā pilnpiedziņas sistēma. Tās elektroniski vadītā piedziņas sadale nodrošina ne tikai stabilu saķeri un maksimālu stabilitāti uz slidenas virsmas, bet arī izcilu dinamiku uz ceļa, tādējādi lieliski izceļot BMW raksturīgo braukšanas prieku. Ar BMW X6 un BMW X1 šī koncepcija ir pārgājusi arī uz citiem automobiļu segmentiem. Abi modeļi joprojām ir nepārspēti konkurējošajā augstākās klases automobiļu tirgū.

Savukārt jaunais BMW X3 papildina segmentu, kurā jau ir arī citi augstākās klases automobiļu ražotāji. Tomēr, pateicoties savām sistemātiski uzlabotajām kvalitātēm, BMW X3 atkal iestata kategorijas standartus, – šo faktu atspoguļo tā ievēlēšana par “Gada labāko bezceļu auto”. Šim SAV pieejamie dzinēji nodrošina izcilu sniegumu un, pateicoties BMW EfficientDynamics, ārkārtīgi zemu degvielas patēriņu un izmešu daudzumu. 2011. gada pavasarī dzinēju klāstā tiks ietverti divi benzīna un viens dīzeļdzinējs ar jaudu no 135 kW/184 Zs līdz 225 kW/306 Zs. Atkarībā no dzinēja izvēles jaunajam BMW X3 ir astoņpakāpju automātiskā pārnesumkārba vai nu standarta, vai papildaprīkojumā. Pavisam jaunā piekares tehnoloģija nodrošina jūtamu dinamiskuma un braukšanas komforta uzlabojumu, salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli.

Bagāžas ietilpību var paplašināt no 550 līdz 1 600 litriem un nolokot, 40 : 20 : 40-nolokāma aizmugurējā sēdekļa atzveltne nodrošina BMW X3 šajā segmentā lielāko ietilpību un pielāgojamību. Tam ir arī dažādas novatoriskas aprīkojuma funkcijas, vadītāja atbalsta sistēmas un mobilitātes pakalpojumi no BMW ConnectedDrive, kas it unikāla konkurentu vidū. Piemēram, jaunais BMW X3 ir vienīgais savas klases modelis, kam ir Head-Up Display iespēja un interneta izmantošana automobilī.

“Gada labākais bezceļu auto” aptauja ir viens no svarīgākajiem tradicionālajiem lasītāju balsojumiem Vācijā. Jau kopš 1982. gada Off Road lasītājiem ik gadus tiek lūgts izvēlēties labākos pilnpiedziņas auto Vācijas tirgū. Šajā gadā balsojumā piedalījās 101 modelis astoņās kategorijās.

 
Visi komentāri
 
281705. viesis 17.februāris 2011 21:19
0 0 Atbildēt

x3 bezceļa auto...:D:D:D:D ak Dievs...cik zemu vēl var krist.

x3 ir memmespuiku un majsaimnieču parketnieks. suvs, ko pat par dzīpu nosaukt nevar.

parādiet man to idiotu, kas uzskata..ka sis pilsētnieks pa dubļeim labāk kārpās kaa kāds mitsu vai nissan bezceļniens.

281707. viesis 18.februāris 2011 0:07
0 0 Atbildēt

Kas nu vācijā par bezceļiem... Tikpat labi Latvijā varētu iznākt žurnāls par Latvijas airokosmonautikas sasniegumiem pēdējos 10 gados protams ar savu top 50.

281748. viesis 21.februāris 2011 11:26
0 0 Atbildēt

Ar labām riepām izkārpīsies

281755. viesis 21.februāris 2011 16:11
0 0 Atbildēt

Vasarā biju Vācijā, godīgi sakot, džipveidīgos braucamos dažu dienu laikā gan tur manīju DAUDZ jo DAUDZ mazāk nekā pie mums identiskā laika periodā... Varbūt, kaut kur austrumvācijas pusē lauku rajonos tie ir vairāk.

Drīzāk, mani pārsteidza joprojām uz autoceļei sastopamie Opel Rekordi un Ford Exkorti , kā arī ļoti liels skaits meršu W-124 kuri pat pie mums pēdējā laikā reti manāmi. Nedomāju, ka izcilajos vācu autoceļos BMW džipiem būtu atrodams pielietojums. Domāju, ka patīkamāk ātrumu un komfortu uz autoceļa ir izbaudīt labi aprīkotā BMW - 740, nevis kaut kādā tur džipveidīgā braucamajā.

Vēl nesen pie mums, ar vienu savu paziņu samainījos uz trim dienām ar auto. Paziņa paņēma manu sonatu, bet es pabraucu ar viņa jauno Santa Fe/dizel. Godīgi sakot, man diez ko nepatika. Gaita škietami nestabilāka, kaut kāda grīļošanās, salons skaļāks, uzrāviens švakāks - arī nekādu lielāku plašumu telpiski neizjutu. Priekšrocības sniegā un uz ledus arī nemanīju. Patika tikai augstāka sēdpozicija salonā - tas ir patīkami. Bet, BIJU priecīgs, kad tiku atpakaļ pie savas sonatas. Laikam jau katram autovadītājam sava gaume.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilnīgi jaunais C3 Aircross sola pievilcīgas cenas (+ FOTO) 2

Citroën ir atklājis pirmos pilnīgi jaunā C3 Aircross attēlus. C3 Aircross un C3 hečbeku vieno dizaina identitāte, solījums par salona telpu un komfortu, kā arī ambīcijas satricināt tirgu ar ārkārtīgi konkurētspējīgām cenām. Abi modeļi ir balstīti uz Smart Car platformas, kas nodrošina daudzpusīgu dzinēju pieejamību un efektivitāti izmaksu ziņā. Lasīt vairāk

 

Briškens: Latvijā ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme 1

Latvijā biežākie smago ceļu satiksmes negadījumu veidi uz valsts ceļiem ir saistīti ar sadursmēm, tāpēc ceļu drošības infrastruktūras investīcijām ir kritiska nozīme, un tā noteikti saglabāsies kā prioritāte no Satiksmes ministrijas (SM) puses, ceturtdien ikgadējā Latvijas ceļu nozares konferencē sacīja satiksmes ministrs Kaspars Briškens (P). Lasīt vairāk

 

Auto asociācija piedāvā risinājumu auto servisu legālas darbības veicināšanai 13

Katru gadu valsts budžets zaudē aptuveni 200 miljonus eiro, ko rada "ēnu tirgus", kas valda auto servisu nozarē. Tāpēc, lai veicinātu auto servisu legālu darbību, augstāku pakalpojumu kvalitāti un veicinātu nodokļu maksājumus, Auto asociācija rosina Latvijā ieviest autoservisu brīvprātīgas sertificēšanas sistēmu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti