«Volkswagen» prezentē jauno «Tiguan»

 
21.februāris 2011 10:34

1.martā 81. Ženēvas starptautiskajā autoizstādē Volkswagen pirmo reizi prezentēs jauno Tiguan.

Pieprasījums pēc šī Volkswagen modeļa jau ilgi ir bijis ļoti augsts – visā pasaulē piegādāti aptuveni 572 000 šo automobiļu. Tagad Touareg mazais brālis turpinās savus panākumus ar jaunu izskatu un vēl modernākām tehnoloģijām.

Tiguan joprojām ir vienīgais SUV tipa automobilis tā klasē, kas pieejams divās versijās – viena paredzēta braukšanai pa ceļiem, otra ir speciāli noregulēta braukšanai pa bezceļiem. Tās atšķir arī dažādie aprīkojuma līmeņi – „Track & Style” un „Sport & Style”. Turklāt, tagad papildaprīkojuma klāstu papildinās jaunas palīgsistēmas, piemēram, autovadītāja noguruma uztveršanas sistēma, apgaismojuma sistēma un dinamiskā apgaismojuma sistēma (tālo gaismu kontroles sistēmas, kas darbojas ar kameras palīdzību), kā arī joslas saglabāšanas palīgsistēma. Vēl viens jaunums automobilī Tiguan ir XDS elektroniskais diferenciāļa slēdzis. Eiropā šis uzlabotais, daudzpusīgais transportlīdzeklis tiks laists tirdzniecībā augustā. Vācijā to jau ir iespējams iegādāties par bāzes cenu 24 175 EUR.

Lielos panākumus visā pasaulē šis Volkswagen SUV tipa automobilis ir guvis gan pateicoties tā tehniskajām īpašībām, gan iespaidīgajam un vienmēr aktuālajam dizainam. Volkswagen ir vēl vairāk uzlabojis savas modeļu līnijas, īpašu uzmanību pievēršot priekšpuses un aizmugures izskata pārveidošanai, lai atspoguļotu Volkswagen jauno dizaina DNS. Jaunajam Tiguan iespējamas divas priekšējās pārkares leņķa versijas. Klasiskais variants tika veidots braukšanai pilsētā ar 18 grādu priekšējās pārkares leņķi, bet Tiguan ar lielāku – 28 grādu priekšējās pārkares leņķi – patiks tiem autovadītājiem, kas labprāt brauc arī pa nelīdzenākiem apgabaliem.

Trīs no septiņiem Eiropā piedāvātajiem dzinējiem ir jaunumi Tiguan dzinēju klāstā, taču tie visi ir četru cilindru tiešās iesmidzināšanas agregāti. Četru benzīna dzinēju (TSI) jauda ir no 90 kW / 122 ZS līdz 155 kW / 210 ZS, bet trīs dīzeļdegvielas dzinēju (TDI) jauda – no 81 kW / 110 ZS līdz 125 kW / 170 ZS. Jaunajam Tiguan papildaprīkojumā pieejama arī septiņpakāpju dubulta sajūga transmisija (DSG). Visiem ar BlueMotion tehnoloģijām (BMT) aprīkotajiem Tiguan ir arī Stop/Start sistēma. Tā samazina degvielas patēriņu līdz 0,7 l/100 km. Nepārprotami, šis priekšējo riteņu piedziņas un, protams, visu riteņu piedziņas (4MOTION) versijās pieejamais Volkswagen ir viens no degvielu taupošākajiem SUV tipa transportlīdzekļiem pasaulē.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti