Iebraucot bedrē, auto tiek nodarīts bojājums ~125 Ls 1

 
11.marts 2011 11:26

Apdrošināšana sabiedrība ERGO jau saņēmusi vairākus pirmos atlīdzību pieteikumus par bojājumiem, kas nodarīti, iebraucot bedrē

Nereti bojājumi gūti uz valsts un pat starptautiskas nozīmes auto maģistrālēm.

Kopumā ERGO eksperti prognozē, ka šogad pieteikumu skaits par šāda veida bojājumiem būs lielāks nekā 2010.gadā.

Prognozējams gan dēļ bedrēm saņemto zaudējumu pieteikumu un regresa prasību pieaugums pret apsaimniekotājiem, gan radīto zaudējumu apmēra pieaugums

Lilita Linde, ERGO Latvija AAS Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktore: „Katru gadu novērojama pieauguma tendence gan auto bojājumu skaitam, kas gūti iebraucot bedrēs, gan saņemto atlīdzību pieteikumu skaitam. Piemēram, pagājušā gadā negadījumu skaits, ko izraisīja nekvalitatīvs ceļa segums un bedres, dubultojās, salīdzinot ar datiem par 2009.gadu. Ņemot vērā, ka Latvijas ceļu seguma stāvoklis pēdējā gada laikā ir tikai turpinājis pasliktināties, tad, īpaši ņemot vērā jau šobrīd iesniegto atlīdzību pieteikumu skaitu, šogad prognozējams vēl lielāks atlīdzības pieteikumu skaits nekā pērn – vidēji par 15 %”
Lilita Linde arī norāda, ka savlaicīgi nenovēršot bedres, tās kļūst arvien dziļākas un bīstamākas, tādējādi ievērojami paaugstinot risku transportlīdzeklim nodarīt vēl lielākus zaudējumus. Kopumā ERGO šogad prognozē gan pieteikumu skaita, gan transportlīdzeklim radīto bojājumu apjoma pieaugumu.

L.Linde: „Lai gan satiksmes plūsma un KASKO polišu īpašnieku skaits šogad nav būtiski palielinājies, saņemto pieteikumu skaits par bojājumiem saistībā ar bedrēm, ik gadu turpina pieaugt. Jau kopš šī gada sākuma ERGO apdrošināšanas sabiedrība ir saņēmusi jau 20 KASKO atlīdzību pieteikumus par bojājumiem.

Jau pērn ERGO kā apdrošinātājs pēc klientu transportlīdzekļiem nodarītiem bojājumiem dēļ bedrēm, klienta vārdā pērn vairākkārtīgi vērsās pie ceļu apsaimniekotājiem ar regresa prasībām, un šogad prognozējam, ka regresa prasību skaits būs ievērojami lielāks.”

ERGO izveidojis īpašu palīdzības tālruni negadījumiem ar „bedrēm”

Lai pēc iespējas nodrošinātu atbalstu un konsultācijas kompānijas klientiem situācijā, kad transportlīdzeklis iebraucis bedrē, ERGO izveidojis bezmaksas Tehniskās palīdzības dienesta tālruni: 80004500. ERGO nepieciešamības gadījumos saviem klientiem nodrošina tehnisko palīdzību, konsultācijas un transportēšanu no negadījuma vietas bez maksas visā Latvijas teritorijā. Par bedrēm, kas apdraud satiksmes drošību, ERGO aicina informēt Rīgas domes Satiksmes vadības centru pa bezmaksas tālruni 80003600.

Ja noticis negadījums un auto radīts bojājums, iebraucot bedrē, ERGO aicina autovadītājus rūpīgi izvērtēt, vai iespējams turpināt ceļu, vēl vairāk nekaitējot transportlīdzeklim un apkārtējo ceļu satiksmes dalībnieku drošībai, kā arī izsaukt policiju, lai fiksētu negadījuma vietu un sastādītu protokolu. KASKO polises īpašniekam ir jāziņo apdrošinātājam un jāpiesaka atlīdzība, ko ERGO piedāvā veikt arī elektroniski.

Nepieciešamības gadījumā KASKO polišu īpašnieku vietā apdrošinātājs var vērsties regresa prasības kārtībā pret konkrētā ceļa uzturētāju vai īpašnieku. Savukārt gadījumā, ja auto vadītājam nav KASKO polises, par notikušo negadījumu pret ceļu uzturētāju vai apsaimniekotāju jāvēršas individuāli.
Saskaņā ar ERGO 2010.gada statistiku, vidējā bojājuma summa atkarībā automašīnas markas un izlaiduma gada, kā arī bojājuma veida, ir aptuveni 125 lati. Līdz šim lielākā atlīdzības summa 3000 latu apmērā izmaksāta, kad transportlīdzeklim iebraucot bedrē tika nolauzts motora atbalsts (kronšteins).

 
Visi komentāri
 
281985. viesis 13.marts 2011 0:06
0 0 Atbildēt

300Ls vērtam auto 3x iebraucot bedrēs, auto vērtība kļūst negatīva...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti