Sāks darbu unikāla autonoma «DriveNow» 3

 
29.marts 2011 14:14

BMW Grupa un Sixt AG Vācijā ir apvienojušas spēkus, lai radītu inovatīvu pilsētas pārvietošanās konceptu – kopuzņēmumu DriveNow.

Šis ir pirmais koplietošanas auto koncepts, kas apvienos premium klases automobiļus un klientiem ērtu izmantošanas servisu. Sākot ar aprīli Minhenes ielās, vēlāk arī Berlīnē, būs pieejami DriveNow automobiļi – BMW 1.sērijas un MINI auto. DriveNow nebūs īpašu staciju – automašīnas būs pieejamas visā pilsētā, meklējot internetā, izmantojot īpašu lietojumprogrammu viedtālruņos vai vienkārši uz ielas.

DriveNow būtiski atšķiras no citiem auto koplietošanas piedāvājumiem, jo klienti DriveNow automašīnas varēs paņemt un atstāt jebkurā vietā pilsētā. Auto varēs izmantot gan iepriekš veicot rezervāciju internetā, gan ar viedtālruņu palīdzību. Lai izmantotu DriveNow automašīnu, nebūs nepieciešamas atslēgas – auto varēs atvērt ar īpašu mikroshēmu uz vadītāja apliecības un uzsākt braukšanu ar starta pogu.

Lai sāktu lietot DriveNow automašīnas, klientiem sākotnēji ir jāpiereģistrējas www.drive-now.com, jāsamaksā vienreizēja reģistrācijas maksa 29 EUR (20 LVL) apmērā un jebkurā Sixt auto nomas stacijā vai BMW un MINI autosalonos jāsaņem īpaša mikroshēma uz vadītāja apliecības. Vienas minūtes brauciens izmaksās 0,29 EUR (0,20 LVL), kas iekļauj visas izmaksas, arī auto novietošanu un degvielu.

DriveNow uzsāks darbību Minhenē ar 300 BMW 1.sērijas un MINI automobiļiem, garantējot, ka klientam līdz tuvākajai mašīnai nav jāiet tālāk par 500 metriem. Pēcāk DriveNow piedāvās 500 automašīnas Berlīnē. Tuvāko gadu laikā DriveNow plāno ieviest savus koplietošanas auto pakalpojumus arī citās Eiropas pilsētās, līdz 2020. gadam sasniedzot vienu miljonu biedru.

Sixt AG un BMW Grupa sadarbojas jau vairāku gadu garumā. Abas kompānijas intensīvi strādā pie produktu un pakalpojumu attīstīšanas un jaunāko inovāciju ieviešanas mobilitātes piedāvājumos.
 

 
Visi komentāri
 
282232. viesis 30.marts 2011 7:55
0 0 Atbildēt

Ļoti labs pakalpojums. Vajag arī Latvijā ieviest. Braukt uz Latgali, un atstāt, piemēram, Krāslavā.

282238. viesis 30.marts 2011 12:38
0 0 Atbildēt

Parēķini,cik tas maksās,ja minūtē 20sant.

282258. viesis 31.marts 2011 9:36
0 0 Atbildēt

Jo ātrāk brauc, jo mazāk maksā :)

12Ls stundā nav nemaz tik daudz ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti