Muzeju naktī Motormuzejā varēs izbraukt ar neredzamo divriteni 2

 
13.maijs 2011 8:10

Nedēļas nogalē, naktī no sestdienas uz svētdienu (14.maijā), Rīgas Motormuzejā būs iespējams nofotografēties ar ERGO neredzamo divriteni, turklāt Latvijā šāds projekts, tiek realizēts pirmo reizi.

Īpašais fotosalons un „neredzamais divritenis” izveidots tā, lai ar fotogrāfijas palīdzību cilvēks var iejusties nepamanāmā riteņbraucēja lomā, sevi attēlot uz kampaņas plakāta.
Foto salons ir satiksmes drošības kampaņas „VELOSIPĒDU REDZI?” sastāvdaļa. Foto salonā fiksētās bildes būs pieejamas interneta vietnē www.draugiem.lv/csdd .

Velosipēds – ātrs un nemanāms

Projekta mērķis ar unikālā fotosalona, „neredzamā” velosipēda un plakāta palīdzību ir parādīt, ka velosipēds ir mazs un ātrs, un līdz ar to satiksmē nereti nepamanāms dalībnieks, ko pierāda kampaņas „VELOSIPĒDU REDZI?” laikā veiktās aptaujas rezultāti: 70% ceļu satiksmes negadījumos riteņbraucēju ierauga tikai pēc avārijas.

Ingrīda Ķirse, ERGO attīstības direktore: „Šobrīd velosipēds kļuvis par „stilīga” dzīvesveida elementu, tajā pat laikā tas ir videi draudzīgs un simbolizē veselīgu dzīvesveidu, tādēļ ERGO iestāja par velokustības attīstību Latvijā. Latvijā noteikti jāveicina labas braukšanas kultūra un jebkura satiksmes dalībnieka drošība uz ceļiem. Kampaņas ietvaros izveidots īpašs „ERGO neredzamais divritenis” – eksperiments, kura laikā ikviens var iejusties un nofotografēties nepamanāmā velobraucēja lomā. Aicinām ikvienu Muzeju nakts ietvaros izmēģināt, kā tas ir – būt neredzamam riteņbraucējam?”

Atgādinām, ka maija sākumā tika uzsākta jauna informatīvi izglītojošā ceļu satiksmes drošības kampaņa „Velosipēdu redzi?”, kuras mērķis ir paaugstināt velosipēdu vadītāju izglītības līmeni un veicināt sapratni uz ceļa starp visiem satiksmes dalībniekiem.

Sociāli izglītojošo satiksmes drošības kampaņu „Velosipēdu redzi?” rīko Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) sadarbībā ar Satiksmes ministriju un Valsts policiju. Kampaņas un drošas velobraukšanas galvenais atbalstītājs ir apdrošināšanas sabiedrība ERGO Latvija, tā tiek līdzfinansēta arī ar OCTA līdzekļiem; citi atbalstītāji - SIA Latvija Statoil un Tele2.
 

 
Visi komentāri
 
282764. viesis 16.maijs 2011 10:10
0 0 Atbildēt

Un kā tas iet kopā ar csdd propogandēto velosipēdu reģistrāciju?

Jau iedomājos, ko mentenē saņems pretī iesnieguma "man nozaga neredzamo divriteni" iesniedzējs.

282771. viesis 17.maijs 2011 11:57
0 0 Atbildēt

ja jau ričuks ir tik bīstams, tad varbūt padomāt par tā aizliegšanu dievzemītē? :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti