Noslēgusies sociālā kampaņa «Brauc droši ar OCTA»

 
13.jūnijs 2011 10:11

Noslēgusies Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja rīkotā sociālā kampaņa „Brauc droši ar OCTA”, kura norisinājās laika posmā no 9.maija līdz 8.jūnijam.

Kampaņas ietvaros tika skaidrota OCTA nepieciešamība un priekšrocības, kuras tā sniedz transportlīdzekļu īpašniekiem. Tāpat uz ceļiem tika veikta pastiprināta transportlīdzekļu kontrole.

Kampaņa „Brauc droši ar OCTA” ir LTAB rīkota sociāla akcija, lai pievērstu auto īpašnieku uzmanību to pienākumiem apdrošināt savu civiltiesisko atbildību. „Līdzīgi kā iepriekšējos gados, arī šoreiz centāmies caur medijiem un nepastarpināti uzrunāt auto īpašniekus, skaidrojot OCTA iegādes nepieciešamību, kā arī norādīt uz sekām, kas var rasties, ja nav savlaicīgi iegādāta OCTA,” skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics.

„Esam pārliecināti, ka šī gada skaidrojošā kampaņa uzrunāja tos auto īpašniekus, kuri OCTA nebija iegādājušies savas vieglprātības vai aizmāršības dēļ. To apliecina daudzie pieprasījumi LTAB birojā ar lūgumu pārbaudīt OCTA derīgumu, kā arī kampaņas vietnes apmeklējums internetā,” stāsta J.Stengrevics, piebilstot, ka kampaņas laikā 5000 auto īpašniekiem, kuriem beigusies vai periodiski nav iegādāta OCTA, tika nosūtītas atgādinošas vēstules, kā arī medijos publicēti uzrunājoši klipi un informācija.

Šoreiz kampaņas ietvaros, sadarbībā ar Valsts policiju, tika veikta arī pastiprināta transportlīdzekļu kontrole. „Laika posmā no šī gada sākuma, līdz 7.jūnijam Ceļu policija pārbaudījusi apmēram 150000 transportlīdzekļus un konstatējusi, ka 4173 no tiem nav derīga OCTA. Šis skaitlis atbilst LTAB iepriekš publiskotajai informācijai par to, ka mazāk kā 3% transportlīdzekļu piedalās ceļu satiksmē bez OCTA. Priecē tas, ka salīdzinot ar pārbaudēm, kuras veicām attiecīgajā laika periodā pērn un konstatējām 4616 neapdrošinātus transportlīdzekļus, neapzinīgo autoīpašnieku skaits samazinājies,” informē Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes Prevencijas pārvaldes priekšnieks Edmunds Zivtiņš.

Turpinot sadarbību ar Valsts policiju, šīs kampaņas ietvaros ceļu satiksmes kārtības uzturētājiem tika piešķirti arī līdzekļi skaneru iegādei. „Vēlamies, lai policijas un apdrošinātāju darbs kļūtu vēl produktīvāks. Ar šo skaneru palīdzību Ceļu policija daudz operatīvāk varēs nosūtīt ceļu satiksmes negadījumu protokolus apdrošinātājiem, kā rezultātā apdrošinātāji varēs operatīvāk pieņemt lēmumus un izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību cietušajiem” informē J.Stengrevics.
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti