Šogad svētki pirmoreiz bez upuriem! 1

 
1.jūlijs 2011 12:22

Pēc daudzu gadu sistemātiska darba beidzot sasniegts vēlamais rezultāts – Jāņi Latvijā nosvinēti nezaudējot dzīvības uz ceļiem.

Pēc „asiņainajiem” Jāņiem 2000. gadā, kad uz ceļiem bojā gāja 26 cilvēki, tika uzsāktas informatīvi izglītojošās sociālās kampaņas, veikts liels darbs likumdošanas uzlabošanā, kā arī iedibināts labs pamats CSDD un Valsts policijas veiksmīgai sadarbībai. Tā visa rezultātā beidzot brīvdienas pavadītas salīdzinoši mierīgi un prātīgi.

Satiksmes ministrs Uldis Augulis uzskata: „Autovadītāji Latvijā ir iemācījušies svētkus svinēt. Vēl nedaudz sava uzvedība jāuzlabo velosipēdistiem un mopēdistiem un tad varēsim uzskatīt Latviju par vienu no drošākajām valstīm satiksmes drošības jomā. Šogad sasniedzām rezultātu, ko gaidījām 11 gadus. Tas panākts pateicoties visiem iesaistītajiem – pirmkārt, pašiem autovadītājiem un viņu līdzbraucējiem, otrkārt, atbildīgajām institūcijām – CSDD, Valsts policijai, glābšanas dienestiem un mediķiem.”

Iepriecina fakts, ka uzlabojums manāms arī citos statistikas rādītājos. Šogad kopumā bijis mazāk satiksmes negadījumu (151 ceļu satiksmes negadījums, 2010. gadā – 206 CSNg) – arī to, kas izraisīti alkohola reibumā. Tāpat būtiski samazinājies arī cietušo skaits – šī gada svētku brīvdienās ievainoti 32 ceļu satiksmes dalībnieki. Salīdzinājumam var minēt faktu, ka jūnija vidū vien vienā dienā bija 39 cietušie. Jāpiebilst, ka līdz šim pat tajos gados, kuros ir tikai divas Jāņu brīvdienas, upuru un ievainoto skaits vienmēr bijis lielāks, tādēļ var droši apgalvot, ka veiktie satiksmes drošības uzlabošanas pasākumi bijuši veiksmīgi. To apliecina arī TNS veiktais pētījums, kurā noskaidrots, ka 78% iedzīvotāju uzskata, ka akcijas pret braukšanu reibumā ir nepieciešamas.

Protams, iesāktais darbs ir jāturpina, jo par spīti visam reibumā braucošie šoferi joprojām ir aktuāla problēma – ne tikai Jāņos, bet arī pārējā gada laikā, tāpēc paredzams, ka izglītojošās kampaņas tiks rīkotas atkārtoti, arī policijas darbs noteikti turpināsies, un, ja būs nepieciešams, tiks veiktas izmaiņas arī likumdošanā.

Šogad kampaņas „Stūrē skaidrā!” laikā iedzīvotāji tika brīdināti ar emocionāliem video un audio klipiem, turklāt ikviens varēja piedalīties īpašās „reibuma briļļu” aktivitātēs un pārbaudīt, kā redz cilvēks, kas atrodas reibumā. Papildus Jāņu dienās Statoil stacijās tika dalīti īpašie kampaņas suvenīri, savukārt sociālajos tīklos notika aktīva komunikācija ar to lietotājiem.

Satiksmes drošības kampaņa „Stūrē skaidrā!” tiek līdzfinansēta no OCTA līdzekļiem. Kampaņu atbalsta AAS „ERGO Latvija”, SIA „Latvija Statoil”, AS „Aldaris”, sociālais tīkls Draugiem.lv un SIA „Clear Channel Latvia”.

 
Visi komentāri
 
283318. viesis 6.jūlijs 2011 17:36
0 0 Atbildēt

Pāragri vēl spriest, nav jau zināms cik smagi ir cietuši cietušie. Ja kāds mirst slimnīcā 45 dienu laikā pēc avārijas, tad tas tiek uzskatīts, kā avārijā mirušais. Tā visticamāk bija tikai veiksme, ka nav upuru.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti