Notiks gada lielākā seno spēkratu parāde «Rīga Retro» 2

 
19.augusts 2011 10:21

20.augustā Rīgā pie Motormuzeja notiks tradicionālā un gada lielākā seno spēkratu parāde - Rīga Retro-2011.

Pasākumā vienkopus būs apskatāmi vairāk nekā simts antīkie spēkrati. Šogad pirmo reizi pasākumā akcents tiks likts uz kravas, specializēto un militāro tehniku.

Festivāls Rīga Retro 2011 iecerēts kā seno spēkratu salidojums ar spēkratu izstādi un parādes braucienu pa Rīgas ielām un izstādi Kalpaka bulvārī. Festivālā piedalīsies apmēram simts antīko spēkratu no vairākām valstīm Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas.

Rīga Retro 2011 norises vietas būs Rīgas Motormuzejs, Rīgas centrs un Biķernieku kompleksa sporta bāze. Salidojuma laikā būs iespēja redzēt vieglos retro automobiļus, kā arī smago, speciālo un militāro tehniku. Turpretī, Rīgas Motormuzejā tiks demonstrēti daudzi ievērības cienīgi eksponāti, kuri uzskatāmi par retiem autobūves paraugiem un unikāliem Latvijas auto restauratoru darbiem.

Festivālu rīko Latvijas Antīko automobiļu klubs un Rīgas Motormuzejs.
 

 
Visi komentāri
 
283737. viesis 20.augusts 2011 19:30
0 0 Atbildēt

Jau paspēju izbaudīt šī pasākuma neērtības.

Man ir tikai jautājums, kurš apmaksāja (vai vispār apmaksāja) CP eskorta pakalojumus? CP-istu tur bija gandrīz tikpat daudz kā eksponātu.

Vai tiešām tas tika apmaksāts no nodokļu maksātāju kabatām???

283746. viesis 22.augusts 2011 15:53
0 0 Atbildēt

Kādreiz pamatskolas gados man ļoti patika seno laiku auto - vācu bildes no visiem tolaik iespējamiem žurnāliem, biblenēs no ārzemju grāmatām pārbildēju dažādu seno autosacīkšu bildes. Biju izveidojis tiem laikiem(1972.gads) cienījamu seno auto albumu , par ko kluba biedru vidū saņēmu atzinibas. Tieši tajā laikā Rīgā, tolaik Revolucijas ielā-80., tika izveidots Antiko auto klubs. Kulbergs bija vadītājs. Mēs ar klasesbiedru tur bijām jaunākie tā klubiņa dalībnieki, bet veco auto vēstures zināšanās - bijām nepārspējami. Aktīvi tur darbojāmies vairākus gadus. Videnes laikā jau vairs nebija laika un aktivitātes zuda. Bet pirmās lielās AAK izstādes, īpaši jau Jurmalas dzintaru izstāžu hallē tolaik (1977.g) priekš padomjlaiku līmeņa bija efektīvas un bagātīgi apmeklētas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 54

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti