Notiks gada lielākā seno spēkratu parāde «Rīga Retro» 2

 
19.augusts 2011 10:21

20.augustā Rīgā pie Motormuzeja notiks tradicionālā un gada lielākā seno spēkratu parāde - Rīga Retro-2011.

Pasākumā vienkopus būs apskatāmi vairāk nekā simts antīkie spēkrati. Šogad pirmo reizi pasākumā akcents tiks likts uz kravas, specializēto un militāro tehniku.

Festivāls Rīga Retro 2011 iecerēts kā seno spēkratu salidojums ar spēkratu izstādi un parādes braucienu pa Rīgas ielām un izstādi Kalpaka bulvārī. Festivālā piedalīsies apmēram simts antīko spēkratu no vairākām valstīm Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas.

Rīga Retro 2011 norises vietas būs Rīgas Motormuzejs, Rīgas centrs un Biķernieku kompleksa sporta bāze. Salidojuma laikā būs iespēja redzēt vieglos retro automobiļus, kā arī smago, speciālo un militāro tehniku. Turpretī, Rīgas Motormuzejā tiks demonstrēti daudzi ievērības cienīgi eksponāti, kuri uzskatāmi par retiem autobūves paraugiem un unikāliem Latvijas auto restauratoru darbiem.

Festivālu rīko Latvijas Antīko automobiļu klubs un Rīgas Motormuzejs.
 

 
Visi komentāri
 
283737. viesis 20.augusts 2011 19:30
0 0 Atbildēt

Jau paspēju izbaudīt šī pasākuma neērtības.

Man ir tikai jautājums, kurš apmaksāja (vai vispār apmaksāja) CP eskorta pakalojumus? CP-istu tur bija gandrīz tikpat daudz kā eksponātu.

Vai tiešām tas tika apmaksāts no nodokļu maksātāju kabatām???

283746. viesis 22.augusts 2011 15:53
0 0 Atbildēt

Kādreiz pamatskolas gados man ļoti patika seno laiku auto - vācu bildes no visiem tolaik iespējamiem žurnāliem, biblenēs no ārzemju grāmatām pārbildēju dažādu seno autosacīkšu bildes. Biju izveidojis tiem laikiem(1972.gads) cienījamu seno auto albumu , par ko kluba biedru vidū saņēmu atzinibas. Tieši tajā laikā Rīgā, tolaik Revolucijas ielā-80., tika izveidots Antiko auto klubs. Kulbergs bija vadītājs. Mēs ar klasesbiedru tur bijām jaunākie tā klubiņa dalībnieki, bet veco auto vēstures zināšanās - bijām nepārspējami. Aktīvi tur darbojāmies vairākus gadus. Videnes laikā jau vairs nebija laika un aktivitātes zuda. Bet pirmās lielās AAK izstādes, īpaši jau Jurmalas dzintaru izstāžu hallē tolaik (1977.g) priekš padomjlaiku līmeņa bija efektīvas un bagātīgi apmeklētas.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti