9.septembrī sākas akcija AUTOGAISMAS KĀRTĪBĀ

 
8.septembris 2011 13:43

Piektdien, 9. septembrī sāksies akcija „Autogaismas-Kārtībā”, kuru Autoklubs LAMB organizē sadarbībā ar AAS ERGO Latvija, DUS „Viada”, OCTA un CSDD.

Šogad Latvijā tā notiks jau divpadsmito reizi un turpināsies līdz 30. oktobrim.  Akcijas mērķis ir pievērst plašu autovadītāju uzmanību pareizi noregulētu autogaismu nozīmei ceļu satiksmē, kā rezultātā ne tikai samazināt ceļu satiksmes negadījumu un tajos cietušo skaitu, bet arī informēt par traģiskajām sekām, kādas var būt bojātu autogaismu izmantošanai. Tās ietvaros Autoklubs LAMB piedāvās bez maksas pārbaudīt un noregulēt autogaismas.

Akcijas laikā autovadītāji tiks gaidīti pie tirdzniecības centriem ALFA, Mols, Spice, Galerija Azur, Rīga Plaza, Zoom, K-Rauta un DAMME (RIMI), „Viada” degvielas uzpildes stacijās Rīgā, Ādažos, Daugavpilī,  kā arī pie tirdzniecības centriem Tobago Ventspilī, Rietumu Centrs Liepājā un RIMI Valmierā. Plašāk par akcijas norisi un tās grafiku var uzzināt www.lamb.lv.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas informācija (CSDD) liecina, ka 2010. gadā lielākā daļa satiksmes negadījumu bijis tumšajos gada mēnešos. Tā 2010. gada 1. un 4. ceturksnī Latvijā notikuši 22 343 ceļu satiksmes negadījumi, bet 2. un 3. ceturksnī 16 000 negadījumu. Katram autovadītājam būtu jāņem vērā traģiskā informācija, ka aizvadītajā gadā 52% satiksmes negadījumu ar bojāgājušajiem uz valsts autoceļiem reģistrēti tieši krēslā un tumsā. Savukārt CSDD statistika par neizietu tehnisko apskašu iemesliem liecina, ka bojātas autogaismas joprojām ir visizplatītākais atteikumu iemesls automašīnām vecumā līdz 9 gadiem.

Akcijas organizators, Autokluba LAMB prezidents Juris Zvirbulis uzsver: „Pareiza autogaismu noregulēšana nav kāda abstrakta likumdošanas prasība. Tās ir rūpes par savu, tuvinieku, radu un draugu, kā arī citu satiksmes dalībnieku veselību un pat dzīvību. Būsim tālredzīgi, savlaicīgi pārbaudīsim un noregulēsim autogaismas, lai uz ceļa vienmēr pamanītu gan skolēnu, gan velosipēdistu, gan neapžilbinātu pretimbraucēju!”

Noregulētu autogaismu nozīmi akcentē arī izcilais Latvijas autobraucējs Ivars Caune: „Pareizas autogaismas ir būtisks priekšnoteikums, lai autovadītāji un viņu ģimenes locekļi sveiki un veseli atgrieztos mājās pēc īsāka vai ilgāka izbrauciena.”

ERGO Transportlīdzekļu, CTA un personu apdrošināšanas departamenta direktors Ivars Vismanis stāsta: „ERGO ik gadu atbalsta dažādus projektus, kuru mērķis ir veicināt drošu un atbildīgu braukšanu, tostarp arī šo akciju, kas vērš autovadītāju uzmanību uz auto gaismu pārbaudi. Ikviena autovadītāja interesēs ir pārvietoties ar auto, kas ir atbilstošā tehniskā kārtībā un nerada riskus ne sev, ne pārējiem ceļu satiksmes dalībniekiem, un šāda veida akcijas noteikti pievērš uzmanību aktualitātēm, kā arī mudina uz rīcību.

No drošības viedokļa auto apgaismojumam ir ļoti liela nozīme. Pēc ERGO statistikas nekvalitatīva apgaismojuma dēļ visbiežāk notiek tādi negadījumi, kā piemēram, pretī braucošo autovadītāju apžilbināšana. Negadījumi notiek gan apžilbināšanas rezultātā, gan arī tādēļ, ka krēslas stundās daudz grūtāk pamanāmi kājāmgājēji un riteņbraucēji ceļa malās, kā arī dzīvnieki vai citi objekti ,ka šķērso vai atrodas uz ceļa .”

Lai tuvāk iepazītos ar akcijas „Autogaismas – Kārtībā!” gaitu un nozīmi Autoklubs LAMB aicina uz autovadītāju atbalsta akcijas atklāšanu rīt 9. septembrī plkst. 11:00 autogaismu pārbaudes vietā pie tirdzniecības parka „Alfa” netālu no ieejas B.

Nav gaismu, nav auto!
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti