Opel Insignia dīzeļa dzinēji samazina degvielas patēriņu par 12%

 
14.septembris 2011 9:28

Opel Insignia veiksmes stāstā liels nopelns ir tieši dīzeļa dzinējiem, jo vairāk nekā 57 procenti visu Eiropas pasūtījumu Opel vadošajam modelim ir tieši tā dīzeļa variācijai.

Opel inženieru komanda ir uzlabojusi esošo dīzeļa dzinēja spektru 2012. gadam. Komandas mērķis bija samazināt degvielas patēriņu un emisiju daudzumu neietekmējot jaudas padevi, kā rezultātā degvielas patēriņš un CO2 emisiju daudzums tika samazināts par 12%. Turklāt ticis uzlabots arī vadītāja un pasažieru komforts, jo dzinēji ir padarīti klusāki.

Visi trīs 2.0 litru Insignia dzinēji tagad ir aprīkoti ar Start/Stop tehnoloģiju, un dzinēju degvielas patēriņš ir samazināts par 0,6 litriem uz 100 km. 118 kW/160 ZS 2.0 CDTI ecoFLEX variants patērē tikai 4,3 l/100 km, kamēr tiek izdalīti vien 115 g/km oglekļa dioksīda. Tikmēr cits Insignia modelis piedāvā 81 kW/110 ZS jaudu, degvielas patēriņu 4,4 l/100 km un tikai 116 g/km emisijas.

Labāka degvielas sadegšanas kontrole nodrošina lielāku efektivitāti un samazinātu kaitīgo izmešu daudzumu

Visas 2.0 CDTI Insignia versijas ir aprīkotas ar inovatīvo CleanTech tehnoloģiju. Tās galvenā iezīme - degvielas sadegšanas procesu optimizē cilindros integrēti spiediena sensori, tādējādi slāpekļa oksīda un kvēpu daļiņu izmeši ir krietni mazāki, tai pat laikā nodrošinot maksimālu degvielas ekonomiju.

Visi 2.0 CDTI dzinēji ir aprīkoti ar elektroniski vadāmu izplūdes gāzu recirkulācijas sistēmu. Tas nozīmē, ka atdzesētā izplūdes gāze tiek atgriezta degvielas sadegšanas procesā, kam pateicoties samazinās oglekļa izmeši. Turklāt dubulto augšējo sadales vārpstu gultņi ir aizstāti ar adatu gultņiem, tādējādi samazinot berzi un degvielas patēriņu.

Mierīgāka, klusāka darbība

Opel inženieri ir koncentrējušies uz degvielas iesmidzināšanas stratēģiju, galvenokārt mēģinot novērst dīzeļdzinējiem raksturīgo specifisko skaņu un vibrācijas. Uzlabojumi ir visvairāk manāmi daļējas noslodzes apstākļos. Trešās paaudzes common-rail sistēma darbojas ar iesmidzināšanas spiedienu līdz pat 1 600 bāriem. Vienlaicīgi elektromagnētiski vadāmas iesmidzināšanas sprauslas spēj veikt vairākas iesmidzināšanas darbības viena cikla laikā, kas ļauj ļoti precīzi kontrolēt degvielas sadegšanas procesu. Tāpat mehāniskos un sadegšanas trokšņus palīdz samazināt uzlabotā kinemātika starp virzuli un klani, kā arī izmaiņas vārstu piedziņā. Motora komponentu palielinātā stingrība palīdz novērst rezonansi, turklāt motori ir ieguvuši arī papildu izolāciju pret troksni."

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 13

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti