Chevrolet svin 100 gadus leģendārām mašīnām

 
7.novembris 2011 8:54

Atzīmējot 100.jubileju, Chevrolet uzsāk Volt elektriskās mašīnas pārdošanu, kā arī ziedo 100 auto, lai palīdzētu grūtībās nonākušiem bērniem.

Par godu dzmišanas diena Luisa Ševroleta dzimtajā pilsētā tiek uzstādīta arīdzan automašīnas radītāja skulptūra.

Apbalvojumiem bagātais Volt modelis ir pirmā elektriskā automašīna ar paplašinātu funkcionalitāti. Volts būs apskatāms Beļģijas, Francijas, Vācijas, Nīderlandes un Šveices izstāžu zālēs no ceturtdienas, 2011. gada 3. novembra.

“Šis gads ir bijis pilns ar īpašiem pasākumiem, lai atzīmētu mūsu darbu un pienesumu kopā ar mūsu klientiem, darbiniekiem un biznesa partneriem visā pasaulē. Šodien ar Volt automašīnu mēs uzsākam jaunu ēru pircēju mobilitātes jomā, turpinot labākās automašīnu ražošanas tradīcijas, lai veicinātu mūsu pircēju dzīves kvalitāti un iespējas,” uzsver Chevrolet Europe prezidents un rīkotājdirektors Veins Branons
(Wayne Brannon).

100 dzimšanas dienas dāvanas nodrošina mobilitāti grūtībās nonākušiem bērniem

100 gadu jubilejas gadā Chevrolet ir organizējusi neskaitāmas dzimšanas dienas ballītes, nevis lai saņemtu dāvanas, bet lai ziedotu 100 jaunas Chevrolet automašīnas - no pilsētas auto Spark līdz septiņvietīgajam Orlando un Captiva SUV - SOS Bērnu ciematiem visā Eiropā, Uzbekistānā, Dienvidāfrikā, Lesoto un Izraēlā.

3. novembrī, īpašās svinībās Chevrolet pasniegs 99-to un 100-to automašīnu SOS Bērnu ciematam Itālijas galvaspilsētas Romas piepilsētā.

Šī iniciatīva palīdzēs uzlabot pārvietošanās iespējas gan bērniem, gan SOS ciematā strādājošām māmiņām un sociālajiem darbiniekiem, kuri strādā SOS Ģimeņu stiprināšanas programmās, lai grūti sasniedzamās apkaimēs apciemotu mazturīgas ģimenes.

“SOS mammām jārada iespēju viegli pārvietoties, tā kā viņas rūpējas par lielāku mājsaimniecību nekā to dara parasti vecāki. Ne vienmēr viegli ir pārvietoties sabiedriskajā transportā, tāpēc tieši mobilitāte ir ārkārtīgi svarīga, lai atbalstītu mūsu bērnus,” skaidro Ričards Pičlers, SOS Bērnu ciematu ģenerālsekretārs.

Chevrolet skulptūra dibinātāja dzimtajā pilsētā

Jau ilgāku laiku Chevrolet ir radošo mākslu atbalstītājs. Šī tradīcija turpinās arī Luisa Ševroleta dzimtenē Šveicē, Lašodefonas (La Chaux-de-Fonds) pilsētā, kur Chevrolet Europe ar visiem pieejama mākslas darba uzstādīšanu Dekvest (de l'Ouest) parkā godinās uzņēmuma līdzdibinātāju.

No četrām slavenu mākslinieku komandām tiks izvēlēts, kurš radīs mākslas darbu. 2012. gada martā uzvarētāja projektu izvēlēsies žūrija, kuru veidos Lašodefonas (La Chaux-de-Fond) pilsētas un Chevrolet pārstāvji, darbus vērtēs arī ASV vēstnieks Šveicē un Lihtenšteinā, kā arī Šveices mākslas federācijas komisija.

Skulptūra kalpos kā atgādinājums pilsētas viesiem un iedzīvotājiem par Lašodefonas (UNESCO pasaules kultūras objekts) pilsētas slaveno dēlu un zīmolu, kas nes viņa vārdu.

100 gadīgs stiprums

Šveices emigrants, azartisks un uzdrošināties spējīgs sacīkšu braucējs Luis Ševrolets un Savienoto valstu industriālists Billijs Durants dibināja Chevrolet Motor auto uzņēmumu ASV pilsētā Detroitā, 1911. gada 3. novembrī.

Pēc 100 gadiem un ar vairāk nekā 209 miljonu vieglo un kravas automašīnu Chevrolet ir ceturtais lielākais auto zīmols pārdošanas jomā, ar vairāk kā 4 miljonu vieglo un smago automašīnu pārdošanas rādītāju 2010. gadā vairāk nekā 130 valstīs. Citiem vārdiem, ik pēc 7 sekundēm pasaulē kāds iegādājās Chevrolet automašīnu.

Arī šodien Chevrolet zīmols “tauriņš” simbolizē jaunības un pioniera garu, pārliecību un ekspresīvu dizainu, un bez kompromisu izturību. Šīs īpašības var redzēt arī jaunajos modeļos, tostarp Chevrolet Cruze- divkārtējs WTCC čempions,- un daudzkārtēju apbalvojumu ieguvusī Volt elektriskā automašīna.

“2011. gads ir bijis nepārspējama iespēja svinēt šos nozīmīgos 100 gadu panākumus,” uzsver Veins Branons. “Uzsākot nākamo simtgadi, mēs turpināsim iedvesmoties no Luisa Ševroleta un viņa moto: “Nekad nepadodies!””
 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 8

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti