5 gadu laikā no OCTA polisēm ceļu satiksmes drošībā ieguldīti vairāk kā 5 miljoni latu 1

 
27.janvāris 2012 12:01

Saskaņā ar Sauszemes transportlīdzekļu īpašnieku civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas likumu apdrošināšanas sabiedrības ceļu satiksmes negadījumu novēršanai un profilaksei ieskaita 2 % no noslēgtajiem OCTA līgumiem.

Kā liecina Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju biroja (LTAB) statistika, pēdējo piecu gadu laikā ceļu satiksmes negadījumu novēršanā un profilaksē ir ieguldīti vairāk kā pieci miljoni latu.

Apdrošināšanas sabiedrību veikto iemaksu mērķis ir veicināt ceļu satiksmes drošību, iegūtos līdzekļus novirzot ne tikai sabiedrības izglītojošajām kampaņām, bet arī Valsts policijas un Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienestam nepieciešamā aprīkojuma iegādei. Kā skaidro LTAB valdes priekšsēdētājs Juris Stengrevics puse līdzekļu tiek izlietoti Iekšlietu ministrijas padotībā esošo iestāžu (tai skaitā Valsts policija, VUGD) vajadzībām, bet otra - citu institūciju, piemēram, CSDD organizētajām sabiedrības izglītojošām kampaņām.

„Nesen par OCTA līdzekļiem tika iegādāti vairāk kā 209 digitālie riepu protektoru dziļuma mērītāji, tādējādi turpmāk varēs pārbaudīt protektoru dziļumu un to atbilstību sezonai. Šis pirkums ir ļoti būtisks, jo neatbilstošs riepu protektoru dziļums paaugstina CSNg risku. Transportlīdzeklim bremzējot, apstāšanās ceļš kļūst garāks, jo nav nepieciešamā saķere ar braukšanas virsmu, kas nozīmē, ka šāds spēkrats apdraud ne tikai automašīnā sēdošos, bet arī apkārtējos. Tāpat pērnā gada vasarā tika iegādāti skeneri, ar kuru palīdzību Valsts policija daudz operatīvāk var nosūtīt ceļu satiksmes negadījumu protokolus apdrošinātājiem, savukārt apdrošinātāji operatīvāk pieņemt lēmumus un cietušajiem izmaksāt apdrošināšanas atlīdzību. Iepriekšminētie piemēri ir tikai daži, taču ļoti būtiski, jo, ja nebūtu šādu ieguldījumu, visticamāk arī ceļu satiksmes negadījumu skaits būtu daudz lielāks, par negadījumu apstākļu izvērtēšanas ātrumu nemaz nerunājot” skaidro Juris Stengrevics.

Par līdzekļu piešķiršanu katru gadu lemj Ceļu satiksmes drošības padome. Savukārt iemaksu apjoms veidojas no katru transportlīdzekļa īpašnieka nopirktās polises.

2011. gadā nozīmīgākie, līdzfinansētie un pilnībā finansētie projekti ir bijuši: izglītojoša kampaņa „Par sekām transportlīdzekļa vadīšanai apreibinošu vielu ietekmē”, „Velosipēdistu vadītāju drošība”. Tāpat tika atbalstīts ikgadējais konkurss „Gribu būt mobils” un „Latvijas jauno satiksmes dalībnieku sacensības”, kā arī mācību klases izveide satiksmes notikumu un citu preventīvu pasākumu apmācībai Vidzemes reģionā.
 

 
Visi komentāri
 
285152. viesis 27.janvāris 2012 14:45
0 0 Atbildēt

Varēja jau nu iemest tāmi, cik, kad un kuram par ko ir maksāts, kas ir noprikts u.t.t.

p.s. par tiem protektora dziļuma mērītājiem - kauns, varēja nopirkt daudz lētāk, no tiem pašiem ķīniešiem (ar visu sertifikātu).

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti