«Stockmann» būvēs pazemes autostāvvietu zem 13.janvāra ielas 8

 
4.jūlijs 2007 0:00

Rīgas domes deputāti vakar nolēma atļaut SIA "Stockmann" zem 13.janvāra ielas iepretim "Stockmann" tirdzniecības centram starp Aspazijas bulvāri un Rīgas kanālu būvēt pazemes autostāvvietu.

Uzņēmums projektā, izbūvējot stāvvietu 461 automašīnai, plāno investēt aptuveni 7 - 8 miljonus eiro (4,9 - 5,6 miljonus latu). "Stockmann" informēja, ka pazemes autostāvvietas būvniecību, ieskaitot projektēšanu, paredzēts pabeigt divu gadu laikā.

Uzņēmums plāno izmantot tādu būvniecības tehnoloģiju, kas neparedz slēgt transportlīdzekļu satiksmi 13.janvāra ielā autostāvvietas izbūves laikā.

Paredzēts, ka transports stāvvietā varēs iebraukt no Gogoļa ielas, bet izbraukt - Aspazijas bulvārī.

Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcija uzskata, ka "Stockmann" centra attīstības darbi, tostarp pazemes autostāvvietu izbūve, ir pieļaujama tikai pēc vairāku nepilnību novēršanas.

"Realizētais "Stockmann centrs" ir vērtējams kā nekvalitatīva arhitektūra, kas neiekļaujas pilsētvidē, centra realizācijas rezultātā ir izveidota neglīta jumta ainava un ignorēta pilsētas vēsturiskā plānojuma struktūra. Pašreizējais gājēju plūsmas risinājums caur dzelzceļa uzbērumu gar kanālu ir neveiksmīgs, rada nepievilcīgu publisko ārtelpu, kā arī ir traucēta nākotnē iespējamā laivu kustība kanālā," teikts inspekcijas atzinumā.

Kā ziņots, pašvaldība 2005.gadā atbalstīja ilgtermiņa zemes nomas līguma slēgšanu ar uzņēmumu pie nosacījuma, ka autostāvvieta tiks izbūvēta, pazemē saglabājot publiskās lietošanas būves.

Nolemts arī, ka iecerēto būvi nedrīkstēs nostiprināt zemesgrāmatā, bet, beidzoties zemes nomas līgumam, būve kļūs par Rīgas pašvaldības īpašumu.

SIA "Stockmann" priekšlikumu atbalstīja Rīgas domes Satiksmes departaments ar nosacījumu, ka uzņēmums izbūvēs divu līmeņu gājēju pāreju Gogoļa ielā.
 
Visi komentāri
 
237678. viesis 4.jūlijs 2007 5:52
0 0 Atbildēt

Tie domnieki gan ir bez mugurkaula. Jau pašu stokmanu uzlieza ar noteikumu par 2 līmeņu gājēju pāreju. Tagad vēl vienu stāvvietu tiem pašiem blēžiem atļauj celt, un pretī paprasa to pašu jau neuzbūvēto pāreju. O. Bendera stiliņš - pārdot vienu un to pašu 2 reizes.

237680. viesis 4.jūlijs 2007 8:36
0 0 Atbildēt

ideāi...būs kur centrā par velti atstāt auto...ļoti labi!

to krustu jau sen vajadzēja sakārtot

237682. viesis 4.jūlijs 2007 8:44
0 0 Atbildēt

Domāju, ka 13.janv iela iebruks

237683. viesis 4.jūlijs 2007 9:02
0 0 Atbildēt

Pašreizējais gājēju plūsmas risinājums caur dzelzceļa uzbērumu gar kanālu ir neveiksmīgs, rada nepievilcīgu publisko ārtelpu, kā arī ir traucēta nākotnē iespējamā laivu kustība kanālā," teikts inspekcijas atzinumā. - tas gan ir labi rukts:)))) Kur tad bija kad projektu apstiprinaja?

Un vel domu perle ir par laivu kustibu kanala....es lidz kaut kam tadam (Venecijas variantam) nebiju aizdomajies:))))))))))

neitralais

237688. viesis 4.jūlijs 2007 9:58
0 0 Atbildēt

Dienvidu tilta Probkas =13.janvāra probkas ? Malači-nav ko teikt !!!

237689. viesis 4.jūlijs 2007 9:59
0 0 Atbildēt

Smaidigais, nevis bez mugurkaula, bet teiši otrādi...ļoti labi zin, ko dara ;) :D

237718. viesis 4.jūlijs 2007 13:18
0 0 Atbildēt

vai tik kau kad nesen nefigurēja doma par satiksmes novirzīšnu tunelī zem 13.janv. ielas, virszemi atstājot sabiedriskajam transportam. kā tad to varēs realizēt, ja pa vidu būs stāvvieta? jeb tā ari skaitās tā satiksmes novirzīšana pazemē.

237737. viesis 4.jūlijs 2007 15:16
0 0 Atbildēt

bla, kaa tad es metro 13.janvaara ielaa iebīdīshu!? :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti