ACEA: Latvijā janvārī-februārī bijis otrs straujākais jaunu komercauto reģistrācijas kāpums Eiropā 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Nozare.lv | 22.marts 2018 14:04

Latvijā šī gada pirmajos divos mēnešos salīdzinājumā ar pagājušā gada attiecīgo laika periodu jaunu komerciālo transportlīdzekļu (kravas automašīnu un autobusu) reģistrācija pieaugusi par 31,2%, kas ir otrs straujākais kāpums Eiropā, liecina Eiropas Automašīnu ražotāju asociācijas (ACEA) publicētie dati.

Latvijā janvārī-februārī reģistrēti 665 jauni komerciālie transportlīdzekļi. No 30 ACEA aplūkotajām Eiropas valstīm straujāks jaunu komercauto reģistrācijas kāpums šajā periodā bijis vien Ungārijā (+35%). Latvijai seko Islande (+24,5%), Norvēģija (+20,8%), Lietuva (+19,3%), kā arī Polija un Spānija (abās valstīs +16,6%).

Savukārt kritums šajā periodā reģistrēts septiņās valstīs, tostarp straujākais samazinājums bijis Šveicē (-3,6%), Lielbritānijā (-2,9%), Kiprā (-2,2%) un Luksemburgā (-1,7%).

Lietuvā janvārī-februārī tika reģistrēti 1877 jauni komerciālie transportlīdzekļi, salīdzinot ar 1574 vienībām šajā laika posmā pērn, bet Igaunijā gada pirmajos divos mēnešos reģistrēja 1187 komerciālos transportlīdzekļus, kas bija par 13,3% vairāk nekā pirms gada.

Visās 30 ACEA aplūkotajās Eiropas valstīs janvārī-februārī jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrācija gada izteiksmē pieauga par 6,6% - līdz 373 749 automašīnām.

Eiropas Savienībā (ES) jaunu komerciālo transportlīdzekļu reģistrēšana pirmajos divos mēnešos gada izteiksmē palielinājās par 6,5% un veidoja 361 447 komercauto.

ACEA apkopo datus par jaunu auto reģistrāciju 30 Eiropas valstīs: ES dalībvalstīs, izņemot Maltu, kā arī ES neietilpstošajās valstīs Islandē, Norvēģijā un Šveicē, kas līdz ar ES valstīm ir Eiropas Ekonomiskās zonas dalībnieces.

 
Visi komentāri
 
650 22.marts 2018 14:38
0 0 Atbildēt

Kas tas tur ir tajā "publicitātes attēlā", vai dižpārdotākais komercauto vai pieprasītākā marka?

Redaktors 24.marts 2018 11:29
0 0 Atbildēt

Tas ir komercauto klases pārstāvis, pēc klasifikātora N klase!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ieķeras “gāzes” pedālis - Tesla aptur Cybertruck piegādes

Tesla uz vairākām nedēļām apturējusi Cybertruck pikapu piegādes klientiem, kamēr tiks novērsts ārkārtīgi bīstams defekts. Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO)

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

LTAB brīdina: izveidota viltus mājas lapa un sociālo tīklu profili, lai vāktu personu datus! 2

Latvijas Transportlīdzekļu apdrošinātāju birojs (turpmāk – LTAB) brīdina, ka izveidota viltus interneta vietne, rīkojot konkursus un aicinot iedzīvotājus atstāt savus personas datus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti