Zaļā gaisma elektrotransportlīdzekļu uzlādes infrastruktūrai - 221 stacija līdz 2020.gadam 4

 

Foto: Publicitātes attēls

Satiksmes Ministrija | 17.marts 2016 7:21

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) otrdien, 15.martā, ir apstiprinājusi VAS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" (CSDD) iesniegto projekta pieteikumu elektrotransportlīdzekļu (ETL) uzlādes infrastruktūras izbūvei Latvijā.

Projekta apstiprinātās kopējās attiecināmās izmaksas ir 7.84 miljoni eiro, no tiem 6.66 miljoni eiro paredzēti no Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF), savukārt 1.18 miljoni eiro – no valsts budžeta. Projekts tiks īstenots „Darbības programmas „Izaugsme un nodarbinātība" 4.4.1.specifiskā atbalsta mērķa „Attīstīt ETL uzlādes infrastruktūru Latvijā" ietvaros.

Projekta mērķis ir izveidot nacionālā līmeņa uzlādes infrastruktūras tīklu, kas nodrošinās ETL lietošanas iespēju visā Latvijas teritorijā, tādējādi novēršot ETL braukšanas attāluma ierobežojumu.

ETL uzlādes stacijas tiks izbūvētas uz TEN-T autoceļiem (55 uzlādes stacijas) un uz TEN-T autoceļus savienojošiem reģionālajiem autoceļiem (163 uzlādes stacijas).

Projekta laikā plānots veikt izpēti par potenciālo ETL uzlādes staciju atrašanās vietu noteikšanu, ETL uzlādes staciju vietu un elektropieslēgumu izbūvi un ETL uzlādes staciju uzstādīšanu, kā arī izveidot uzlādes staciju vadības un monitoringa sistēmu, kas nodrošina uzlādes staciju darbības vadību un kontroli, veikto pakalpojumu uzskaiti, kā arī norēķinu par ETL uzlādi veikšanu.

Projektā plānotās darbības palīdzēs sasniegt Elektromobilitātes attīstības plānā 2014.–2016.gadam noteikto mērķi - mazināt Latvijas transporta sistēmas atkarību no naftas, uzlabojot transporta sistēmas efektivitāti, nodrošinot mobilitāti un veicinot inovatīvu tehnoloģiju radīšanu un izmantošanu Latvijas transporta nozarē.

Līdz šim Latvijā Klimata pārmaiņu finanšu instrumenta atklātā konkursa „Siltumnīcefekta gāzu emisijas samazināšana transporta sektorā – atbalsts elektromobiļu un to infrastruktūras ieviešanai" ietvaros ir izbūvētas 11 uzlādes stacijas, no kurām sešas atrodas Rīgā un pa vienai Siguldā, Gulbenē, Tērvetē, Talsu novadā. Tāpat tika iegādāti 168 ETL, kas ir tieši saistīts ar šī projekta rezultāta rādītājiem.

Līdz 2015.gada 31.decembrim Latvijā bija reģistrēti 218 elektrotransportlīdzekļu lietotāji. Plānots, ka, attīstot uzlādes staciju tīklu, šo transportlīdzekļu lietotāju skaits varētu palielināties līdz aptuveni 693 lietotājiem.

Ja līdz 2018.gada beigām tiek sasniegts projekta finanšu rādītājs 3.49 miljoni eiro (snieguma ietvars), tad finansējums var tikt palielināts, sasniedzot kopējo finansējuma apmēru līdz 8.34 miljoniem eiro (ERAF – 7.09 miljoni eiro, 1.25 miljoni eiro valsts budžeta līdzekļi), attiecīgi palielinot arī sasniedzamos projekta iznākuma rādītājus – 235 uzstādītas ETL uzlādes stacijas un 747 reģistrēti ETL.

Plānotais projekta īstenošanas ilgums ir līdz 2020.gada 31.decembrim.

 

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 17.marts 2016 10:22
1 0 Atbildēt

Tas viss ir jauki, bet kad beidzot valsts subsidēs elektroauto iegādi arī privātpersonām?

Johai 17.marts 2016 10:32
2 0 Atbildēt

tad, kad pūcei aste ziedēs jeb tad, kad pensionāriem pieliks pie pensijām nevis 2-3 eiro, bet vismaz 10, tad, kad VID darbinieki pārstās naudu laimēt loterejās, skolotāji vienreiz būs mierā ar pielikto algu, zermnieki ar izdaudzēto ražu, cilvēki izbraukt no valsts utt

Kanibaals 17.marts 2016 20:46
1 0 Atbildēt

Jau tagad subsidē, esi kaut ko nogulējis. Vienīgi projektu jāraksta un tas visu sarežģī.

Nezinitis 21.aprīlis 2016 11:57
1 0 Atbildēt

Ir 3 veidu cilvēki - Tie kuri māk skaitīt un tie kuri nemāk. Sešas Rīgā un pa vienai vēl četras vietās. Kur sanāk 11?Cik zinu vēl ir Ogrē.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO)

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Līdz 1400 eiro - deputāti spriedīs par sodu pastiprināšanu ceļu satiksmē 21

Saeimas Juridiskajā komisijā šodien plānots spriest par sodu pastiprināšanu par pārkāpumiem ceļu satiksmes jomā. Lasīt vairāk

 

Japāņu Bavārija. Pirmais ieskats Mazda CX-80 salonā (+VIDEO)

Vai atminaties, kad pēdējo reizi sastapāties ar pa īstam lielu Mazda markas automašīnu? Līdz šim lielākais japāņu ražotāja modelis Eiropā saucas CX-80, un TV Autoziņām radās unikāla iespēja iepazīties ar septiņvietīgo krosoveru Mazda R&D centrā Vācijā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti