Nozāģē vecu lapegli, kura nebija iekļauta publiskā apspriešana par koku ciršanu Dubultos, atļauja ir (+ VIDEO) 24

 

Foto: iAuto.lv

iAuto | 2.jūlijs 2021 14:49

iAuto.lv skaidro, kā bija iespējams nozāģēt lapegli, kas 2020.gadā sabiedriskās apspriešanas laikā projektā nemaz nebija iekļauta.

Publiskā apspriešana par koku ciršanu Dubultos (saite šeit >> jurmala.lv ) Ciršanas ierosinātājs: Jūrmalas pilsētas dome.

Taču šī gada 15.jūnijā Jūrmalas koku ciršanas komisija šādu atļauju esot izsniegusi līdz 2.jūlijam.

Pilsētas telpu ietekmē dažādi elementi, šinī gadījumā nozāģēta ir vairāk kā 50 cm diametrā lapegle. Koks rets, bet pārsteidz "nepieciešamība" to nozāģēt, kā arī juridiskais paņēmiens.

Lapegles stumbra diametrs variē no 50 līdz 70 cm.

 
Visi komentāri
 
Antons 2.jūlijs 2021 15:10
1 0 Atbildēt

Tagad arī Rīgā Austrumu maģistrālei žāģē daudz koku.

iAuto 2.jūlijs 2021 16:24
2 1 Atbildēt

Ir, kur jāzāģē, piemēram tas pats skaistais ceļš gar Lielupi - Slokas iela, tur ir daudz priežu un diemžēl, lai tur izbūvētu velojoslu tās nāksies zāģēt un daudz.

Taču šeit teikt parādīts veids, kā Jūrmalas dome ar viltu sākumā neiekļauj šo koku sabiedriskā apspriešanā, taču vēlāk to nocērt uz komisijas lēmuma pamata. Lai to vērtē VARAM, jo arī šīm lietām ir noteikta kārtība.

Otrkārt, kas ir pat svarīgāk, tad šī stāvvieta pilsētas viesiem zaļās zonas vietā nebija nepieciešama šīs lielās lapegles nozāģēšana, tieši otrādāk, to varēja izmantot kā vēsturisku koku, turklāt salīdzinoši retu Jūrmalā

iAuto 2.jūlijs 2021 15:12
9 2 Atbildēt

iAuto būtu labāk noskaidrojuši vai par Rīgas ielu stabiņiem vispār ir bijusi sabiedriskā apspriešana, jeb visi stabiņi saskaņoti ar Pilsēta Cilvēkiem, kas arī ir sabiedrība, bet visi pārējie ir lohi, kurus nav jāņem vērā!

iAuto 2.jūlijs 2021 16:17
0 1 Atbildēt

Rīgā to plāno Rīgas domes satiksmes departaments, ir ļoti daudz vietas, kur stabiņi ir pareizi izvietoti (Dzirnavu ielas krustojums ar Antonijas ielu) un būtiski uzlabo satiksmes drošību.

Ir vietas, kur tie izvietoti nepareizi, kļūdaini.

iciks 2.jūlijs 2021 15:17
5 3 Atbildēt

Man šķiet, te jau nu gan ziņa par neko. Esmu piedalījies kādas 2-3 tādās apspriešanās un parasti tas ir par kaut kādu ieceri, kas tajā brīdī var būt pat visai nekonkrēta. Šeit sanāca par 1 koku vairāk - kur tā lielā bēda?

Cita lieta, ja tas koks skaitās dižkoks, tad tādus nedrīkst zāģēt neatkarīgi no apspriešanām, bet šis diez vai tāds ir (uz aci galīgi neliekas, ka 1,3 m augstumā diametrs būs ~1m).

Zāģers 2.jūlijs 2021 15:19
4 1 Atbildēt

Tas tak nav nekāds koks, kaut kāda špicka! Mēs te Kauguros gāžam daudz niknākas priedes. Jau kādi 10 Baļķvedēji būs aizbraukuši uz ostas termināli ar apaļkoku.

anonimikis 2.jūlijs 2021 15:48
5 1 Atbildēt

šitāda ziņa derētu ekofašistu portālā, tikai virsraksts jāpielabo - vienīgā Jūrmalas lapegle uz rietumiem no Dubultu stacijas ir nežēlīgi iznīcināta.

:-) 2.jūlijs 2021 16:02
3 1 Atbildēt

Te rodas pretjautājums, cik kokus pats Māris, ir Jūrmalas pilsētas publiskajā zonā, kā privāta iniciatīva, iestādījis. Es 6.

Maris 2.jūlijs 2021 16:37
2 3 Atbildēt

Ļoti intersanta tēze, kuru parasti izmanto, kad beidzās argumenti. Es varu būt pats lielākais dabas "nedraugs", bet tas nemaina ne šī sižeta informatīvo daļu, ne diskusijas-tēmas objektu.

Otrs šī tipa arguments ir, tad piedalies vēlēšanās, apmeklē sēdes utt. Tam arī nav sakara, tur strādā cilvēki, kas saņem par to algu.

Šis ir veids kā es redzu var padarīt vidi ap mums labāku, kad tu uzraksti un paprasi atbildi. Galvenais mērķis ir panākt, ka atbildīgie dienesti padomā vai tas un tas ir izdarīts korekti. Varu pateikt, ka jau Jūrmalā sāk labāk norobežot būvdarbus uz ielām un tas ir ieguvums neatkarīgi no tā vai es esmu iestādījis koku vai nē, vai es pārkāpju CSN vai nē :-)

msh 3.jūlijs 2021 1:30
1 2 Atbildēt

Padarīt vidi labāku - vai dzīvi birokrātiskāku? Viss šitas birokrātiskais debīlisms jau instinktīvi liekas pilnīgi ačgārns - visās malās vajag kaut kādus papīrus no ierēdņiem, par maksu, protams - bet atrodas arī noderīgie idioti kas uzskata ka tā kaut kas tiekot uzlabots...

Maris 3.jūlijs 2021 10:22
0 0 Atbildēt

Ir publiskā telpa un privātā telpa. Publiskajā telpā sabiedrība ir ieinterisēta regulējumā, jo pretējā gadījumā ir bardaks. Tās pašas ceļa zīmes, vajag - vajag, labi ka ir standarts - labi. Jā, regulējums prasa dokumentāciju un šeit kā reiz ir jauks piemērs, kā paši ierēdņi šo dokumentāciju skaisti apiet, bet legāli.

msh 3.jūlijs 2021 12:35
0 1 Atbildēt

Es tev varu piekrist par bardaku, bet esošie papīru kalni un pieeja ir pilnīgs čau.

msh 3.jūlijs 2021 12:46
1 0 Atbildēt

Man vispār liekas ka kaut cik jēdzīgs risinājums būtu atcelt kaut kādiem pašvaldības izveiktiem projektiem pēc kaut kādām ciršanas atļaujām un tādām formalitātēm, apvienojumā ar kriminālatbildību ierēdņiem par personisku ieinteresētību šajā jautājumā - nu tā ka ja kaut kāds jauns megaprojekts pieprasa nopiļīt kādu čupiņu ar lieliem kokiem, tad iespēja to darīt ir automātiski [bet neviens neaizliedz ekofašistiem kaut kur protestēt], bet ja izdodas pierādīt ka tas nah nebija vajadzīgs un patiesībā kāds ierēdnis gribēja malku vai koksni, tad viņu iemet cietumā

:-) 5.jūlijs 2021 10:46
0 0 Atbildēt

Perfekts Kiesnera tipa piegājiens! Viss ir slikti, nu labi, ne viss, bet lielākā daļa! Tad atliek tikai gausties, sūdzēties. Bet, paņemt "lāpstu rokā", to nē! Jā, ir daudz lietas, kurām vajadzētu noritēt savādāk, bet mani šie smieklīgie pārmetumi tik uzjautrina, jo, personīgi man nerada problēmu ne iziet, ne izbraukt ielu posmus, kuros notiek remontdarbi. Tas atgādina tos stāstus, kur sekojot norādēm tante no UK atjēdzas B, vai cita iebrauc upē, jo virzienu norāda navigācija sistēma. Vēlēšanās piedalos un balsoju par pastāvošo vadību. Tieši pretēji, vēlēšanās bija jāpiedalās Tev, ja jau viss ir tik slikti un, pēc Taviem ieskatiem, nepieciešamas kardinālas pārmaiņas. Pēdējā gada laikā īpašas izmaiņas neredzu, būvdarbu jomā, maināts tik darbu veikšanas vieta, un kā minēju iepriekš, man tie nerada nepārvarams problēmas, jeb nav vētrs klaigāt par katri nenozīmīgu, faktiski lietu gaitu neietekmējošu sīkumu, tīri principa pēc!

pats 2.jūlijs 2021 17:54
6 3 Atbildēt

Tad kad tai lapeglei pieaugušais padēls (slīpais sānā stāvus augošais zars) būtu vēlāk nolūzis un uzkritis uz galvas sūdzībnieka bērnam , tad tas atkal būtu bļāvis :KĀPĒC ŠĪ LAPEGLE NEBIJA LAICĪGI IEKĻAUTA ZĀĢĒJAMO KOKU SARAKSTĀ . Ir tādi kas paši nav par kokiem mācījušīes, bet māk kulstīt mēli un rakstīt sūdzības visās malās . Tādu sūdzībnieku dēļ Latvijā staļina laikā daudzus aizsūtīja bez iemesla uz Sibīriju

Maris 2.jūlijs 2021 19:17
1 2 Atbildēt

Ja ir veci zari, tad tos vajag nozāģet, bet ne jau visu koku. Kā var būt tāda tuvredzība!

msh 3.jūlijs 2021 12:42
0 0 Atbildēt

Uzjautrina pilsētā iesprūduša cilvēciņa ņaudēšana par vienu nelielu koku - ja gribi raudāt, ej raudi par to kā mežus izcērt, uz kā fona kaut kāds neliels koks jūrmalā ir spļāviens jūrā, kura neesamību neviens pat nepamanīs. , atšķirībā no viena hektāra šosejas vai ceļa malā - būtu tas koks operatīvi novākts, arī tu to diez vai pamanītu - bet nu par to jākladzina, ai ai, šausmas, ārprāts, koku nozāģēja.

robchix 5.jūlijs 2021 18:07
0 0 Atbildēt

Pilsētā augoši, pieauguši koki ir vērtība pati par sevi. Un tos ir gruti aizstāt ar no audzētavām stādītiem kociņiem, kuri nav pieraduši pie pilsētas apstākļiem, ziemas sālijumiem un atklātās zemes trūkumu apkārt.

gruzins 2.jūlijs 2021 23:17
0 0 Atbildēt

ievelejat truksni priecajaties

Maris 3.jūlijs 2021 10:25
0 0 Atbildēt

Tas gan fakts!

Tāpēc, lai iestaigātā 8 gadu laikā "bezpriģela" taciņa tiktu pārtraukta, jo vēl 4 gadus to būs grūti izturēt, arī aktīvi pievēršamies šai "bezpriģela" tematikai!

Agris 4.jūlijs 2021 6:57
2 2 Atbildēt

Cien. iauto redaktora kungs,

Kāds sakars lapeglei ar auto tēmu? Pēdējo 2 gadu laikā 40%ziņu par dzīvi un notikumiem Jūrmalā.

Ja nespējat sagrabināt auto notikumus pietiekamā skaitā, tad pārsauciet savu lapeli par “Jūrmalas ziņām” un turpiniet darbu citā sfērā.

Iauto lapele ir etalons tam kā redaktors savus personisko nepatiku pret vienas pašvaldības amatpersonām, jo pats nav spējīgs savākt nepieciešamo balsu skaitu, lai iekļūtu domē, uzgrūž auto ziņu lasītājiem.

650 4.jūlijs 2021 11:44
0 0 Atbildēt

Vajag viņus jaat līdz tādai stadijai,ka stabiņu zāģeri

650 4.jūlijs 2021 11:54
0 0 Atbildēt

,atvainijiet,roka nodrebēja,,-tos stabiņu zāģerus un koku soraudējus derētu kārtīgi izvētīt.Otra lielākā afēra šajā passaulē.Biedrība to visu passūtīja.Jā.Partija,sekta,kasta..Vidzemes Proletāriešu Rajina Patērētāju Biedrība.Jā.

Māri,kad uz to jaunaiznolāpītto AssarVaivaru prosp aizbrauksiet?? Spilgts piemeers- pislētbūvniecības kretīni korī blēj par vispārēju laimi un labklājību,bet aiz sevis atstāj postu un iznīcību KATRĀ sevis apčamdītajā vietā un lietā..

Krokodils 5.jūlijs 2021 15:35
0 0 Atbildēt

Būtu labāk priecājies, ka beidzot tas senu senais pudeļu kakla posms tiks salabots!!! A to darbadienu vakaros jāsak stavēt jau no aspāzijas mājas.. tikmēr ''gudrīši'' jebsu tie kas spļauj visiem virsū pa labo brauc garām un pēdejā brīdī pie Dubultu stacijas lien ieksā. Un tu kā l.hs nostāvi tur 15-20min....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 6

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti