Autobraucēju aptauja Vācijā – pret elektrisko nākotni izsakās 44 procenti aptaujāto 23

 

Foto: Volkswagen

iAuto.lv | 23.marts 2023 5:38

Nākotne ir elektriska – to Eiropas Savienībā zina pat 3.klases puika, taču realitāte ir pavisam savādāka un lielākajā Eiropas jauno automobiļu noieta tirgū Vācijā pret rožaino nākotni šādā izpratnē balso nu jau 44 procenti aptaujāto autobraucēju.

Kamēr Eiropas Savienība cenšas radikāli aizliegt ar iekšdedzes dzinējiem darbināmas automašīnas, pircēju vēlme iegādāties elektromobili arvien vairāk samazinās, raksta izdevums Auto Medienportal.de, atsaucoties uz sludinājumu portāla Autoscout 24 un tirgus izpētes institūta Innofact veiktā pētījuma rezultātiem, kas aptvēra vairāk nekā 1000 vācu auto īpašnieku.

Kā zināms, pēdējā laikā elektrības cena Vācijā ir pieaugusi, bet subsīdijas elektroautomobiļu pircējiem tiek samazinātas, tādēļ ir tikai loģiski, ka ticība elektriskajai nākotnei samazinās. Iepriekš veiktās aptaujas rādīja, ka 36 procenti respondentu pilnīgi noteikti neiegādātos elektroautomobili, taču jaunākā aptauja atklāj, ka tagad to negrasās darīt jau 44 procentu autobraucēju.  Vēl 32 procenti apsvērtu elektromobiļa iegādi tikai tad, ja vispārējie apstākļi atkal uzlabosies.

Skatoties no otras puses sanāk, ka 76 procenti Vācijas autovadītāju šobrīd ir skeptiski vai nelabprāt iegādāties elektromobili, bet ar sievietēm ir „vēl sliktāk”, jo pašreizējos apstākļos 81 procents dod priekšroku automobiļiem, kas aprīkoti ar iekšdedzes dzinējiem.   

 
Visi komentāri
 
Onsis 23.marts 2023 8:26
6 1 Atbildēt

Pārējie brauc ar elektroauto- tramvaju

Asaris 23.marts 2023 9:14
1 0 Atbildēt

Līdz 35. gadam gan jau būs sakārtojuši lietas ar ūdeņradi, vai solid state baterijām.

Kukū 25.marts 2023 9:47
0 0 Atbildēt

Es piedāvātu uz šosejām uz vienas joslas nostiept elektriskos vadus kā troleibusiem, varētu braukt ilgi un zaļi. Katrai vieglenei uz jumta strāvas noņēmēji. To vēl neviens nebija sadomājis. 😈😈😈

?? 23.marts 2023 9:29
1 9 Atbildēt

Kremļa lakstīgalas propoganda ar mērķi importēt naftu. Jo agrāk pāriesim uz elektro jo labāk.

:-) 23.marts 2023 11:24
10 2 Atbildēt

Nē, veselais samprāts ņem virsroku. EL auto nav spējīgi nodrošināt pietiekamu mobilitāti.

Janis 23.marts 2023 15:03
0 4 Atbildēt

Kados laukos tu dzivo? Kadu mobilitati?. Leafs vecais varbut jā. Normali jaunajos si briza modelos 250-300km ir mazakais (pat letakajos), uzlade uz katriem 50km, kur problema?

msh 24.marts 2023 2:10
1 0 Atbildēt

Tieši tur arī ir tā problēma - 250 - 300 kilometri jaunai mašīnai ideālos apstakļos, braucot ar vieglu kāju. Man ķieģeļa formas golfs pie līdzīgas slodzes bet jebkādos apstakļos nodrošina cietus 300 kilometrus ar elektromobīliski mazu gāzes balonu, un atšķirībā no elektriskās mašīnītes braucēja, man ne tikai ir ļoti ātra "uzlāde", bet es varu arī būt izvēlīgs - pie 290 nobrauktiem kilometriem iebraucot benzīntankā pie gāzes balona stāv viena mašīna - nahuj, neiešu te gaidīt, iebraukšu benzīntankā pēc 20 kilometriem - kamēr ekofašists ar 5% atlikumu sēdēs un gaidīs kamēr atbrīvosies štepselis, un tad sēdēs un gaidīs kamēr uzlādēsies. Ak jā, visi benzīntanki pieņem vienādu naudu - vai vienu un to pašu karti - kamēr uzlādes kastēm ir pavisam cits stāsts...

Slapjais Bebrs 27.marts 2023 14:10
0 0 Atbildēt

Kad man auto rāda, ka atlikuši 250km, tad es sāku uztraukties - jo ir tukša bāka.

Kad ar vienu uzlādi varēs norulēt vismaz 500km - tikai tad tie ( EV ) kļūs daudz maz man interesanti..

vietējais 23.marts 2023 9:34
0 1 Atbildēt

Kas ir “vairāk nekā 1000” Vācijas mērogam? Kas ir šie 1000+? Vecums, dzimums, nacionalitāte, svars, dzīvesvieta u.t.t.?

Krotow 23.marts 2023 11:41
9 0 Atbildēt

Vienkārši jauno auto cenas kopā ar jaunajām elektrības cenām un neizbūvēto uzlādes infrastruktūru visu nolika savā vietā. Prasti sakot, maks pateica priekšā "savu elektrisko gribuli vari iebāzt jau zini kur".

650 23.marts 2023 11:41
0 0 Atbildēt

Bat visos laikos vislielāko sajūjūsmu/par! izrāda Latvijas Lohi (LL). Kuri paši (52%vaiciktur) ikdienā pārvietojass ar tā saucamajiem (slaucamajaiem) 14g/vid/vec "trans sporta" līdzēkļiem. Jā.

ZZZZ 23.marts 2023 12:49
0 1 Atbildēt

EU naudu nespējam apgūt pat teorētiski celtniecībā iemetot nav kas mūrē, jo uz katru mūrnieku ir div kas lūrē

Igauņi iespējams šo uzlādes kastēs iemeta Viņiem Igauņiem un Lietuviešiem pat zināma vid gāzes iepirkuma cena Mums lielais noslēpums zaļie cilvēciņi pie kloķiem bremzē šits Kur nu vēl saules un vēja enerģija. Tur taures vīri gāzēdami bļauj par balansēšanu

iAuto 23.marts 2023 12:58
0 0 Atbildēt

Spēcīgi

Janis 23.marts 2023 15:01
0 5 Atbildēt

Sis nav uz ilgu laiku. Sobrid ekonomisko apstaklu del varbut tas notiek gausak, bet tapat elektroauto cenas lenam krit. Ieksdedzes masinas sastav no 5x vairak detalam kam plist, ekspluatacija dargaka. Infrasturktura ladesanai paplasinas, nobraucamais attalums ar 1 uzladi pieaug. Elektromasinas klust arvien advancetakas un krutakas. Neredzu nevienu argumentu, lai cilvece ietu preteju celu. Nevajag ari liekulot, elektribas cenas pieaug viena solī ar parejo energetiku, tā kā viss saistits. Elektriba dargaka bet ari degviela dargaka. Par to, redz, aizmirsa pateikt. Elektrotransportam IR nakotne, lidzigi ka ieksdedzes masinam pret zirgu pajugiem un tvaika masinam pirms vairak ka 100 gadiem.

msh 24.marts 2023 2:18
2 0 Atbildēt

Jā, elektriskajām mašīnītēm ir nākotne - tāda pati kā pēdējos 100 gadus - nišas transportlīdzeklis. Degviela paliek dārgāka. Jā, tiešām. Bet tu piemirsi ka elektrībai joprojām nav akcīze pielikta - nu ne jau valdības taisās atteikties no tās. Braukšana ar normālu mašīnu var tikai palikt ļoti dārga, bet ne jau ar elektrisko spēļu mašīnīti lēta. Tik neaizmirsti ka brīdī kad degviela paliks ļoti dārga, kopā ar to ļoti dārga paliks arī pārtika.

650 23.marts 2023 16:20
0 0 Atbildēt

Jajā.Jawohl.EV tehnoloģijas atīstās, nobraucamie attālumi āug/augumā.Vienīgi jautājums, kur tagad liksim tos iepriekšējās paaudzes,kurus drīzvien kāds vēlēsies nomainīt uz tiem advancētāki modernākajiem.Kas tos palietotos (hlamus) pirks.Un par/cik.

Volx 23.marts 2023 16:32
1 0 Atbildēt

Par to jau iet runa, ka nedrīkst nonākt barības ķēdes pakaļ galā. Par to jau nu gan nevajadzētu uztraukties, ja pat tas notiktu 2025.gadā. Pilns jūtubs kā ukraiņu auto pircēju bandas ķemmēt leišu tirgus un slavē visādus 1500-2000 vērtus hlamus. Tā pat krievi izpirks kā karstus pīrādziņus, jo tagad jau viņiem tikai ķīnieši.

Otrs tak ar aizliegumu palielināsies remontdarbnīcu darbs apjoms. Varēsi tak kopt savu rumaku visu mūžu un tam vajadzēs detaļas. Taka bēdīgākais eksemplārus izķidās šeit pat. Es pat zinu Mariņas Mārupē agrāk rūpnieciskos apjomos ieveda angļus izķidāšanai. Tagad itkā dēļ muitas tas viss pieklusis.

650 23.marts 2023 18:48
2 0 Atbildēt

Atliek tad vienīgi ņemt operlīzē.Vienīgā "garantija", ka tiksi vaļā un ka nenāksies to par 35k sākumcenu iegādāto pārdot kādam par pāris k.Bet vienalga paliek jautājums- kāds kuram ikdienas maršruts un kādas ir iespējas uzlādei šajā maršrutā.Personīgā māja arī ir ne visiem varbūtējajiem interesentiem.Skumji noskatīties- tagad, ja savureiz vajadzīgs pie kādas daudzdzīvokļu ēkas piebraukt, tur vispār nav pat iespēju apstāties.Jo mazāk ir gan bandītu,gan arī cilvēki taupa uz maksas stāvvietu.Tur nestāv praktiski neviens EV.Ja arī gadās- nu tad rets īpašs gadījums, kad cilvēks gana turīgs un ir iespēja uzlādēt "darbā".Bez kāda "sava" stacionārā punkta- nu tas taču ir pilnīgs gemors.No trešās puses- kam tad tev par 40k pirkt "savu" EV auto.Kādam gan nolūkam.Ceļojumā es ar to nebrauktu pat par īpašu Piemaksu.Nuinafig arī tādu "darbu", ja uz to par savu naudu ikdienā jānokļūst.Jeb kad tad viņš "brauc" ar to darbadevēja piešķirto EV, ja darba laikā tas ir jālādē.Nu neredzu loģiku ne no viena gala...

ar taxi lētāk būs 23.marts 2023 16:25
1 1 Atbildēt

Piebrauc pie lādētāja, a tur rinda nedēļas garumā!

0pis 23.marts 2023 17:40
0 2 Atbildēt

Nemīz, būs ātrās rindas - samaksā par vietu rindā un lādējies uzreiz.

650 23.marts 2023 22:43
0 0 Atbildēt

Atcerējos- pasaule jau kādus teju 10g runā, reku itāļi un/vai matainie gotlandes norvēģi sen jau Brauc.Kas te pa dessām, kapc jaunaiss Kekavas/Bauskas apvedu Ceļš tiek būvēts apdalītā variantā, bez kārtīgas betona pamatnes un bez bezbezvadu uzlādes opcijām? Ko,26jā atkal lauzīsim augšā?

Arča 24.marts 2023 6:29
0 3 Atbildēt

Braucu ar elektro auto jau otro gadu. Izmaksas uz 100 km sanāk 3.20 €. Reizi gadā apkope pie dīlera 150 €. Esmu ļoti, ļoti apmierināts.

ZZZZ 24.marts 2023 8:52
0 0 Atbildēt

Liecies mierā, vīriem patīk nafta un tās izstrādājumi Nebeidzamās sarunas par eļļām, katalizātoriem, lec nelec utt uc diskusijām.

Vienīgā problēma, kas visu bremzē ir gumijas stiepšana varas gaiteņos. Naudiņas jau daudz...Vienu gadu izprojektē jaunu melnā seguma ceļa renovāciju, apstiprina visu Nomainās vara, līgumu lauž samaksā soda sankcijas un stop labiem nodomiem. Lohi turpina dubļus brist Taču atkal ir pagājis, teiktu nedaudz laiciņš un projekts tiek tomēr apstiprināts Nez kas par to soda naudu samaksāto atbildēs?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Vorsprung durch Technik - jaunais Audi Q6 e-tron kļūs pieejams arī Latvijā (+ FOTO)

Audi Q6 e-tron ir pirmais sērijveida modelis, kas izstrādāts uz PPE (Premium Platform Electric) elektroauto platformas, un tas ir nākamais solis premium elektriskās mobilitātes attīstībā. Jaunais elektriskais SUV simbolizē Audi saukli Vorsprung durch Technik. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām elektroauto par 20 000 eiro (+VIDEO) 6

Ķīniešu elektromobilis Ora neilgi pēc ierašanās Latvijā sacēlis pamatīgu ažiotāžu, turklāt vismaz ducis drosmīgo jau izvēlējušies to kā savu. Šajā video skaidrosim, kā Ora 03 uzvedas gaitā, un cik praktisks un ietilpīgs ir tās salons reālā braucienā. Lasīt vairāk

 

“Latvijas Gada auto 2024” TOP 3 modeļi. Kādi tie ir? (+ FOTO)

20.martā sāksies jaunāko automobiļu pieteikšana konkursam "Latvijas Gada auto 2025", kas ilgs līdz 31.oktobrim. Kad visi konkursam pieteiktie auto tiksies vienuviet Lielajā Testa braucienā, kas iepriekš notika Mežaparka Lielajā estrādē Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti