Sniegs traucē satiksmi arī Vācijā un Austrijā 19

 
Nozare.lv/Youtube | 2.decembris 2023 20:43

Minhenes lidostā stiprās snigšanas dēļ atcelti visi reisi vismaz līdz svētdienai plkst.6.00 (plkst.7.00 pēc Latvijas laika) sestdienas rītā paziņojis lidostas pārstāvis.

Sākotnēji lidojumi tika apturēti tikai līdz sestdienas pusdienlaikam.

Pasažieri aicināti nedoties uz lidostu, bet svētdien pirms izbraukšanas pārbaudīt pie attiecīgās lidsabiedrības sava reisa statusu.

Savukārt lidsabiedrības "Lufthansa" pārstāvis norādījis, ka gaisa satiksmes apturēšana Minhenē ietekmēs arī citas Vācijas lidostas.

Piemēram, arī Frankfurtē sestdien ir nopietni lidojumu ierobežojumi.

Ietekmēta arī dzelzceļa satiksme, īpaši Minhenes apkārtnē.

Nolūzušie koki vietām aizšķērsojuši sliežu ceļus, bet gaisa elektropārvades vadi ir apledojuši.

Dzelzceļa reisi no un uz Minhenes Centrālo staciju sākotnēji tika atcelti, un pasažieriem Ulmā un Minhenē nakti nācies aizvadīt vilcienos.

Bavārijas galvaspilsētā sākotnēji nācies apturēt arī metro, autobusu un tramvaju satiksmi.

Visā Bavārijā reģistrēts liels satiksmes negadījumu skaits.

Tiek prognozēts, ka vilcienu satiksme Vācijas dienvidos būs stipri traucēta līdz pat pirmdienai.

Stipra snigšana valsts dienvidos un dienvidaustrumos turpināsies vismaz līdz sestdienas pēcpusdienai.

 
Visi komentāri
 
anonimikis 2.decembris 2023 21:32
2 0 Atbildēt

Kariņš vai Ķirsis vainīgs pie nenotīrītiem ceļiem?

1984 2.decembris 2023 23:09
5 0 Atbildēt

Paga, Ķirškariņ, nejauc klimata zonas. Vācijā un Austrijā (līdzenumos) viņiem sniegs ir daudz retāk nekā mūsu platuma grādos. Loğiski, ka cilvēki tur tam nav tik gatavi kā būtu jābūt mūspusē. Tie tur savu sniegu dažu dienu laikā savāks, kamēr mēs (kā ik katru gadu) varēsim jāties pa piesnigušo, netīrīto Rīgu. Un stāstīt, ka tas ir padomju un Ušakova mantojums

Nja 3.decembris 2023 8:38
6 0 Atbildēt

Video noskatījies? Diezgan skaidri var redzēt arī Alpu reģionus. Sniegs sniegu un daudz. Viņam nav kur palikt, lai kā vai kā kādam gribas lai to sniegu notīra pirms tad vispār nokritis. Un video skaidri redzams, sniega apjoms ir nenormāls, tehnika strādā, bet ar to nav gana. Galvenais ka snieg vēl.

1984 3.decembris 2023 16:16
0 0 Atbildēt

Jā, redzēju. Manīju arī frontālo iekrāvēju, ar ķēdēm notītiem riteņiem, kurš to sniegu vāca. Alpu reģionos sniegs ir vienmēt, vairāk vai mazāk, bet vienmēr. Attiecīgi kalnos viņi tam visam ir gatavi. Cita bilde ir līdzenumos

650 3.decembris 2023 0:28
0 0 Atbildēt

Lohi!

WALA 4.decembris 2023 16:36
20 0 Atbildēt

Rīgas mērija un Co ir gan drusku pie vainas - ceļu tīrīšana ir apgrūtināta vietās ar stabiņiem, bet nu ir skaidrs ka arī privātie un māju kopīpašnieki un apsaimniekotāji nav savos darbu ausgtumos, jo visticamāk visi ir saslēguši kaut kādus līgumus ar firmām, kruām ir vabrīt 1,5 tehnikas vienības "ziemas apstākļiem" ....

Bet kopsummā, arī nekad iepriekš Rīgā nav bijis ne par gramu labāk, tik tas ka tīrīšanas tehnikai tagad ir papildu sarežģījumi ...

es 3.decembris 2023 9:11
0 0 Atbildēt

Šitiem lohiem tiešām sniegs ir traģēdija. Daudzi ar vasarenēm pat no garāžas nemāk izbraukt.

ZZZZ 3.decembris 2023 10:27
8 0 Atbildēt

Pirms gadiem 10 kur braucu mājās no Austrijas slēpošanas. Sniga, bet ne tā ļoti stipri, bet vienmērīgi nepārtraukti. Liels bija izbrīns, ka lielie šumaheri DE braucēji pa bāņa 1. josliņu brauca strīpiņā. Neko īpaši nestresojot varēja brīvi pa 2/3 joslu mīt garām. Lielākais pārsteigums, ka praktiski dienas garumā neredzējās tīrītāji. Radio plīsa pušu no diktoru uc ziņām ka netiek tīrīti ceļi...Nez kas tur bija noticies, bet nu jā man patika pabaudīt DE ziemīgos bāņus😜 Jāsaka gan tie viņu braucēji, iespējams atturējās no pārvietošanās, jo nekādi īpašie sastrēgumi negadījās.

Krotow 3.decembris 2023 16:12
14 1 Atbildēt

Vecie tīrītāji pensijā. Jaunu nav jo vācieši vairs negrib strādāt par tīrītājiem. Merkeles savelkomētie salašņas savukārt sēž uz pabalstiem un pat nedomā ko tādu strādāt.

es 3.decembris 2023 17:01
1 1 Atbildēt

Nestāsti! Turki strādā un strādā labi.

1984 3.decembris 2023 16:18
0 0 Atbildēt

Vācijā sniegs ir stihija, sevišķi sniegs uz autobāņa

ZZZZ 3.decembris 2023 11:41
8 0 Atbildēt

ps. Šiths viss ir sīkums. Ja SLIDENS CEĻŠ un notiek sadursme, VIPIRMS pārliecināties par drošību un BĒGT prom no ceļa braucamās daļas drošā vietā. Neejat apskatīties tās saplīsušās plastmasiņās, nākošā uznākošā aiznākošā īpaši FŪRE kur pie stūres 95 nOOkods jūs tur saplacinās caur 5 citiem jau apstāties paspējušiem transporta bēdu brāļiem😡 Draugi žurnālisti šo tamborējat visos kanālos to ms ripuļu vietā, daudzi paliks veselāki.

anonimikis 3.decembris 2023 14:51
6 0 Atbildēt

Nu to Tev neviens lohportāls un redaktors nestāstīs gan. Viņiem vajag, lai Tu lec laukā un uzreiz filmē kas tur notiekas uz ceļa. Un taisi ātru upload, kamēr vēl neesi tur saspiests nah vai pamodies slimnīcā.

WALA 4.decembris 2023 16:39
0 0 Atbildēt

Labāk tiešsaistē, reportāža no kravas auto "riep-apakšas" ar dažādu sarkanu škidrumu miksli ...

650 3.decembris 2023 16:07
13 0 Atbildēt

Šis ir, jā.Vainassajūtu kultivēt vajadzīgs visos iesp veidos.Ja kādam iet slikti- vienkārši ir steidzami jāpiestāda informācija/Par! , ka citam(citur) klājas krietni sliktāk. 

Neviens nekad nav rādījis, kāds ir ceļa tīrīšanas rezultāts Austrijā, kad tur uzsnieg ar LV apstākļiem samērojams sniega daudzums.Cik (minūšu) laikā iedarbojas reaģents.Vai ceļš tiek arī šķūrēts, vai tie autriešu lohi tur vienkārši kaisās/laistās.

Kāda ir mašīna (cik "tīra") pēc 30+30km izbrauciena tepat pa "latviešu" lohreaģentu, un kā ir pēc 400km izmaukšanas teju cauri visai Austrijai.

1984 3.decembris 2023 18:26
4 1 Atbildēt

Zimbabve bieži tiek minēta kā piemērs vietai, kur ir vēl sliktāk. Pat sniega tur nav!

Sergejs 4.decembris 2023 13:31
1 0 Atbildēt

Iztīriju savu pagalmu, kā arī vietu gar sētu - lai ja kāds atbrauc ir kur auto nolikt. Sestdien aizbraucu uz pilsētu, ieliekot lāpstu bagāžniekā. Pilsētā pirms noparkoties izvilku lāpstu un notīriju sev vietu lai var gan iebraukt gan izbraukt normāli, tas man prasija veselas 2-3 minūtes. Visa pārēja rinda pie daudzstāvenes noparkojusies kupenās, acīmredzot pakustināt pakaļu nevienam ticība neļauj.

 Tā kā katrs pilots varētu sākt ar sevi - laba teleskopiska Fiskar lāpsta maksā 46eur, ja izdala uz 10 gadiem sanāk paceļams pasākums. Bet nu, protams, vainīgi ir Ķirsis, Ušaks, un Putins ka katrs nevar savam auto 10m2 no sniega notīrīt.

ZZZZ 4.decembris 2023 15:05
0 0 Atbildēt

Sergejs pareizi 👍. Bet ir nianses, kur Tu liki sniegu? Uz mašīnas, bagāžniekā, blakus vietā, braucamās daļas, vai pieguļošajā īpašumā?

Sergejs 4.decembris 2023 17:09
0 0 Atbildēt

ZZZZ

Konkrētā gadijumā liku tālāk esošā pļavā. Daudzkur, it īpaši "cilvēkpūžņu" pagalmā ir zaļā zona kur to mierīgi var likt. problēma ar sniega likšanu varētu būt pilsētas centrā, bet borģels ar to lielāks ir tieši guļamrajonos.

 Ja kādam interesē varo šo ierīci sniega tīrīšanai savā pagalmā ieteikt - enerģijas patēriņš ir ap 2x mazāk kā ar lāpstu vicināt, bet tīrīšanas ātrums 2-3x lielāks:

www.kursi.lv/lv/darzam-pag...w-xpert-143021

Tik nevajag skopoties un pirkt kādu ļerganu figņu pa 20eur lētāk.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

BMW X4 kļuvis lieks

Savu trešo paaudzi BMW X4 nepiedzīvos. Lasīt vairāk

 

Ko es nopirku Amazon PRIME 2024 dienās? Cik kas maksāja? 1.daļa (+ VIDEO) 10

iAuto iegādājas preces no Amazon par izdevīgām cenām. Atveda pie durvīm 7-8 dienu laikā - šodien būs jau nākošā piegāde. Lasīt vairāk

 

Apjomīgs saules parks dažās minūtēs (+ VIDEO) 4

Tehnoloģija ar konteineros uzglabājamiem, salokāmiem saules paneļiem, ļauj jaunu un apjomīgu enerģijas parku izvērst īsā laikā. Lasīt vairāk

 

Bentley izlaidis pēdējās automašīnas ar W12 dzinēju (+ FOTO) 4

Pēdējie ar divpadsmit cilindru motoriem komplektētie Bentayga, Continental GT un Flying Spur eksemplāri nobraukuši no konveijera zīmola rūpnīcā Krū. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti