Rīgā notiks saliekamo velosipēdu sacensības 3

 
iAuto | 19.septembris 2013 17:49

Piektdien, 20.septembrī, Rīgas domes Satiksmes departaments sadarbībā ar Saliekamo velosipēdu biedrību pirmo reizi Latvijā rīko saliekamo velosipēdu sacensības, portālu “iAuto” informēja Rīgas domes Satiksmes departamentā.

Sacensību mērķis ir vērst sabiedrības uzmanību saliekamo velosipēdu nozīmei pilsētvides infrastruktūrā, to iespējamo ērtu kombinēšanu ar citiem pārvietošanās līdzekļiem.

"Saliekamais velosipēds ir sinonīms mobilitātei pilsētā, tas ir visoptimālākais transporta līdzeklis pilsētai - to ir ērti glabāt jebkurā mājā vai dzīvoklī, tas ir viegls, ja jānes pa kāpnēm, viegli vadāms, ar lielisku manevrētspēju. Nav jādomā par glabāšanu - atbraucot uz darbu atliek tik salikt un var ienest jebkurā birojā, pa dienu glabāt kaut zem rakstāmgalda,” stāsta Saliekamo divriteņu biedrības dibinātājs, “Tern” pārstāvis Latvijā Gints Skudriņš.

Dalībniekiem būs jāsacenšas ar blakus novietotiem kompakti novietotiem divriteņiem, kuri būs jāsaliek braukšanas kārtībā un jāizbrauc distance. Tāpat būs iespēja iepazīties un klātienē redzēt transporta kombinēšanas paraugdemonstrējumus, kurās piedalīsies velosipēdisti, kas vienlaikus ir arī autobraucēji. Sacensības būs arī pirmais saliekamo divriteņu īpašnieku saiets.

„Pa Rīgas ielām ikdienā pārvietojas arī ar saliekamajiem divriteņiem. Ja veclaiku divriteņu īpašniekiem ir Tvīda brauciens, frīkbaiku veidotājiem - ikgadējās radošās darbnīcas, tad saliekamo divriteņu īpašniekiem regulārais pulcēšanās pasākums arī turpmāk cerams būs šāda veida sacensības," norāda Skudriņš.

Saliekamo velosipēdu biedrība aicina piedalīties ikvienu riteņbraucēju, kam ir saliekamais divritenis. Sacensības piektdien no plkst.15 notiks pie Laimas pulksteņa, laukumā pretī Brīvības piemineklim.

 
Visi komentāri
 
msh 19.septembris 2013 21:31
0 0 Atbildēt

Pasāciens izklausās pēc kaut kādas muļķības, bet vismaz kaut kāda publicitāte faktam, ka kaut kas, kas nav BMX vai kalnu velosipēds, arī ir velosipēds.

iAuto 19.septembris 2013 22:17
0 0 Atbildēt

Vismaz kādam no iAuto velo tēma ir tuva. Pagaidām vēl domājam vai šo sadaļu atstāt.

ACDC 7.oktobris 2013 15:06
0 0 Atbildēt

Tāda muļķība kā Brompton pasaules čempionāts notiek jau ne pirmo gadu. Tas tā - informācija pie mums valdošā provincialisma izkaušanai. Bet velo sadaļu redakcija var arī izmest. Galu galā tam ir veltītas citas vietnes un citas adreses.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti