Atsākta piecus miljonus eiro vērtā veloceļa uz Daugavgrīvu izbūve 5

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 29.marts 2022 11:12

Pēc ziemas sezonas tehnoloģiskā pārtraukuma ir sākta veloceļa no Imantas uz Daugavgrīvu izbūve, aģentūru LETA informēja Rīgas domes Komunikācijas pārvalde.

Veloceļa trases kopgarums ir 12,1 kilometrs. Veloceļu būvē SIA "Ceļu būvniecības sabiedrība "Igate", un noslēgtā līguma kopējā summa ir 5 035 765 eiro.

Veloceļš šķērsos Imantas, Lāčupes, Kleistu, Spilves pļavu, Bolderājas un Daugavgrīvas apkārtnes. Jaunā veloceļa izbūve nodrošinās jau esošā Jūrmalas virziena veloceļa savienojumu ar Bolderāju un Daugavgrīvas pludmali. Daļēji tas arī kalpos kā Daugavgrīvas un Bolderājas velosatiksmes savienojums ar Rīgas centru un pārējo pilsētu.

Projekta ietvaros tiks izbūvēts veloceļš un ar apmali atdalīta gājēju ietves daļa. Veloceļš lielākoties virzīsies pa ielu labo pusi, tādējādi samazinot autosatiksmes brauktuvju šķērsošanu, kā arī daļa posmu sakrīt ar esošo ietvju novietojumu.

Darbu laikā tiks veikta lietus ūdens kanalizācijas, sakaru un eletrokabeļu izbūve, esošo komunikāciju aizsardzības pasākumi, būvkonstrukciju izbūve un esošo aku vāku, kapju regulēšana, seguma konstrukciju izbūve. 

Veloceļa izbūves darbu noslēdzošajā posmā sekos labiekārtošanas darbi, apzaļumošana un atbilstošu satiksmes organizācijas elementu uzstādīšana. Būvdarbus plānots pabeigt šoruden.

Kompānija "Igate" reģistrēta 1991.gadā, un tās pamatkapitāls ir 1,17 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" informācija. 2020.gadā "Igate" strādāja ar 28,66 miljonu eiro apgrozījumu un 300 000 eiro zaudējumiem.

"Igate" vienīgais īpašnieks ir AS "Igate-M", kuras akcionāres ir Eva Peilāne un Baiba Radžele.

 
Visi komentāri
 
raimondsm 29.marts 2022 11:54
1 2 Atbildēt

Tas veloceļš var nedaudz atslogot parasto satiksmi, ja kāds no autobraucējiem brauks ar velo.

WALA 29.marts 2022 12:28
1 0 Atbildēt

kāds jau noteikti brauks, bet nu arī kā "brīvdienu maršruts" tas ir forši, es tur kājām esmu izvazājies diezgan tālu - ir intersanti, tiesa, daudzas lietas ir pussabrukšanas stadijā ...

tālu 29.marts 2022 12:47
1 0 Atbildēt

Tātad Bolderājas pasažieru vilciena izbūves nauda joprojām nav sadalīta.Kārtējais satiksmes ministrs aplauzies pēc izrunāšanās.

pierīdzinieks 29.marts 2022 12:49
2 0 Atbildēt

Lai tiek arī bolderiem,ne tikai ulbrokiem!Svētdienas priekšpusdienā labi pavēdinat galvu tā lēnām ripinoties.

atrabotka 30.marts 2022 22:40
0 0 Atbildēt

Tā Daugavgrīvas "šoseja" vēl nav galīgi sabrukusi? Braucu tur kādus 3 gadus atpakaļ un tad bija briesmīgas plaisas ceļā. Bet varbūt Bolderājai un Daugavgrīvai tas piestāv - uzreiz sajūta ka esi russkij mir nonācis.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 
 

Viens no iemesliem - pieprasījuma kritums: "Tesla" Vācijas rūpnīcā likvidēs 400 darbavietas 5

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" tā vienīgajā Eiropas ražotnē Vācijā likvidēs 400 darbavietas, teikts otrdien publiskotajā kompānijas paziņojumā. Lasīt vairāk

 

Mediķu secinājums bargs: Elektroskrejriteņi ir neveiksmīgi (+ VIDEO) 25

Elektroskrejriteņu mazie ritenīši, augstais smaguma centrs un pietiekoši lielais ātrums veicina to, ka pat dūres lieluma, pāris centimetrus dziļa bedrīte var izraisīt smagu kritienu. Tā intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas galvenais ārsts Uģis Zariņš. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti