Ar velosipēdu pilsētā. Ātri, bet jāpadomā par drošību (+ VIDEO) 38

 
LTV Ziņu dienests | 25.maijs 2023 7:50

Nereti pārvietoties ar velosipēdu pilsētā ir ātrāk kā ar automašīnu. Eksperti aicina velobraucējus neaizmirst par savu drošību un ievērot ceļu satiksmes noteikumus.

Ja visi satiksmes dalībnieki gan gājēji, gan velosipēdisti, gan transportlīdzekļa vadītāji cienīs gan sevi, gan arī pārējos, tad satiksme būs daudz drošāka. 

 
Visi komentāri
 
Viedoklis 25.maijs 2023 8:25
7 1 Atbildēt

Sabiedrībai ir ilgi kladzināts, ka autobraucēji ir slikti, agresīvi, neiecietīgi, utt., bet velosipēdisti ir pretēji sliktajiem autovadītājiem, jo rūpējas par veselību, ir zaļi domājoši, videi draudzīgi, utt. No tā arī izriet, ka autobraucējiem ir pienākumi, atbildība, bet velobraucējiem ir tiesības darīt jebko uz ielām, jo defoltā autobraucēji ir vainīgi. Vainīgs kopš dzimšanas. Tā, ka viss tas sižets ir xu..ņa pilnīgā. Autovadītāji - esam uzmanīgi un pieklājīgi, velobraucēji - cenšamies ievērot CSN un kādreiz atcerēties, ka kāds tētis vai mamma automašīnā ved savu mazuli pie ārsta, uz skolu. Kādreiz to automašīnu var arī palaist.

0pis 25.maijs 2023 8:28
7 6 Atbildēt

Mazuli uz skolu? Nu jau gan sadirsi 😃

LOHS2ū 25.maijs 2023 17:13
0 0 Atbildēt

Privātajam autotransportam pilsētā nav jābūt,šis iestatījums taču ir gana skaidrs.Jebkuram autoīpašniekam ir uz katra soļa jāizjūt kauns un pazemojums, protams izņemot nomas kantoru patiesā nelabuma neguvējus.

Ir taču izrēķināts, ka nomas auto skaitu varētu gluži mierīgi palielināt (vēl) par kādām 150 tūkst vienībām.Tāpēc tagad ir jādara viss iespējamais citādu autopārvietošanās veidu izskaušanai.

Opis 25.maijs 2023 9:32
9 1 Atbildēt

Šodien viens viens velosipēdists pilnā hodā šķērsoja regulējamu gājēju pāreju, kad auitomašīnām deg zaļā gaisma. Saņemot tauri vicinājās ar rokām un bļāva, ka aklie motoristi neredzot pāreju!

Ja cilvēks neatšķir regulējamu pāreju no neregulējamas, viņam nav vietas satiksmē! DErētu skolā ieveiest obligātu CSN stundu, lai bērni neizaug par idiotiem!

Krotow 25.maijs 2023 9:52
9 0 Atbildēt

Mums pirmajās klasēs bija.

R(8) 25.maijs 2023 11:30
9 1 Atbildēt

Toreiz ( padomju gados ) visiem klasesbiedriem bija velo tiesibas un divritenim bija numurs un velo tiesibu eksamenu  tev pienema instruktors no GAI , bija pat skolas kur bija izveidot velo eksamena laukums ar principalajam cela zimem luksaforiem un markejumiem uz asfalta , es neesmu no tiem , kas slavina to rezimu , man vins riebas un vel joprojam riebjas , bet si ideja nebija slikta un es domaju , ka pie sadas idejas butu velams atgriesties , jo CSN ari atiecas uz velobraucejiem

Krotow 25.maijs 2023 13:33
2 0 Atbildēt

Tieši tā. Velo tiesības un numurs ritenim man bija jau 6. klasē. Vēl gāju uz toreizējo CSDD analogu likt eksāmenu tiesībām.

0pis 25.maijs 2023 14:05
0 3 Atbildēt

Mūsdienās normāliem jauniešiem ļoti agri ir AV apliecība, nav jēgas tos drātēt ar atsevišķu veloapmācību, kurai jēga būtu pirmajās klasēs.

Jā, ir dauņi kas brauc kā pagadās, bet tādi ir arī A.V. vidū. Un ja slikti brauc ar skūteri, tad tāpat viņi izpildīsies kad pārkāps uz auto.

R(8) 25.maijs 2023 15:03
5 0 Atbildēt

Atvaino , bet paslaik nezinu nevienu valsti uz pasaules kur berns 6 gados varetu tikt pie autovaditaja apliecibas un to vel legali vaditi , lielakoties idejas , kas darbojas padomju savieniba bija totali nederigas , bet si par tam velo tiesibam , eksamenu un velo numuru , es uzskatu par loti atbalstosu un ja vel policija butu spejiga velobraucejam piemerot sodus par CSN parkapsanu , tas tik un vienigi veicinatu pieklajibu uz celiem gan no autovaditaja , gan no velo brauceja puses

Vernons 25.maijs 2023 9:47
2 4 Atbildēt

Jālasa Ceļu satiksmes Likuma 19. pants: "Pienākumi un tiesības"!

Vate 25.maijs 2023 9:50
9 8 Atbildēt

Cik tev Putins samaksāja?

WALA 25.maijs 2023 10:01
2 3 Atbildēt

Nu ja vēl tā velo infrastruktūra būtu tā drusku "ar samdzeni" veidota, tad apmēram 50% problēmu neeksistētu ... 

Bet CSN ( pēc uzvedības) tiešām izskatas ka zin labi ja katrs otrais ...

0pis 25.maijs 2023 10:17
6 7 Atbildēt

Nevajag gaudot, cik viss ir slikti. Vienkārši jāpierod pie domas ka 90tie ar visatļautību, kad auto varēja nomest uz ietves un neviens nesodīja, ir pagājuši. Un tālāk auto pilsētās būs tikai vairāk ieobežojumu. Nevis mazāk. Un tam nav nekāda sakara ar velosipēdistiem, nu nekāda. Gājēju ir 2000 reižu vairāk par velosipēdistiem un tie grib justies kā pilsētnieki, nevis automobilistu upuri.

Opis 25.maijs 2023 11:17
6 0 Atbildēt

Nevajag gaudot, bet vajag eksaminēt visus, kas grib piedalīties ceļu satiksmē uz brauktuves! Būs mazāk problēmu un lielāka saprašana par to, ko dara!

iJuris 25.maijs 2023 10:35
3 0 Atbildēt

Jau sen nepieciešama pastiprināta velo, elektrovelo un tamlīdzīgu vadītāju kontrole. kopš palika siltāks uzvedas tā itkā būtu nemirstīgi, brauc pretējos virzienos, pagriezienu nerāda, brauc pie aizliedzošā signāla, spraucas vietās kur viņiem nav jābūt. Ikdienā redzu daudz situācijas kur tiek klaji pārkāpti csn. Vienīgais kas nodrošina šo velovadītāju veselību un autovadītāju uzmanība un pacietība. Bet tas nebūs ilgi, kādā brīdī tāpat būs avārija ar traģisku iznākumu, velovadītājam vienalga, viņš būs miris, bet autovadītājam ar to visu mūžu jādzīvo.

BOLT kko murgoja, ka bērni nevarēs iznomāt, diemžēl tā nav taisnība. 

Par gājējiem, iespējams kādā lokālā vietā to ir vairāk, bet nevajag aizmirst faktu, ka Rīgā pa vidu ir upe, kuras 3 no 4 tiltiem beidzas centrā. Un grozies kā gribi, nokļūt kkur normāli var tikai caur centru. Un nē, visi kas strādā, apmeklē, apkalpo centru tur nedzīvo un nevar veikt savus pienākumus ejot ar kājām. Bet to jau neviens negrib redzēt, tas nesaskan ar "zaļo" domu.

0pis 25.maijs 2023 10:52
0 5 Atbildēt

Nujā. Centrā nedrīkst iebraukt ar tramvaju. Aizliegts! Tikai ar pers. auto! ha ha ha

iJuris 25.maijs 2023 11:55
2 6 Atbildēt

No Mangaļsalas ar tramvaju? Jeb Dārziņiem, jeb naktī plānots braukt mājās, jeb man ir pilna mašīna ar mantām, instrumentiem, precēm, bukletiem. Jeb tavā mājā ir plīsis karstā ūdens stāvvads un santehniķis mierīgi skatās kad būs tramvajs pēc saraksta. Jeb man darbs pārdaugavā, bet ārsts centrā un man ir apm 1h laiks, paspēt.

Domā plašāk, nav viss tikai centrā un ar kājām ejamā attalumā, gribi vai nē, bet uz Rīgu brauc no visām malām, jo Rīgā ir koncenrēti ļoti daudz biznesi un pakalpjumi.

Tev laikam neienāk prātā, ka sabiedriskais nemaz nespēj paņemt visu šo cilvēku masu, tas, ka pat ar muļķu radītiem sastrēgumiem, braukt ar auto lielākajai daļai cilvēku ir izdevīgāk, nekā sabiedrisko. 

Un kkad jau nāksies tev atzīt to, ka skatoties kartē, lieliski var redzēt kā Rīgas centrā ir izveidots tranzīts. Rīga ir OSTAS pilsēta un krava nevar maģiski nokļust uz no ostas.

visi ceļi ved caur centru, stacija, autoosta, kino, veiklai biroji utt. Kur tas viss ir?> Kur ir lielās ofisu ēkas? 

Beidzat vienreiz bļaut ka ar tramvaju un velo varat visu, ja varētu un tā būtu ērtāk, cilvēki tā darītu.

Gribi svaigu gaisu, brauc uz laukiem, dzīvo mežā. Laukos gan veči strādā, mēslojumu zemei arī vajag uzliet.

0pis 25.maijs 2023 12:03
8 3 Atbildēt

Kāpēc tu sāki apspriest braukšanu naktī? Kad naktī būs sastrēgumi - tad arī domās, ko ar to darīt.

Par santehniķi arī nevajag sacerēt peršas - tie ir vietējie, atnāk ar kājām. ja brauc - tad dažus kvartālus, bet tev ar sačakarēto motorista domāšanu tas liekas dabiski ka santehniķis mauc pāri visai pilsētai.

Ko lai saka - gribi braukt ar auto, dzīvo laukos kur daudz vietas un nav sastrēgumu.

WALA 25.maijs 2023 14:18
2 0 Atbildēt

Brauc jau nu gan, jo apsaimniekotājam var būt vai nu līgums at konkrētu firmu vai pašiem 1 tehniķis uz visu firmu. Tā mēs ofisā ar apsildes radiatoriem cīnijamies. Sakam ka mums ziemas sākumā vēss (3. pedejais stāvs) un nepieciešams atgaisot - atbrauca labi ja nakamajā dienā - pacēla spiedienu sustēmā,.bet augšā neatvilkās atgaisot. Darbā secinu puse radiatoru puslīdz norm. bet tie kas stāv augstāk - joprojām auksti ... bļauju atkal, ka "nepadarīts darbs" namīpašniekam - atkal solījumi par vakaru vai nākamo dienu ...utt. galu galā atgaisojām paši un paprasījam atkal pavelt sistēmas spiedienu un tā vel kādas 2x jo (at)gaisot acīmredzot kadram nenāk ne prātā  ..

0pis 25.maijs 2023 14:36
3 1 Atbildēt

Būtu santehniķis braucis ar velo - ātrāk tiktu līdz jums. Vienkārši gan jau ka bija svarīgāki darbi par daži salstošo pakaļu glābšanu....reāla avārija, tekošs ūdens, tvaiks uz visām pusēm, applūdis pagrabs. A te kādam 2 grādi par zemu temp.

WALA 26.maijs 2023 9:56
0 0 Atbildēt

Ziemā un "santehniķis ar velo" un vēl instrumentiem ... nu parādi to velo ar kuru tu pats gribētu šādu "cirka triku izpildīt" !!! 

P.S. Es savā jaunībā esmu ar velo braukājis ziemā un pat a la skijoringu izpildījis, bet ka es darot darbu ikdienā gribētu jebkuros laikapstākļos "mīt pedāļus" - atvaino, bet remontē "tās savas safistās trubas" pats ...

Slinkais 25.maijs 2023 11:13
5 2 Atbildēt

Veļuks ir ātrāks par auto. Tas daudziem auto neliek mieru)))  tiem auto skauž arī moto. Nu īsāj sakot, tie auto ir gaužām nelaimīgi😂

BMW 25.maijs 2023 11:19
6 6 Atbildēt

Saka laimīgais velosipēdists ar iekaisušu cirksli, kurš aizelsies stibī savu velosipēdu pa kāpnēm uz 9.stāvu!

Slinkais 25.maijs 2023 12:50
1 0 Atbildēt

davai devito stāvu un pārējos brīnumus atstāsim nevarīgajiem. es daudzstāvenē neesmu bijis jau sen. zināmie reigas iedzīvotāji uz cisku nesūdzas. 

raudas par csn arī netur kritiku. ja auto būtu tik brīvs savā izvēlē kā velo, arī tie pārkāptu. nepārkāpj tikai dēļ soda, nevis cēlo mērķu vārdā)))))   visi sociālie eksperimenti to pierāda. cilvēks ir ļoti primitīvs lops

0pis 25.maijs 2023 12:57
1 1 Atbildēt

par stibīšanu stāsta motorists ar no sēdēšanas iekasušu āni un sāpošiem krustiem? Tas tak nevar pacelt ko smagāku par telefonu - uzreiz krika gāž gar zemi 😄

iJuris 25.maijs 2023 12:01
1 0 Atbildēt

ātrāks kad, kur un kā?>

Jā, atsevišķos īsos posmos, ignorējot daļu csn, kad nekas nav jāved, nelīst lietus, nav jābūt svaigam un patīkamam sarunu biedram. Taču tiklīdz kāds no šiem nosacījumiem mainās, velo paliek neizdevīgs.

Nevajag skatīties uz īso brīdikad brauc garām automašīnām, skaties uz visu dienu, cik kur kurš ko paspēj.

BMW 25.maijs 2023 12:34
1 1 Atbildēt

Ja būtu ātrāk, tad visi BOLT un Wolt kurjeri brauktu tikai ar velo, bet man 90% gadījumu piegāde ir ar auto!

Slinkais 25.maijs 2023 12:51
0 0 Atbildēt

hahah. nejienāk prātā tas, ka bolta kurjieri ir sabiedrības zeme. tur nav ne smadzeņu ne veselības, ne motivācijas kko mainīt.

0pis 25.maijs 2023 13:47
1 1 Atbildēt

Viņi tak specializējušies - kas strādā uz īsām un vidējām distancēm, nu paskaties cik viņu minās. Uz taviem jebeņiem par kapeikām neviens negrib mīties, tāpēc pie tevis brauc ar auto.

Slinkais 25.maijs 2023 12:57
1 0 Atbildēt

prakstiski vienmēr. vidējais minējs mierīgi apsteidz autobusu, pa to pašu joslu)))   tramvaju apsteigt varētu būt grūtāk. bet nu vajadzīgie maršruti ne vienmēr ir precīci ar transportu, tur ieguvums jau ir x3.  nu piemērām tagad. divas nedēļas nav bijis lietus vispār, kad jams būs arī velns viņ zin. ok, līst, iekāpj kkur, kur gribas. lietus nav pamats, neesam tropikos. vairums cilvēku ved tikai savu ķermeni un telefonu ar maku))))

0pis 25.maijs 2023 13:45
1 1 Atbildēt

Nelīst lietus, nav vulkāna izvirdums, minies, mantas (kādas, ibio? naktsmice un pidžama?) saliktas somā, tā karājas uzkabināta pie stūres vai bagāznieka, ja esi salijis vai nosvīdis - darbavietā noskalojies dušā ko visbiežāk  izmanto automašīnās izsvīdušie kolēģi, uzvelc otru kārtu kas karājas uz pakaramā visādām sapulcēm u.c. reizēm kad ar ikdienas paģērbu būtu par maz, bet nav jēgas visu dienu būt zolīdi ģērbtam.

iJuris 25.maijs 2023 14:49
2 1 Atbildēt

nu šis visu paskaidro, tu sēdi ofisā un nesaproti, bet ir daudz tādu kuri nesēž, kuriem kkur jānokļūst, kuriem velo vai iešana nav opcija.

0pis 25.maijs 2023 14:51
1 2 Atbildēt

Par ofisu neko neesmu teicis. Kāds ofiss?

LOHS2ū 25.maijs 2023 17:25
1 0 Atbildēt

Interesanti, ka kritiskās massas velopraida galveno masu parasti veido tieši tās pašas personas, kuras ikdienā ar saviem auto veido sprūņus tajā pašā centrā un uz tiem pašiem tiltiem.Es gribētu tiešām redzēt to "godīgo" ķekavas ādažu pagasta vai mārupes/jūrmalas iezemeti, kurš darīšanās uz rīgu tiešām brauks ar velo.

Viltīgi dzīvos ārpus visas kņadas kādā prestižā privātrajonā un spirgtā slapjdraņķa rītā pārkarinās "vedamās" personas pār rāmi un mierīgi (pa tumsu) aizmīsies tos 22km uz to smerdīgo rīgu. Jā.

Slinkais 26.maijs 2023 8:45
0 0 Atbildēt

Tas ir lieks pierādījums ka neesi tur bijis. Tajā balagānā brauc tiešām tie kas min ikdienā

LOHS2ū 26.maijs 2023 15:30
0 0 Atbildēt

Nu bet protams, ka neesmu bijis.Un katram tam ikdienas minējam pieder tikai tas viens (ikdienā minamais) pārvietošanās līdzeklis.Attiecīgi, ja viņu (to ikdienas minēju) ir šitik daudz,tad pārējo (ne-minēju) ikdienas satiksmi vajadzēja sen noslēgt pilnībā.

0pis 25.maijs 2023 20:30
0 0 Atbildēt

Aū, tu kādā orbītā lidinies? Pietiek visa veida satiksmes dalībnieku arī bez gastroļoriem no vāverciemiem.

ZZZZ 26.maijs 2023 10:30
0 0 Atbildēt

Nu nez, es bieži skatos no situācijas. El salieķis grabažniekā. Jauki paripināties cauri parkiem saīsinot attālumu un laiku.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 7

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 34

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti