Drošai braukšanai ar elektroskrejriteņiem jauna kampaņa - "Neesi SkrejKritenis" 6

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 18.jūlijs 2023 8:21

Latvijas Automoto biedrība (LAMB) uzsāk sociālo kampaņu "Neesi SkrejKritenis", lai aktualizētu normatīvos iestrādātās drošības prasības, veicinātu cieņpilnu attieksmi starp visiem satiksmes dalībniekiem un mazinātu ar elektroskrejriteņiem saistītus nelaimes gadījumus, aģentūru LETA informēja LAMB pārstāvji.

Sociālās kampaņas "Neesi SkrejKritenis" mērķis ir veicināt pozitīvu un cieņpilnu attieksmi ceļu satiksmes dalībnieku starpā, kā arī pievērst uzmanību drošībai, pārvietojoties ar elektroskrejriteņiem. Kampaņas ietvaros tiks aktualizēts gan tas, cik neapdomīgi un pārgalvīgi ikdienā mēdz rīkoties elektroskrejriteņu vadītāji, kā arī tas, cik bieži elektroskrejriteņi tiek pamesti kur pagadās, tādējādi apdraudot gan savu, gan apkārtējo drošību.

Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) statistika liecina, ka pēdējo četru gadu laikā cietušo elektroskrejriteņu vadītāju skaits audzis desit reizes un šogad cietušo skaits, salīdzinot ar pagājušo gadu, ir teju dubultojies. Ja pērn pirmajos piecos mēnešos ceļu satiksmes negadījumos cietuši 64 elektroskrejriteņu vadītāji, tad šogad šis skaitlis jau pārsniedz 90.

Kā skaidro LAMB prezidents Juris Zvirbulis, publiski pieejami dati liecina, ka katrs ceturtais satiksmes dalībnieks Latvijā par visnepieklājīgākajiem un kaitinošakajiem satiksmes dalībniekiem uzskata tieši elektroskrejriteņu vadītājus. Tāpēc ir būtiski, lai elektroskrejriteņu lietotāji pievērstu uzmanību satiksmes drošībai un uz ceļa ievērotu ne tikai rakstītos noteikumus, bet arī nerakstītos savstarpējas cieņas un ētikas principus, lai ikviens ceļu satiksmesdalībnieks justos droši.

Aizvien biežāk tiek konstatēti gadījumi, kad elektroskrejriteņu vadītāji nonāk avārijas situācijās, kam par iemeslu ir drošības noteikumu nezināšana vai neievērošana. Taču jo īpaši traucējoši, pieaugot elektroskrejriteņu lietotāju skaitam, ir to lietotāju neapdomība un paviršība, atstājot nomas elektroskrejriteņus, kur pagadās, nedomājot par to, ka tie var traucēt citiem ceļu satiksmes dalībniekiem, jo īpaši - gājējiem. Izmaiņas gan Ceļu satiksmes likumā, gan Ceļu satiksmes noteikumos būs pamats tam, lai efektīvāk regulētu šo transportlīdzekļu lietošanu un uzlabotusatiksmes drošību pilsētvidē.

Sociālās kampaņas"Neesi SkrejKritenis" organizators ir LAMB, un tā tiek finansēta no OCTA līdzekļiem. 

 
Visi komentāri
 
0pis 18.jūlijs 2023 10:27
7 0 Atbildēt

Ārprāts. No OCTA līdzekļiem burtiski zog naudu, finansējot draugu un brālēmu firmu rīkotas kakampaņas.

Kāpēc to naudu nepaņemt no stāvdrāžu operatoriem? Viņi rada problēmu, nu tad risināsim to no viņu peļņas, nevis labticīgo automobilistu samestās naudas. Jādīrā septiņas ādas no boltveidīgajiem, tad viņi ātri sāks audzināt savus klientus un klienteļus.

Opim 18.jūlijs 2023 10:49
2 5 Atbildēt

Čemodāns-stacija-Putlerostāna. No vokzāla pa tiešo noslēgt līgumu ar Krievijas armiju, pēc tam pēdējo reizi nopities ar Natašu un vari doties uz randiņu ar Mr. Himars

0pis 18.jūlijs 2023 10:58
5 2 Atbildēt

To es akurāt ieteicu tev, parašas cienītāj

Ome 18.jūlijs 2023 12:08
0 0 Atbildēt

Neesi SkrējējKurva

Davidich 19.jūlijs 2023 14:02
1 0 Atbildēt

Ieviesiet taču beidzot skolu programmās pilnvērtīgu Sociālo zinību stundu. Kuru notur ne tikai ķeksītim IKVD atskaitēm, bet reāli māca tiem lohiem kautkādu uzvedību un kultūru sabiedriskās vietās, tai skaitā satiksmē! Visas šitās kampaņas ir bezjēdzīga naudas izmešana. Tad jau labāk izdaliet prežus bez maksas, tas būs iedarbīgāks līdzeklis.

GTD2 19.jūlijs 2023 14:34
0 0 Atbildēt

prežus nevar, mums tā švaka dzimstība

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Bugatti uzbūvē unikālu Chiron Super Sport vienā eksemplārā (+ FOTO)

Francijas superauto ražotājs Bugatti nāk klajā ar kārtējo unikālo projektu – uz Chiron Super Sport bāzes radītu kupeju Bugatti Chiron Super Sport "55 1 of 1", kas ir atsauce uz vēsturisko 30. gadu modeli. Lasīt vairāk

 

Kāpēc Rīgā tiek slēgti Valsts policijas iecirkņi? (+ VIDEO) 13

Rīgā pazuduši Valsts policijas iecirkņi, un cilvēki ir neizpratnē, kur īsti doties ar savu iesniegumu, ja nozagts, piemēram, velosipēds. #,4studija noskaidroja, ka galvaspilsētā ir vietas, kur policisti strādā tikai darba laikā - līdz 17.00; ir likvidētas dežūrdaļas un pat vairāki iecirkņi. Lasīt vairāk

 

Saime ar trīs modeļiem - krievu “Volga” atdzims šogad (+ FOTO) 9

Līdzīgi kā ar “Moskvič”, tie būs ķīniešu modeļi ar pārlīmētiem uzrakstiem, taču oriģināla darinājuma resti un bamperiem. Lasīt vairāk

 

2,46 promiles, Renault un 140 km/h - alkoholu lietojis autovadītājs bēg no policijas (+ VIDEO) 17

Saņemot informāciju no iedzīvotāja, likumsargi aiztur automašīnas vadītāju 2,46 promiļu reibumā Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti