Brauc un sakop – kalifornietis izgudro velo celiņu uzkopšanas ierīci (+ VIDEO) 8

 
iAuto | 3.aprīlis 2024 10:58

Amerikānis Pjērs Lermāns izgudrojis pie velosipēda piekabināmu ierīci, kas ļauj uzkopt veloceliņus.

Braukt pa veloceliņiem ir patīkami un veselīgi, īpaši tad, ja tie ir labas kvalitātes, taču droši vien ir ļaudis, kas veselīgo pārvietošanos labprāt apvienotu ar tikpat noderīgu nodarbošanos, kas nestu labumu visiem celiņu lietotājiem.

 

Lūk, tiem tad arī veltīts Pjēra Lermāna izgudrojums Bike Lane Sweeper, ko viņš uzbūvējis piespiedu dīkstāvē kovida pandēmijas laikā. Tagad celiņu uzkopšanas ierīce pilnveidota līdz diviem variantiem – viens no tiem darbojas kā slota, noslaukot gružus celiņa malā, bet otrs ir savācējs, kas sīkus akmentiņus, plastikāta atliekas, smiltis, zarus un citus pārpalikums savāc tvertnē, kas pa brīdim jāiztukšo.

Celiņu uzkopšanas ierīce ir neliela izmēros, to var viegli pārvadāt automašīnā, bet nonākot galapunktā, tikpat viegli savienot ar parasto vai elektrisko velosipēdu. Vēl tikai jāpiestiprina pie rāmja vadi ar slēdzi „On/Off”, kas iedarbina uzkopšanas ierīces elektromotoru un var doties ceļā, apvienojot patīkamo ar lietderīgo.

 

 
Visi komentāri
 
0pis 3.aprīlis 2024 11:17
1 1 Atbildēt

Ideja RD SD - arī ielu uzkopšanu var`etu uzticēt AV. Lai velk aiz sevis kombainu, savācot ziemas akmeņus, smiltis un stiklus. Balvā bezmaksas uzpilde, uzlāde vai 3 visražīgākajiem - bezmaksas stāvvieta visā pilsētā.

WALA 3.aprīlis 2024 11:23
0 0 Atbildēt

Tik to savācējkasti vajadzētu velo priekšpusē, lai nav riepas jāčakarē, pie kam būtu labi kaut kādu elektro magnētu vai kaut ko tādu lai visu kas dzelzi saturošs izlasa atsevišķi.

0pis 3.aprīlis 2024 11:30
3 0 Atbildēt

Pabrauc ar Maratoniem, savāc tajos naglas, akmeņus un vakarā izlasa tos laukā)

Krokodils 3.aprīlis 2024 12:32
3 1 Atbildēt

😂 Šo vajadzētu visiem tiem brēcošajiem 'pilseta velosipēdistiem/gājejiem' vai kā viņus tur sauc, kas nu jau gadiem brēc cik viss ir slikti Rīgā... Ka vajag vēl vairāk velo ceļus būvēt pa miljoniem, kamer auto ceļi brūk kopā....

Vēl ne tik sen Riga aizņēmās 25milj lai izbūvētu kaut kādus tur grandiozos velo ceļus, tikmēr K. Ulmaņa gatve(A10) no Rīgas zīmes līdz pat salu vai vanšu tiltiem ir AVĀRIJAS stāvoklī, bedre uz bedres, autovadītajiem vairs nav veids kā apbraukt, nelaužot savu auto - šim galvenajam pilsētas posmam jau gadu gadiem nekādi neatrodas finansējums lai to sataisītu!

 Lieki teikt bez šī posma ikdienā 'Rīga' un daļa pierīga apstātos un tiem pasiem pēdistiem nebūtu smalkā kafija ko dzert viņu iemīļotajā hipsterīgajā coffee šopā!!!

 Tikmēr kaut kādas viņu iegribas - lūdzu! Viņi savas iegribas tik cepj augsā un apstiprina ar 99% apstiprināšanu, kaut pašvaldībai nauda nav, tas tak nekas! Tak var aizņemties no valsts vai eiropas!!! Jo visu var paslaucīt zem 'zaļīguma' nots!!!! Un tik miljoni ripo ik gadu....

 Bet gan jau ka atkal tie brēks, ka tas neesot viņu pienākums tīrīt!! Jo par ko tiek nodokļi maksāti u.t.t. vopšim  aprobežoto cilvēciņu bulšits, kas neko citu nevar izdomāt, kā tikai brēkt pēc iespējas skaļāk lai tiktu apmierināta 'viņu individuālā' vēlme.

0pis 3.aprīlis 2024 12:55
1 0 Atbildēt

Paga, tie taču ir auto vadītāji, kas brēc lai velosipēdisti brauc pa veloceliņu, kad viņi minas pa brauktuvi 😀 Un ja pa brauktuvi mītos visi pieaugušie velosipēdisti, nevis tikai 5-10% tad pilsētās būtu ātrums 30km/st dabiskā veidā bez jebkādiem likumiem.

Sergejs 3.aprīlis 2024 13:01
2 0 Atbildēt

Ir nianse. Autovadītāji aktīvi finansē ceļu būvi un remontu gan ar akcīzi degvielai, gan ar ceļa nodevu. Kā finansē celiņu būvi veloentuziasti?

0pis 3.aprīlis 2024 13:25
1 0 Atbildēt

pirmkārt, es kā auto vadītājs finansēju arī veloceliņu būvi, jo gan pats minos, gan man mierīgāk braukt ja pavisam lohi minās pa veloceliņu.

otrkārt, visi cilvēki maksā nodokļus. Nesāksim skaitīt, bet točna zinu dažus cilvēkus bez sava auto, kas nodokļos nomaksā daudz vairāk kā mūsu ciema automibilisti.

treškārt, pilsētas infrastruktūra - kurš to visu finansē? Apgaismes stabus, parkus, tiltus, visu to bez kā pilsēta nav īsti pilsēta? Domi, galu galā? Pareizi, atbildi tu jau zini.

Ja kaut ko celtu par tiešo lietotāju nodokļiem, tad mums vispār nekā nebūtu, pat Ušakova kaķu kopmītņu.

ceturtkārt, jau rakstīju par kopīgo labumu - bet manis pēc lai viņi visi minās pa brauktuvi un visā pilsētā ir (30). Paklausīšos tad gaušanos 😉

Ābols 3.aprīlis 2024 14:11
0 0 Atbildēt

Pag pag neesam jau Lietuvā. Kur ir atsevišķa pozīcija, kas iet uz attiecīgo ceļa fonda katlu nevis kopējo katlu.

 Latvijā degvielas akcīzes nodoklis sanak, ka ir nodoklis virsū nodoklim? Jo par katru litru tev jāsamaksā gan akcīzes nodokli, gan PVN par veikto pirkumu un tad tas viss neiet uz valsts kasi? 

 Un tad vēl reizi gadā tev jāsamaksā transportlīdzekļa ekspl. nodokli kas arī iet uz valsts kasi.. Sanāk ka tu x3 maksā nodokli par vienu un to pašu lietu? 😳

Nē nu nav jau skaidri definēts no kura nodokļa pa tieso celos aiziet, no valsts kases vienkārši iedala ikgadu ceļu remonta un uzturēšnas budžetu, ko LVC paņem lielāko daļu sev lai uzturētu ceļus kartībā un atlikumu talāk atkal sadala pa visām pašvaldību vajadzībām.

 Sanak ka pērkot banānus vai velosipēdu un samaksajot PVN, ta jau arī savā veidā finansē 'ceļu' remontdarbus? 😃

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Gājējs "nogāž" divus motociklistus (+ VIDEO) 7

Viens no motociklistiem pamana gājēju pie pārejas un sāk bremzēt, taču aizmugurē braucošais tam nav gatavs. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 8

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 

Mopēds vai velosipēds? (+ VIDEO) 12

Laikam kļūstot siltākam, ielās arvien vairāk parādās arī elektroskrejriteņi un elektromopēdi. Vienlaikus – ar jaunu sparu uzliesmo domstarpības starp šo braucamrīku lietotājiem un kājāmgājējiem. Tikmēr saasinās konkurence arī pašu koplietošanas braucamrīku operatoru vidū. Viens no uzņēmējiem tiek vainots konkurences kropļošanā, sev par labu interpretējot likuma normas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti