Seene rakstīja:
Interesanti kāds, tavuprāt ir tramvaja ātrums, ja mani, braucot ar ~70km/h (GPS, nevis spidometrs) pa Ganību dambi, tramvajs apsteidz ar ievērojamu ātrumu starpību?
Arī citā valstī esmu izbaudījis, kā brauc tramvaji. Iekāp kādreiz Prāgā tādā pat Škodā, kādas pa rīgu braukā, un paskaties, cik penži riskē NETURĒTIES... NEVIENS! Varšavā arī esmu skrējies ar tramvaju - tikai tur pašam uz spidometra bija 100, nevis 70, kā Rīgā...
Vispār jau mūsu tramvajiem, kad tos renovēja ir uzlikts ātruma ierobežotājs pie 55-60km/h. Elektronika atslēdz dzinējus pie tāda ātruma. Tā tas ir visiem apaļajiem un daļai kantaino. Savukārt atlikušie 30 kaintainie, kuri nav rekonstruēti var sasniegt 70 km/h, nu varbūt no kalna 75km/h, bet ne vairāk. Taču tie un vēl daļa apaļo no 1.dec ir noņemti no ekspluatācijas un nolikti pie sētas Maskavas ielā.
Trakie tramvaji! :D
Katru dienu braucot pie stūres esmu redzējis daudz un dažādus satiksmes negadījumus,bet šī rīta cirks uz Maskavas ielas kad divi tramvaji nesadala ,nevis ceļu,bet sliedes...INDIJA