Ģenētiski Modificētā Pārtika

Dzēsts lietotājs Reģ.: 26.04.2024
 
anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Nez ko viņš gribēja pateikt?

iAuto Reģ.: 17.07.2001
3 0 Atbildēt

Tēma jau laba. Piemēram, mēs visi ēdam putnu gaļu un olas, kuras savukārt baro ar ģenētiski modificētu kombikormu - tā sastāvā ir ģenētiski modificēta soja.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
1 0 Atbildēt

Un?

iAuto Reģ.: 17.07.2001
0 0 Atbildēt

Fakts, ka pastarpināti mēs to jau patērējam!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Nopirku centrāltirgū olas.Tādas gaišas/lielas/3e/10gab. Pirmās 3 no 4 gadījās ar 2 dzeltenumiem, un pēc garšas ok...Maximā un rimī ir 3,40e (skajā 3,80..)un kastīti attaisot redzams, ka ar vistu suudiem nosmērētas- tas laikam apetītes veicināšanai.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
7 0 Atbildēt

Latvietim kā zemniekam, nav piedodami nepārzināt savu barības avotu. Tāpēc arī visās ēdnīcās ir cieņā cūku kartupeļi, dēļ cilvēkiem, kuri nezina, kā jāgaršo ēdamajam kartupelim un kā to jāvāra. Tā teikt - kāpēc jāpērk pa dārgo, ja var iesmērēt lopbarību pa lēto?

Vistu sūdi nozīmē, ka ola ir salgabājusi savu dabīgo aizsargapvalku un ir uzglabājama vismaz 2x ilgāk, kā mazgātās olas.

Pārlieku daudz divi dzeltenumi varētu arī būt pierādījums, ko veicina ģenētiskā pārtika. Skat, ka kādu rītu nepamosties ar dubultām zīlītēm katrā acī. ;)

650 Reģ.: 25.01.2017
0 1 Atbildēt

Es nekko nepretendēju- vnk stāstu. Manuprāt, ja ir "slikti", tad arī garša un izskats nav labs.Esmu "pagaršojis" tās olas (daudzas, ne 1-2x;) kādā citā EU valstī, kas zināma ar senām slavenām ēdiena gatavošanas tradīcijām.Tur NAV bijis tāda gadījuma, ka būtu novērotas netīras.Dārgākas,lētākas,ekoloģiskākas, bet visas tīras, skaistas un labi garšo. Iepakojums,izskats- tur tas viss vnk rosina apetīti..Pat reku Lietuvas olas ir pamatā tīras.Citur vietējie brīnās, kad tika stāstīts kā ir Lv. Tur pat lielveikala gaļa vai zivis ir parasti svaigas un tiek tirgotas apetītlīgā izskatā un gādīgi tiek iesaiņotas- acīmredzot, nav tāda noteikuma,ka labai lietai obligāti pēc suudiem jāsmaržo.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

Man vieni pazīstami paši audzē vistas un viņiem ļoti bieži olas ar diviem dzeltenumiem. Var jau būt, ka tā večiņa ir slēptais ģenētiķis, vai apkārtējās sliekas baro ar ģenētisku barību, bet cik es zinu, tad tie divu dzeltenumi nozīmē, ka tas ir dvīnis, nevis ģenētiskā modifikācija. Arī cilvēkiem dzimst dvīņi.

P.s.

Iet runa par lielām olām. Ja pērc lētas ( mazas), tad tajās 2 dzeltenumu nav.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu zin, nupat aizgāju nopētīt un noskaidroju detalizētāk, izrādās ka jau 5no5 esot bijušas ar tiem 2dz..Viņas tādas gaiši bēšā krāsā, tā ka dikti lielas ne, bet forma tāda drusku iegarena un apts tas dzeltenums arī tāds gaišs.Tur ir vel 5 atlikušas, bet arī no tām 3 ir iegarenas.Un jā, pa 2,50 bij mazākas/apaļākas un šīs pa 3,- Es biju pec zivīm pierunāts iebraukt un tur gaļas pav sen nebiju bijis un vnk aiz ziņkārības nokļuvu.Pulkstens jau kādi 4pm bija un negājām tālāk pētīt/salīdzināt, mošk ja norīta, tad tur arī kādas pīļu vai dinokrokogoliātu tās olas var atrast;).

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
2 1 Atbildēt

>Manuprāt, ja ir "slikti", tad arī garša un izskats nav labs

Tur nu tu kļūdies, kā reiz garša un izskats nekāds ir tieši bio pārtikai. ĢM trūkumus novērš. Nekas slikts no ĢM nevar notikt, tā pati selekcija vien ir, bet slikti ir, ka ĢM izspiež pārējās kultūras.

Te video ar aklo testu bio pret ĢM:

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Ko nu tur strīdēties- sagadīšanās dēļ esmu savā ziņā "eksperts" tieši par olām un medu.Privāto audzētāju olas agrāk ļoti daudz mēdza būt pretīgā izskatā un garšā, tieši tāpat kā rimi nopērkamās.Es nedomāju, ka Ģ-mod dēļ, drīzāk vnk aiz nolaidības,nepareizas barošanas, cilvēku personīgās netīrības un vistu labturības principu ignorēšanas.Ja jau čaumala izšķist pirkstos un saturs izplūst kā šķidrs suuds pa pannu, nu kur tad tur kāda garša būs..Medus mums arī ir pa lielam sačakarēts konkrēti līdz ar Jelgavas cukura ēras izbeigšanos.Daļa dravnieku ir vnk idioti,fui viņiem. Pie kam, ne tikai tie,kuru ""produkciju" tirgo mahimā un rimī.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

650

Viss jau ok, nevar visi būt pieredzējuši, kādam jābūt vienkārši skaistam. ;) Tava izplūstošā ola kā reiz uz 80% ir rezultāts no mazgāšanas. Paturi jebkuru mazgātu olu 2 nedēļas ārpus ledusskapja un ielaid ūdenī. Redzēsi, ka ola ir pusbeigta un tāpēc arī izplūst uz pannas. Par čaumalu tiesa - vistai nepilnvērtīga paika. Par diviem dzeltenumiem tikai ierēcu. Parastai zemnieka baltajai vistai divi dzeltenumi gadās pietiekami reti, tā pat kā cilvēkiem dvīņi. Kā tev liekas, kādas modifikācijas vai ķīmiskas iejaukšanās nepieciešamas, lai tūlīt visas sievietes dzemdētu dvīņus? Vēlreiz atkārtošu, nemazgāta ola ir olas tīrības un veselības paraugs, pretēji mazgātajām. Tavi ārzemju sentradīcīju pārziņi vienmēr dos tūristiem mazgātu olu. Tā pat kā Ķīnā baro tūristus ar produktiem, kurus paši neēd un ierēc. Un kas tas par asini olā? Jāprasa, kur esi iepircies. Vai arī tu runā par gaiļa spermas punktu?

Kas tev par medu nepatika? Kāds sakars ar Jelgavas cukurfabriku? Bites ir jāpiebaro ar cukuru un tas ir normāli, ja bites cieš badu. Bet, ir negodrpātīgi bitenieki, kuri ziedu laikā arī baro, lai ātrāk būtu ko pārdot. Un vēl ir pseidobitenieki, kuri pavasarī pienenes novāra.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tu mani nepārproti- es negribu un nezinu iedziļināties, kura tur ir kura nav mazgāta vai apkakāta.Es nekad labprāt neturu olas ilgāk par dažām dienām.Es besos par to, ka tu veikalā paņem par savu naudu it kā sertificētu un atbilstošu produktu, kas (citreiz) suudu atgādina gan pec izskata gan garšas.To man vel Omamma mācīja,ka ja ola uz pannas izplūst un izšķīst, tad tā NAV nedz laba nedz svaiga.Asins olā tas ir tāds maziņš asiņainas krāsas mezgliņš/sabiezējums- tādu suudu toč nav jāēd.Beidzamo reizi to redzējām Madonas ražotajās olās, kas citādi nebij tās sliktākās.

Par medu- es neesmu dravnieks un man pofig ko kurš piebaro. Bet- medus konsistences "uzlabošanai" tie ķeneri tur mēdz maisīt klāt kaut kādus glikozes sīrupus un vel sazin ko (kas medu uztaisa krēmveidīgu)- tad lūk Jelgavas cukura laikā tas bija mazāk novērojams, bet tikko jelgava apstājās, tā daudzi ķeneri apdrisās un medus masa sanāca tāda kā ķepīgi sarūgusi.Zinu Konkrētus pat diezgan "cienījamus" medus "specus",kuri uz šo te apdisrsās visai nepetīkami.Bet, man pie pakaļas, es kādreiz medu gadiem ilgi nepirku, jo ieguvu to par velti un no nezcik dažādām vietām, tapc šeit iepļūtu pilnīgi/vaļsirdīgi no klaja patērētāja viedokļa. Manis pēc, lai katris ēd visu ko vien spēj norīt ;))

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

pff... medus krēmveida struktūru panāk to vienkārši pāris reizes kārtīgi izmaisot, tādā veidā novēršot tā sacietēšanu līdz tādam stāvoklim, ka vieglāk karoti salocīt, nekā medu no burkas izdabūt. Krēmveida medus pat sacietējis būs viegli lietojams. Kādi vēl glikozes sīrupi

Otrs variants - ja ziemā un agrā pavasarī medus burciņā ir šķidrs medus kā tikko sviests, tad ziniet, ka atsildīts. Tā jau atsildīšanai ar nav ne vainas, vienīgais, ja to dara pārlieku lielā temperatūrā, tad tāda stulba karameles garša nāk klāt, pēc medus īsti vairs negaršo.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
0 0 Atbildēt

1) olas.

Lūk ko es izlasīju netā ( google translate tulkojums):

Parasti olas ar diviem dzeltenumiem iegūst no jauniem cāļiem. Savā darbā pirmajā mēnesī jauniem cāļiem ir 40% no šīm olām. Viss ir par olu aktīvo nogatavināšanu. Viena vietā tūlīt divi. Interesanti, ka čaumalas krāsa divu dzeltenuma olu, visbiežāk brūna. Šīs olas ir mazas un tās ir noapaļots deguns.

2) medus.

Es pats esmu dzirdējis no biškopjiem ( amatieriem. lielas saimniecības man nav pazīstamas), ka no niedru cukura bites mirst. Tām vajadzīgs biešu cukurs. Nezinu vai taisnība, bet divi biškopji to teica, neatkarīgi cits no cita.

Tagad, veikalos tirgo niedru cukuru. Kā arī viens darba kolēģis tur bites, kurš apgalvo, ka cukuru pērk lielos maisos kaut kur Lietuvā.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Okupācijas laikos 2/3 no Jelgavā saražotā cukura bija niedru cukurs no Kubas izejvielām. Tas nekādi netika norādīts uz iepakojuma.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Okupācijas laikos VISAS Jelgavas ielas bij masveidā piemētātas ar vedējiem izbirušām cukurbietēm.Lielākais negods bija,kad kāds ar šādu bieti iemeta kādam pa d-irsu,jo tā svēra vismaz kilogramu.Dobelē bija liels kraulaukums, no kuries ar vilcienu tās veda uz Jelgavu.Tur pat ne to, ka kkādus bišu produktus atšķaidīt, pat daudzmaz kvalitatīva samogonka un brāga no "tā" cukura tika masveidā ar lieliem panākumiem taisīta.Tā ka pofig kuba ne kuba, bet produkts bija labs un dabisks.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

No cukura pārstrādes melases "dzimtenīte" bija šausmīgākais, ko vispār varēja atļauties iedzert. Panākums tikai tāds - ka varēja atpirkties par brīvu no traktorista.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Tu esi mazliet pārpratis. Uzlabot uzlabo, bet to, kas vajadzīgs ražotājam, ne patērētājam. Nu apmēram tāpat kā tev tuvajām japāņu mizām - kur ražotaji ir pacentušies precīzi aprēķināt visa kā resursu, bet tas tiek izmantots nevis lai laimīgie pircēji varētu braukt 30 gadus, tikai mainot eļļas un siksnas, bet gan lai uzražotu bik lētākas urnas, kuras pēc kādiem 15 gadiem vienkārši sabrūk. Ar ĢMO ir apmēram tas pats - modificē ne jau lai augi uzņemtu vairāk vitamīnu vai labāk garšotu, bet gan lai ātrāk augtu un lielāki [audzētājam lētāk], un/vai, ar šādu pašu iemeslu, lai būtu izturīgāki pret ķimikālijām, slimībām vai kaitēkļiem. Es kādu laiku atpakaļ pārslēdzos no rapšu eļļas uz saulespuķu eļļu - jo uzzināju kāpēc tos rapšus ģenētiski modificē - lai tie izturētu vairāk pesticīdu, un līdz ar to tos varētu krietni lielākās porcijās hujārīt virsū. Pēc garšas tu gan jau neatšķirsi, kur vairāk pesticīdu iekšā, bet, kā parasti zaudētājs paliek patērētājs.

Tas kanibālam.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Par to es nestrīdos. Bet uzlabojot viņi neaizmirst arī, lai garša un izskats nepazūd. Tas vilšanās tiem, kam liekas, ka eko ir kaut kas supergaršīgs un izskatīgs. Gribi eko, tad audzē pats siltumnīcā vai brauc un noplūc pa tiešo no ražotāja.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
6 0 Atbildēt

Lietotājs pats saprata, ka muļķības sarakstīja un izdarīja pašnāvību ( izdzēsās).

Nākošo tēmu vajadzētu atvērt - asfalts. Mēs visi tagad staigājam pa cietu asfaltu. Tas nav labi priekš cilvēka fizioloģijas, jo kauli paredzēti staigāt pa mīkstu virsmu ( zemi, smiltīm, zāli).

Vēl laba tēma ir - flīzes. Mēs visi zinam, ka to dabīgais radiācijas fons ir augsts. Tātad, tās ir kaitīgas.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
8 0 Atbildēt

Vēl laba tēma - karš.

Agrāk cilvēki bieži karoja. Savairojās kādā vietā pārāk daudz, sāka karot. Daudzi nomira, tad atkal varēja mierīgi dzīvot.

Tagad cilvēki nekaro. Karo, bet maz. Tāpēc sākas problēmas ar pārtikas apgādi, pārapdzīvotību, piesārņojumu, utt. Eiropā jau 60 gadus nebija karu, tāpēc ir tik daudz problēmas. Vajag sarīkot kādu kariņu - Vācija - Anglija, vai krievija - ES, vai vēl labāk, pilsoņu karu muslimi pret baltajiem un pēc tā kara, atkal 50 gadus neviens nedomās par pārapdzīvotību, CO izmešiem un kompaktiem.

zhuks Reģ.: 01.12.2005
0 1 Atbildēt

Nu nez...pērku pa 2,- 10 lauku free range eggs ...divi dzeltenumi ir retums...vistu barošana ir pēc "sentēvu" metodēm- dzeltenums košs un gogelmogels kolosāls sanāk.

Medus paša ievākts...20 bišu saimes...bez piebarošanas ...līdz ar to bez mākslīgā cukura...dabīgs un gards izstrādājums-tīrs produks...jā, sacukurojas, jo nav tendēts uz vizuālo "tēlu" pārdošanas pēc...arī tārpiņš modificēto nelabrāt ēd...naf...g Tev to vajag?!

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Piekrist var,ka retums, bet tak ne neiespējami.Ieskatījos googlē,tur domas dalās- ir tādi, kas apgalvo ka pašiem bijis bet barojuši tikai dabīgi un citi stāsta, ka jaunām vistām tā mēdzot būt, vēl citi ka brīvā dabā turētām, kuras daudz skraida un lēkā.Vēl citi uzreiz vemj un met ārā.Katrā gad, labāk ar 2dz, nevis ka ar suudiem,spalvām no ārpuses un asinspikučiem iekšā. Ne jau katram ir kaimiņs vai kāds uzdāvina vai pašam biksēs viss iespējamais aug- savureiz nākas arī nopirkt.Pielipušas suudu atliekas vai jocīga garša/smarža manuprāt rada lielāku riebumu, nekā pat ja tur būtu visi trīs dzeltenumi.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Jebkurš medus sacukurojas, ja uzglabā nepietiekamā siltumā priekš tā konsistences. Un šķidru stāvokli nav grūti panākt pārcukurojušam.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Tieši tas cietais/sacukurojušais medus ir Labs.Es besos tieši par šķidro un krēmveida.Man reiz viens Kuldīgas puses dravnieks lepni rādīja mucu ar nezcik gadus vecu cietu medu- tas tika pasniegts kā bezmaz relikvija no "tīriem" laikiem.Tad vel tas pats besījās, ka lūk kaimiņš esot tuvumā rapsi iesējis un ka bitēm tagd galva sajaukta un ka turpmāk viss slikti būšot.Vēl arī esmu redzējis tādus "dravniekus",kuri medum izmanto smirdīgas piena kannas un slikti mazgātas burkas ar netīriem vākiem- arī tādi mums joprojām ir.Turklāt, vel ir "ievestais" medus- ko joprojām rimi par 2eur var nopirkt- iesaku "pamēģināt"

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Kāds zemteksts ir vārdam "Labs"? Nesacukurojies medus nenozīmē vienmēŗ, ka viņš ir slikts.

Man tieši pretēji, garšo šķirdrs, nevis šķdrais. Svaigs medus vienmēr būs šķidrs līdz tam brīdim, kamēr atradīsies siltumā. Savukārt, ja bites tiek piebarotas arī ziedu laikā, tad cukura koncentrācija medū ir lielāka - medus ātrāk pārcukurojas. Lūk tev būs atšķifrējums "Labajam" medum. ;)

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

e, paklau, atgriežamies pie Lietas- kapc vienmēr ir tā, ka ja izsaki nevainīgu personisku novērojumu, tad vienmēr tas ir papildus vel jāpierāda? Tu taču pats saproti, ka tīrs/nemaisīts medus nekad nestāv pats par sevi ilgi "šķidrs" vai "mīksts" vai "krēmīgs".Tāpēc jau ir tā, ka no vienas puses prasts/sacukurojies/ciets medus ne visiem patērētājiem garšo vai izraisa apetīti.Tad nu tie "tehnologi" izvēršas- katram ir tā personālā recepte ko/kā maisīt tam klāt.Es tad labāk graužu cietu/sacukurotu, nekā shitos viņu slepenos xujexperimentus. Ir taču zināms, ka mums ir darboņi, kuri medu veda pat no Ķīnas- lūk to ja kāds būtu paprovējis, es jau teicu, ka rimī visu to var nopirkt ;D

Konuss Reģ.: 10.02.2015
0 0 Atbildēt

Ja noliekam blakus medu, kas veidots no atšķirīgu ziedu nektāra, tas sakristalizēsies dažādos laikaposmos. Pat liepziedu medus, kas sākotnēji ir ļoti šķidrs, sakristalizēsies ļoti ātri. Turi medu siltumā vai neturi, tas sacukurosies jebkurā gadījumā, neatkarīgi no tā, vai bites ziemā barotas ar cukuru vai nē. Plus medus sastāvu var ietekmēt dažādi apstākļi, kaut vai tas, kāds attiecīgajā brīdi ir gaisa mitrums. Tāpēc medum taisa analīzes, lai noteiktu, no kādiem ziediem ievākts medus, kāda ir fermentācijas pakāpe (jo augstāka, jo kvalitatīvāks medus) un vai nav kādi nelāgi piemaisījumi - pesticīdi, smagie metāli u.tml.

Ja jūs ziemā vai agrā pavasarī ēdat medu, kas ir šķidrs kā tikko izsviests, tad tas ir atsildīts medus. Ja ciets, tad, kā ieliets burciņā, tā atstāts tur kopš ieliešanas. Bet, ja krēmveida, tad vienkārši vairākkārt labi izmaistīts - tāds medus pēc tam sakristalizējas ļoti lēni. Es nezinu, kādus brīnumus jūs tur esat pirkuši un kur jūs kaut kādas piedevas esat atraduši.

Ar bišu barošanu savukārt ir tā: lai samazinātu risku, ka bites ziemā nosprāgst badā tāda vienkārša iemesla dēļ, ka pašu nestais medus sacukurojas, bites tiek piebarotas ar invertsīrupu vai arī vienkāršu cukura sīrupu. Invertsīrups no vienas puses ir labāks, jo bitēm ir jāpatērē mazāk resursu, lai to sašķeltu, kas ziemā ir svarīgi. Bet tas ir dārgāks un tā kvalitāte mēdz atšķirties. Cukura sīrups ir lētāks, bet bitei vairāk jānopūlas, lai to pārstrādātu. Bet uz pavasarī un vēl jo vairāk vasarā ievākto medu tas galīgi nekādu iespaidu neatstāj, jo 1.) tas sīrups jau sen kā pārstrādāts un 2.) jau sen izaugusi jauna bišu paaudze, kas to sīrupu vispār nav ēdusi. punkts.

Bišu saimes mirst galvenokārt pāris iemeslu dēļ: ērces, sakristalizējas barība, nav nodrošināta pienācīga ziemošana.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 0 Atbildēt

Olas ar diviem dzeltenumiem diezgan regulāri redzēju vēl okupācijas laikos no vistām, kas turpat laukos pa pagalmu vien skraidīja. HVZ, chemtraili kaut kādi bija jau tad

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
1 0 Atbildēt

1) olas.

Lūk ko es izlasīju netā ( google translate tulkojums):

Parasti olas ar diviem dzeltenumiem iegūst no jauniem cāļiem. Savā darbā pirmajā mēnesī jauniem cāļiem ir 40% no šīm olām. Viss ir par olu aktīvo nogatavināšanu. Viena vietā tūlīt divi. Interesanti, ka čaumalas krāsa divu dzeltenuma olu, visbiežāk brūna. Šīs olas ir mazas un tās ir noapaļots deguns.

2) medus.

Es pats esmu dzirdējis no biškopjiem ( amatieriem. lielas saimniecības man nav pazīstamas), ka no niedru cukura bites mirst. Tām vajadzīgs biešu cukurs. Nezinu vai taisnība, bet divi biškopji to teica, neatkarīgi cits no cita.

Tagad, veikalos tirgo niedru cukuru. Kā arī viens darba kolēģis tur bites, kurš apgalvo, ka cukuru pērk lielos maisos kaut kur Lietuvā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Es šodien aizgāju pie tā cilvēka un pajautāju- kāpēc 2dz. Viņš laipni apstiprināja, ka tas esot ierobežotā skaitā un tāpēc, ka tikai no jaunām vistām. Un ka viss esot sen izpirkts un tagad tikai pēc kādas nedēļas būšot.Paņēmu brūnās parastās.Tur pat 5 cilv rinda stāvēja pie viņa letes un pašas vistas arī tur ir. Principā man viss ir po-uj, vnk Jūs neitrāli informēju.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Ģenētiskajā modificēšanā jau nav nekā pretdabiska. Tā kā sākotnējie autorizētie izejas kodi mums nav pieejami, tad jebkuras izmaiņas tajos var uzskatīt par kļūdu labošanu.

Conqueror Reģ.: 15.10.2002
0 0 Atbildēt

olas vai medus, tas ir tā, nekas īpašs. daudz jocīgāk ir apzināties, ka mēs visi jau labu laiku sistemātiski arvien lielākos daudzumos ar barību un šķidrumiem uzņemam mikroplastmasas daļiņas, arvien vairāk un vairāk.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Un kas no tā? Pielāgosies un nebūs ne vainas.

Jo vairāk tāpēc, ka no tā diži neizvairīsies.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Plastmasa un teflons ir inerti, kāda vaina, izkakāsi.

viencexperc Reģ.: 13.02.2017
3 0 Atbildēt

Tā kā aviolidojumu skaits palielinās ar katru gadu, mēs arvien biežāk ar gaisu uzņemam fekāliju un urīna daļiņas.

rudens68 Reģ.: 17.04.2006
0 0 Atbildēt

anonimniks

Okupācijas laikos 2/3 no Jelgavā saražotā cukura bija niedru cukurs no Kubas izejvielām. Tas nekādi netika norādīts uz iepakojuma.

.....

Par apjomiem nepateikšu , bet jā tā cukurfabrika darbojās kā pārfasētājs . Tas ir pārbēra maisos ar latviešiem tīkamiem uzrakstiem

darklight Reģ.: 29.10.2013
1 1 Atbildēt

Rekur labs raksts par ĢMO un ar to saistītiem mītiem:

ksenijakomente.lv/nepopulari-par-genetiski-modificetu-partiku

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 2 Atbildēt

Kurā tur vietā ir redzams, ka tas ir labs? Kaut kur lapas stūrī rakstīts? Labs tikai tāpēc, ka apstiprina arī tavu viedokli? Raksts ir tīri viena cilvēka viedoklis, kurš ņemts no tik pat apšaubāma rakstura vietnēm, kā pati autore. Viņai nav ne mazāko faktu par ko pati raksta, tikai kaut kāda kopējā aina no ĢMO lobisma. Tobiš ...šī raksta autore nav nekāds rādītājs. Es uzskatu, ka mēs nekad neuzzināsim patiesību. Jau tāpēc vien, ka ĢMO kādam nes pietiekami lielu peļņu, lai apklusinātu visus testu veicējus. Un ja pat kāds būs atradis ļoti šausminošus faktus, tas tiks nolīdzināts līdz ar zemi tā pat kā tas veco žurku pētītājs.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Vienīgās uzticamās vietnes tev ir Breitbarts, Fox news un Infowars ?

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Youtūbs kādreiz rādīja filmu- kur uzreiz pēc atombumbas sprādziena Japānā kaut kādas specvienības esot meklējušas tieši seifu ar pārtikas piedevas E623 (vai E629, neatceros) recepti.Laikam jau esot atraduši- jo tālākajos gados tās receptes "turētāji" šausmīgi uzvārījās.

Kanibaals Reģ.: 24.08.2001
0 0 Atbildēt

Gan jau, ka Umami garšu, jeb garšas pastiprinātāju Mononātrija glutamātu E621. E621 izraisa tādu pat atkarību kā sāls lietošana un sekas ir tieši tādas pašas, Nātrija/Kālija elektrolītu disbalanss organismā.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā,pareizi, galvenais E621, tikai fig zin kura tā īstā filma, jo to ir laikam vairāki tūkstoši.Gan jau ka no 620 līdz 640 tur viss saraksts ir ieteicams.Tika teikts, ka tā suuda "izplatītājiem" esot bijuši dikti lieli svētki, kad 90to sākumā maskavā un krievijā darbību sācis makdonalds.

Qued Reģ.: 12.06.2001
0 0 Atbildēt

oooo, no augstāk redzamā izlobu, ka iAuto ir aizdomīgs pret ĢMO?

 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti