Ko tu tagad lej?! Ceļa došana un ātruma samazināšana ir dažādas lietas. Nav problēmu ar ceļa došanu, problēma ir idejā, ka jebkurā gadījumā jasamazina ātrums.
Bradypus, nu bet, ja Tu brauc pa piebraucamo ceļu un taisies izbraukt uz galveno ceļu - Tev taču nav problēma samazināt ātrumu, lai pārliecinātos, ka ceļš ir brīvs? Gadījumos, kad tā piebrauktuve ir lēzena un ceļš tukšs, Tu taču īpaši nebremzēsi un droši brauksi ārā uz galvenā ceļa, jo redzi, ka var droši braukt.
Nu ar gājēju pārejām taču līdzīgi - Tu brauc, normāli redzi abas ielas puses, cilvēku nav, Tu turpini braut uz tiem 50-60 vai cik tur.
Ja gājēju pāreja kaut kādu iemeslu pēc nav pārredzama, tad taču samazinātu ātrumu? Nu tāpat, kā ar krustojumu, ja to nepārredzi un Tev nav priekšroka, Tu taču ātrumu samazini laicīgi, lai nebūtu avārijas situācija krustojumā?
Iemācies, lūdzu, lasīt. Diskusija ir par to, ka ātrums ir jāsamazina VIENMĒR, nevis pēc nepieciešamības. Pats to arī uzskatāmi aprakstīji - ātruma samazināšana, lai dotu ceļu, ir nepieciešama atsevišķos gadījumos - tieši tā arī braucu, kas ir saskaņā arī ar Vīnes konvencijā definēto prasību. Bet, saskaņā ar Latvijas CSN, es (un jebkurš cits autovadītājs) esmu regulārs pārkāpējs, jo šis dokuments satur ne vien absurdas (kuras burta kalpi VAR izpildīt, čakarējot satiksmi), bet arī fiziski neizpidāmas prasības (kuras izpildīt nevar neviens).
Paskatīties jau problēma nav, tā rodas kad nespēj uzmanību savlaicīgi noorientēt vajadzīgajā virzienā.Ja ir vismaz kaut/ kāda satiksme, varu derēt, ka lielākā daļa primāro uzmanību veltīs citiem/braucošajiem.Nav tāda braucēja, kurš savureiz nenolohosies un to gājēju nepalaidīs.Kaut pēc tam pats par sevi cilvēcīgi domās, ka nu vajadzēja tak šoreiz noreaģēt.
Man varētu piemaksāt, es nelektu uz ambrazūru pirms braucoša auto.Vismaz kamēr pats sev neesmu sapratis, kas tur pa lohu sēž un uz ko viņš būs gatavs.Ja es būtu dusmīgs, es viņu drīzāk ka tīšām nobiedētu,nekā censtos par visu vari attaisnot kādas savas tiesības.
Tikpatlabi kapc braucējam būtu savureiz jārespektē tie,kuri pa brauktuvi staigā kur un kā grib?Kapc man "jāsamazina" savas "tiesības" pie drošības sētas cohuma uz tā 3joslu suudaceļa, kad tur tie ķēmi tagad ,pavasari saoduši, gandrīz katru reiz kāds lien vai kāpj? Kurš p to suudasētu vienureiz aizlāpīs? Edmundam tas bij galīgi pie d,Nilam vairs i na-uj to nevajg, abet Normunds klusē un iAuto nav lasījis- acīmredzot, arī nekad nav uz to j-malu gar to suudaseetu braucis un tos nezcik gadus tur strādādams ar kaut kādu Dronu bij visam tam suudam pa virsu pārvietojies.Tur skatos tā pārkāpšanas europalete tāda jau galīgi gadu gaitā pussapuvusi, vajadzētu pa virsu kādu jaunāku uzlikt..