Šofera dienasgrāmata.

gunbox Reģ.: 23.12.2016

Uzmeikošu vēl vienu spama vietu, kur padalīties par šofera dienu. Būtu forši, ja šeit nediskutētu bet vienkārši iemetam stāstu, cik "patīkama" Latvijā ir braukšanas kultūra.

 
1 2 3 4 5 6 7 ..52
Konuss Reģ.: 10.02.2015
8 2 Atbildēt

Bieži pieķeru sevi pie domas, ka, Latvijā braucot saskaņā ar Ceļu Satiksmes noteikumiem, jūtos tā kā kaut kāds muļķis, jo apkārt pārējie tos masveidā pārkāpj. Un droši vien pārējo acīs es esmu muļķis, jo ievēroju un traucēju citiem braukt. Kālab mūsupusē ir tāda tendence likt mīksto noteikumiem?

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
6 0 Atbildēt

Pārkāpējus jāciena, jo tie taču maksā vairāk nodokļos (vismaz par degvielu, ja ne kā citādi). Man pat vairāk traucē vasaras braucēji( viendienīši) ar savu neizkopto braukšanas stilu! Tiem vajadzētu logā burtu V, lai var pa gabalu atpazīt.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
4 0 Atbildēt

Te daudz jautājumu. Vai tu vienmēr iekļaujies plūsmā? Vienmēr brauc pa labo malēju, ja tā brīva? Vienmēr novācies no kreisās, ja kāds lido? Un vai vienmēr brauc ar +5km/h kas ir riepu/radara kļūdas robežās? Ja šos dažus punktus ignorē un brauc lēnāk, tad būsi gan muļķis citu acīs. Pretējā gadījumā tevi neviens nenosodīs, ja brauksi ievērojot atļauto ātrumu un tas nozīmē "ne mazāk", uzsāksi raiti pie zaļās gaismas vai nesēņojot nogriezīsies vai pārbrauksi sliedēm un tml. Pie stūres ir jābrauc droši un tai pat laikā aktīvi, bet netraucējot līdotājiem. CSN pārkāpšanas summas ir tik mazas uzzīmētas, lai lidotājiem būtu izdevīgāk tās apmaksāt, kā ievērot CSN, tā kā tas viss ir paredzēts jau likumā.

Konuss Reģ.: 10.02.2015
5 2 Atbildēt

Protams, par +5km/h, citu satiksmes dalībnieku netraucēšanu u.t.t. ir skaidrs, un domāju, ka braucu konstanti un paredzami. Bet te ir sajūta tā kā sacīkstēs - reāli, kurš būs pirmais.

Pilsētā +20 ir standarts, pārgalvīga kolonu apdzīšana intensīvā satiksmē ir norma u.t.t. Kaut kā liekas, ka cilvēki nepadomā par savas rīcības iespējamām sekām, pret to, ko viņi iegūst. Ko dod +20 pilsētā, ja pie nākamā luksofora tāpat panāku, braucot ar 50-55. Ko dod pārgalvīga apdzīšana intensīvā satiksmē, piemēram, uz A9 starp Piņķu pagriezinu un Rīgas apvedceļu, ja laika ziņā iegūst neko, bet uz apvedceļa Rīgas virzienā pēc tam ir drošāk apsteigt.

msh Reģ.: 16.04.2007
4 0 Atbildēt

Tu sākotnējajā postā gribēji teikt - rīgā un pierīgā.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
6 1 Atbildēt

Mūsdienu tehnoloģiju laikmetā būtu visnotaļ naivi tā akli uzskatīt ka +5 uz spidometra tad nu būs tie svētie atļautie punks punktā. Vienkārši ir jāzin, par cik tad tas konkrētais spidometrs melo, JA vispār melo. Mans personīgais auto pie simta uz spidometra brauc uz reāliem 98. šogad vien ko esmu piefiksējis no citiem braucamajiem, lielākās novirzes 8 mīnusā un 4 plusā. Jā, jau plusā, jūs nepārklausījāties. Pie 100 spidometrā reāli dabā 104. Iesaki tādam braukt ar "+tradicionālais piecītis" un viņam tas jau maksā 20...

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 0 Atbildēt

Nez... es neesmu ar nevienu auto braucis, kuram būtu lielāks ātrums kā spidomētrā. Visiem ir bijis mazāk par 3-6km/h. Ta izmēra priekš sevis un attiecīgi arī brauc. Kur problēma? Ja matemātikā, tad citam var palūgt.

lynx85 Reģ.: 21.12.2005
5 0 Atbildēt

Nu bet ko es saku? To ka kļūda ir jāzin. To pašu ko tu - izmēra priekš sevis. Problēma ir tajā, ka daudzi pieņem citu vietā ka nu lūk, viņam noteikti spidometrs melos, un noteikti uz leju. Tādā veidā itkā attaisnojot savu vēlmi skriet ar +10/+20/+30/+50 (izvēloties ērtāko no savas samaitātības pakāpes).

Par konkrēto auto, kam gāja uz plusu - cilvēks apzināti salicis lielākos ripuļus un lielākās riepas - mednieks un makšķernieks, daudz brauc neceļos. Labi zin, CIK tas spidometrs melo. Un attiecīgi arī brauc. Nevis ar no pirksta izzīstiem +5 obligāti utt utjp.

msh Reģ.: 16.04.2007
5 1 Atbildēt

Mūsdienu tehnoloģiju gadsimtā eksistē tāda tehnoloģija kā GPS. Es ar savu veco un mazo plakano telefonu JEBKURAI mašīnai ar kuru man sanāk braukt pa šoseju nosaku spidometra kļūdu, nevis pilnīgā pohujā maucu, un pret fočiku apmīžos un dzēšos [kā ļoti daudzi dara].

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
3 0 Atbildēt

Lidotājus un aklos vakaros rāda Degpunktā.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Jā, ir gudrinieki, kuriem nepatīk stāvēt rindā uz kreiso pagriezienu, tāpēc mierīgi visus apbrauc no labās puses, jo rindā stāv, kā saka 650, tika lohi. Starp citu, aizliegts ir kreisais pag. no Valdeķu ielas uz Graudu ielu, virz. no centra.

ak Reģ.: 13.01.2003
4 0 Atbildēt

Varbūt Tu domā, ka pārkāpeji Tevi uzskata par muļķi, bet tā nemaz nav. Es, kad pats pārkāpju, tos, kuri ievēro noteikumus cienu tāpat. Katrs brauc kā uzdrošinās,, lai tikai netraucē un neapdraud citus satiksmes dalībniekus. Nekādā gadījumā neuzskatu par muļķiem. Jāskatās dzīvē pēc situācijas, pārkāpt arī var visādi. It tādi vadītāji, kuri it kā nepārkāpj, brauc taisni un prātīgi, bet, kad tos apdzen, sāk palielināt ātrumu. Vai lēni un prātīgi izlien kādam priekšā.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Te teica, ka apdzinējam faku rāda.Tur neko, kā ir tā ir.Bet rādīt noteikti Vajag uz tiem, kuri citam degungalā veido 3 rindas.Es kādreiz vēru vaļā logu un viņiem "balsoju" ar,tātekt, augšup paceltu kreiso roku.Tā, lai visa tā rinda redz, ar kuru viņš tur tālāk turpinās to savu lohmijiedarbību.

Lohs ir tas, kurš pieļauj loha izgājienu, dajebkādu. Nupat,piem,- pārbrauktuve,ne-pilsētā,zīme "70", vizuāli gluda,melnā amort gumija pa gabalu saskatāma.Normāls it kā auto.Bet nee.Viņš paņem tur pēkšņi nobremzē uz 7km/h.Aizmugurē lohrinda, kādi 5gab snaikstās.Ko??

Nu pa piem, reku ident vieta, uz jelgavas šos tīraines rajonā.Nu ka Tur pēcpusdienas plūsmā kāds tā izdarītu? Ta pofig, lai, mums vienmēr jābūt gataviem uz Lohu.Bet nu tomēr- nu cik ilgi viņš ar šādu paradumu saglabās veselu savu to tizlo pakaļu??

boliks Reģ.: 22.03.2004
1 0 Atbildēt

Es varētu katru dienu filmēt tos, kas pārkāpj sabiedriskā transporta joslas izmantošanas noteikumus uz Brīvības ielas. Kamera tikai jāpārliek no priekšas uz aizmugurējo stiklu

Volx Reģ.: 22.11.2018
0 3 Atbildēt

650 atkal daiļrunīgs

650 Reģ.: 25.01.2017
6 0 Atbildēt

Te jau ir arī daži vēl daiļrunīgāki;) -kaut kā tā noderīgā saruna ir jāuztur.Žēl gan, ka to visdrīzāk nelasa paši tie Lohi (ja pieņemt, ka tādi nefigurē starp klātesošajiem).

Es kādreiz lasīju kaut kādā krievu psihu grāmatā,ka izlasīt cita braucēja atstāstu esot visnotaļ noderīgi.Tāds kā treniņš.Tipa, iedomāties sevi stāstnieka ādā, ko tu darītu un uttt.Ja lohi to lasītu, būtu kaut neliela cerība, ka viņi sevi pāraugs.Bet te tikai viens galvenais secinājums- katram ir uzdevums atpazīt lohu un no visiem spēkiem censties viņa izvairīties.Loham liekas, ka viņu apdzen bandīti un pārkāpēji.Kaut gan īstenībā tas cilvēks grib normāli braukt un vnk nevēlas pavadīt laiku loha darbības zonā.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Freijers rakstīja: Vakar sanāca līdz Liepājai aizbraukt, ap desmitiem no Rīgas - tādus smago stūķus sen nebiju redzējis, viens volvo sedāns ar iespārda, ielipis fūrei pakaļā dīdās, bet nedzen (bail vai nevar, nezinu), tā kā man laika ģorgāties nebija, pie otrās iespējas (pirmo šim devu, par cik priekšā), tiku garām un viss - tādā kolonnā palīdz tas, ka var manīt priekšējo apdzīšanu un attiecīgi logu kura laikā tikt šādai kavalkādei nākamajā pozīcijā.

Pie Kaķiniekiem lauku klasika - veca bmw miskaste izlien no sānceļa kaut ko smirdina melniem, man jāpiebremzē (apdzīvotā vietā !), protams pie apdzīvotās beigām laicīgi jau šim garām sāku iet, kko spieda un šķiet biksēs vien tika.

Atpakaļ gan caur Kuldīgu uz Rīgu braucu, sanāk gan tālāk, bet krietni smukāk, nav n fūres jāapdzen, mazāk kolhoznieku un beigās arī patīkams mēreni dinamisks brauciens - kārtējo reizi pārliecinos, ka ceļu caurlaide nav LV sakārtota ar tiem visiem neskaitāmajaiem vienas joslas virzienā ceļiem !

Pastāsti smalkāk par to "laicīgo garām iešanu" - vai tu no tiem ākstiem kam liekas ka atļautais ātrums no 50 uz 90 paceļas nevis aiz zīmes, bet 200-400 metrus pirms tās?

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 2 Atbildēt

Jā, laicīgi, kad līdz zīmei kādi 100-150 metri, ja ceļš to ļauj, nevis līst pēc tam kādam purnā, lai nebrauktu aiz smirdoša lūžņa, kam jālec laukā no mazpisāniem bij un pedāļi misējas.

msh Reģ.: 16.04.2007
1 0 Atbildēt

Labi, skaidrs, zināšu - to ka attiecīgo klaunu masa sastāv ne tikai no tādiem kas nezina CSN, bet arī iedomīgiem indivīdiem kuri to dara lai apdzītu smirdīgu lūznu, jo uzskata ka paša lūznis ir smaržīgāks...

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Es apdzīvotas vietas beigās kā reiz pie zīmes iespiežu grīdā līdz 95-100. Pāris reizes kaut kādi lohi ir izrādījuši neapmierinātību. Bet nu spogulī paskatos un neviens no tiem pagriezienu nerādīja, izskatījās, ka apbrauc bedri kādu.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Es arī tā mēdzu darīt, bet kaut kādi indivīdi pie pakaļas man mēdz trīties diezgan bieži - iespējams ka otrais golfs atstāj uz aizmugurē braucošajiem tādu iespaidu kā kliba vārna uz kaķu baru...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 1 Atbildēt

Ja tev patīk ostīt kāda degošo eļļu vai nesadegušo degvielu, tad tā ir tava darīšana, ja vēl patīk, kad tāds nedod ceļu arī (turklāt nereti tādi māk tikai ievērot atļauto ātrumu).

Un uzgāzēšana, kad kāds apdzen ir mazvērtības kompleksa pazīme - bet tas laikam vairāk uz anonīmiķi.

P.S. nezinu vai smažīgāks mans lūznis, bet melni vai zili dūmi nu nenāk no tā točna

msh Reģ.: 16.04.2007
2 2 Atbildēt

Piektdien gadījās forša situācija - braucu pa A9 dižās pilsētas virzienā, jau pēc lielupes gadījās iesēsties astē kaut kādai degvielas vai citas ķīmijas cisternai un divām mašīnām - pretī, protams, nāk žurku skrējiens no dižās pilsētas kas neļauj tos divus apdzīt, tie te ciešāk te retāk salien. Pienāk brīdis kad iestājas pārtraukums žurku skrējienā, iemetu trešajā, eju garām priekšā braucošajiem kas paretinājušies, nokožu abus vieglos, pret fūri pie 140 iemetu ceturtajā, paskatos spogulī WTF man astē ātrie pilnā disenē, kur tie uzradās?! Tieku garām fūrei, pretī atsākas žurku skrējiens, jālaiž garām zemu lidojošie ātrie; vismaz autobusa pietura patrāpījās īstajā vietā, pietikai piektajā robā ar motoru bremzējot uz 120 izraut cauri pieturai lai ātros palaistu...

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

140??Cik tad ir atļautais?

iciks Reģ.: 29.05.2013
4 0 Atbildēt

Nu un Tu man pasaki - kā ar atļauto 90 km/h apdzīt lēnāk braucošos, teiksim, tādus ar 85 km/h, ja pretī aktīvi brauc?

Fantazēt nav aizliegts, bet reālā situācija ir tāda, kāda tā ir.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 1 Atbildēt

Nevajag citus par ākstiem dēvēt,kuri arī grib ātrāk kādu sēni apdzīt.

msh Reģ.: 16.04.2007
3 0 Atbildēt

Pieņemot ka tu atsaucies uz manu iepriekšējo postu - kāds ir sēņu kritērijs - ja cilvēks zina ka aiz zīmes ar apdzīvotas vietas nosaukumu un tornīšiem atļautais ir 50, un 90 ir pēc šādām nosvītrotām zīmēm, nevis x simtus pirms, kad izdodas saskatīt tās zīmes - ? Protams ka cilvēks kas šādi uzskata, un attiecīgi izrīkojas, ir āksts - nu, varbūt jāsaka - nenobriedis prāts - jo viņš pie šķietami pilnas apziņas apzināti iziet uz manevru par kādiem, vismaz agrāk, cepisti mēdza slaukt. Es šādu muļķīgu gājienu atmetu septiņus gadus atpakaļ; zāles maksāja 10 latus:

Atgriežoties pie viņiem, varu tik pabrīnīties par šiem indivīdiem, par viņu pašpārliecinātību - vietā kur šķietamais sēņotājs ar garantiju paātrināsies, viņu kost nost - es personīgi tādu gājienu atļautos tikai ar pārliecību ka nepalikšu kaunā, tb sēžot mašīnā kura simtu sasniedz sešās sekundēs vai ātrāk - bet šie indivīdi mēdz to darīt pat ar visādiem mironīgiem dīzeļiem; drīksti minēt kā es to zinu...

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
3 1 Atbildēt

Tie šķietamie sēņotāji parasti sāk paātrināties tad,kad tu sāc viņu apdzīt,ja nē,tad viņš gulēdams ari velkas,pareizāk,viņš gāzes pedāli atrod 400m aiz zīmes.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Nu ar 140 aŗī var norauties,tikai zāles būs dārgākas,tanī posmā kādreiz pa divām ekipāžām stāv.

msh Reģ.: 16.04.2007
2 0 Atbildēt

Kaut kā neesmu tos tavus pedāļa spiedējus dabā sevišķi sastapis; labi, vienreiz pirms pāris gadiem gadījās viens pamuļķis ar E46 behu uz A9 kurš vilkās uz 80 un pēc apdzīšanas atkal apdzina, un tā vairākas reizes, līdz es uzliku kruīzu uz viņa ātrumu [man tobrīd golfā bija motors ar grabošu klaņa šāli; negribēju lai kāda pamuļķa dēļ klanis izlien] un viņš pēc kāda laika nogriezās uz saldu. Man patika viena forumista nosaukta rīcība šāda veida situācijā, tik viņš brauca ar kaut kādu mironīgu golfu dīzeli - kad apdzina pa kreiso pusi, tad apdzenamais spieda gāzi, kad apdzina pa nomali, tad apdzenamais gāzi nespieda...

msh Reģ.: 16.04.2007
1 1 Atbildēt

Man vienreiz bija nepieciešamība apdzīt divas mašīnas ievērojot atļauto ātrumu - kaut kāds gados pajauns dročītājs ziemas laikā uz slapja ceļa ar desmitgadīgu behu vilkās uz 70 un viņam astē sēdēja nesteidzīga netrafarēta cepistu ekipāža; uz A11 ar retu satiksmi šis pasāciens prasīja kaut kādus 6 kilometrus lai uz diviem piegājieniem apdzītu divas mašīnas...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Bez šaubām, Sava spido kļūda ir jāzin.Kas to nezin, tas ir .... Vienkāršāk tiem, kam ir ciparu spidometrs.Kam nav- jebkura daudzmaz normāla Gps ierīce rāda tieši tieši tādā mērā pareizu ātrumu, lai tas būtu pietiekami iespējamām attiecībām ar radaru.Jebkuru.Wāze gan ātrumu rāda, bet apkārtējās info jūklī tie cipari ir mazi.Labāk, ja ir arī videoreģis ar bortadatora opciju.No kuras gan vienīgā jēga ir ātruma rādījumam,jo pārējās extras vairumam to videoaparātu ir fufelis un vienkārši krīt uz nerviem,salīdzinot ar mašīnā iebūvētu "drošās distances" sensoru.Kurš (gribi vai nee) pēc 70km/h dažkārt vienkārši disciplinē.

Ja nu kāds ir filigrāns meistars, jāatceras, ka riepām ar 8mm spido kļūda attiecībā pret reālo ātrumu var būt mazāka, nekā ar 5mm.Tas vairāk tiem, kuri sevi "mēra" bez Gps.Ja viņš ir (kaut/kad) piemērījis savam spidometram Gpsu,braukdams ar vecām riepām, tad uzliekot jaunas, var nolohoties (pat pie identiska izmēra!).

Dažus soda pat par +11, viņi pēc tam to fufeli aktīvi izplata.Bet reāli ir, ka braucis pēc sava it kā precīzā "tikai 2-3km/h" melojošā spidometra uz 66.Vai uz 106.Atskaiti 3km nost toleranci,2km spido kļūda, neuzmanīga rīcība,pļekc,106-5=101,urrā, 20,- sods.

To, vai un gar kuru radaru "varot" maukt uz +20, tas NAV zvanīts un tā ir loterija.Ekipāžai var būt slinkums.Bet, ja pierod,stacionārajam suudam slinkums nemēdz būt principā nē.

Citi mauc,"zinādami",uz kuru pusi stacionārais skatās.Ok.Bet- ir tādi,kuri "redz" pāri zaļajai joslai.Pazīme- ja ir 4 kustības joslas un zaļā zona nav plata un ja Stabs stāv labajā malā kādam no virzieniem.Piem, piņķos ir plašas iespējas to "p-ārbaudīt".Stacsuuda darbības rangs ir līdz 70m pēc viņa teh pases.Atkarībā, cik šķībi pret brauktuvi tas ir sagriezts.Vai abi salinieka suudi redz pāri 6 joslām,visdrīzāk (cerams..) diez vai.Ko redz pirmais slāvutilta sūuds pļavnieku galā- jā,viņš vnk ļauj "atpazīt" no pļavnieku puses tuvojošos Lohus,no tiem kāreiz būtu jāuzmanās ;P

Visvieglākais, kā "zinātājam" drusku uzrauties- kad kritiskajā zonā aizraujas ar kādu loh-cīņu.Vai vienkārši aiz pieraduma, kad tipa slinkums bremzēt.

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

es varu daudz ko saprast bet 20eur dēļ prast sakot "mīzt" no CP vai radariem .... es tomēr īsti nesaprotu, man arī daudz pieņemamāk max ātri apdzīt kādu, drošība ir svarīgāka.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Bet ja apdzenam uz 14 0,tad ko? Jebkur un jebkad? Mums šobrīd visur 70.Uz jūr- un uz vid-šosejas pagājušnedēļ tāds caurmēra "lohvidējais" bija ap 100, tagd iet jau pāri.Ja tur ir netrafarētais, tas vienmēr ir kādu jau arestējis.Kā? Es saprot- naktī uz dullo skrien tikai lohi, nu bet gaišā dienā??

Zīme 100.Tur daudzi brauc 95...Bet piem uz kok-šosejas masveidā brauc arī +40 un vairāk.No kuriem vismaz puse- vienkārši nervozi Lohi.Pie daudzmaz saskatāmas satiksmes NAV vairs tāda fūre,aiz kuras nebūtu vairāku vieglo eskorts.Ko tur?

WALA Reģ.: 19.06.2002
4 0 Atbildēt

Jā principā vārds vietā, ir jāfiltrē kur ko un kā ! Man ir ta ka atkariba no satiksmes plūsmas utml. apstākļiem varu laiciņu 'lidot' un ja redzu ka tas kļūst par bezjēdzigu "sportu" mierīgi sēdēt astē, īpaši ja pavisam driz griezīšu nost. Bet pārsvara mejkleju sev brīvu vietu kur nevienu nebus sevišķi jadzen un kur vursu ar neviens neskries, un tad parsledzos uz atrumu kurš šķiet nodrošinās ilgāku atrašanos šādos "komforta apstākļos"

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Gluži manas izjūtas - instintīvi riebj čupas - ja vien tiešām ar nav jāgriežās, bet tad jāvaktē aizmugurējais un pagrieziens savlaicīgi jārāda, tāpēc, ja gribās lēnāk pabraukt cenšos palaist garām, astes nav vajadzīgas, ja dinamiskāk, tad lai nav kāds visu laiku priekšā, ja protams to var izdarīt - principā uz A10 (līdz Tukumam), A7 un apvedceļa tas nav reāli izdarāms, tu diemžēl šosejas caurlaidei tu tū priekš plūsmas, citur kā kuro reizi. Bet nu, ja tomēr sanāk tajā vagonā braukt - esiet cilvēki un atstājiet distanci, nevis viens otram kā suns pakaļā sēž....protams, ja priekšā gadās plavūni kas peld 60-90, tas diemžēl nestrādā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 2 Atbildēt

Kamēr šoferi neapgūs distances sajūtu, kādā spētu nobremzēt, ja priekšējam izskrien priekšā stirna, tikmēr distance kā termins figurēs tikai distances slēpošanā, bet noteikti ne uz ceļiem. Tāpēc ķengursitamais ir jāliek ne tikai priekšā, bet arī pakaļā un jāmet mēmos visiem, kuri atrodas tuvāk par 3m. ;) Noteikti šī iemesla pēc arī CSN ir aprunāts "apdzīt vairākus auto". Kā tu vienu apdzīsi, ja fiziski neievietojies starp tiem. Aizvēja meklētājus aiz fūres vispār vajadzētu kastrēt.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Konuss rakstīja: Protams, par +5km/h, citu satiksmes dalībnieku netraucēšanu u.t.t. ir skaidrs, un domāju, ka braucu konstanti un paredzami. Bet te ir sajūta tā kā sacīkstēs - reāli, kurš būs pirmais.

Pilsētā +20 ir standarts, pārgalvīga kolonu apdzīšana intensīvā satiksmē ir norma u.t.t. Kaut kā liekas, ka cilvēki nepadomā par savas rīcības iespējamām sekām, pret to, ko viņi iegūst. Ko dod +20 pilsētā, ja pie nākamā luksofora tāpat panāku, braucot ar 50-55. Ko dod pārgalvīga apdzīšana intensīvā satiksmē, piemēram, uz A9 starp Piņķu pagriezinu un Rīgas apvedceļu, ja laika ziņā iegūst neko, bet uz apvedceļa Rīgas virzienā pēc tam ir drošāk apsteigt.

Neesmu manījis pilsētā (da jebkurā Rīgā, pierīgā, Siguldā vai Liepājā), ka 70 (reāli 70) būtu norma, tā gluži nav, variē no 50-55, kāds varbūt vēl 60 velk, bet 70, pie 50 zīmes, ir retums. Cita lieta varbūt ir n tā apdzivotās vietas pa vidu šosejām, tur gan kamēr atmetās/atripinās, ja protams nemin pa bremžiem momentā, var arī 75 kādā momentā būt.

Tā neko nedošana arī ir diskutabla, nedroši apdzīt nevajag nekur, dod vai nedod, bet, ja priekšā ir satiksmes raustītājs, vienalga vai trubā pļurkst vai arī pabraukt nevar, tad bieži tas nozīmē pastāvēšanu pie dzelzceļa, luksofora vai kur citur un tā tās minūtes lasās.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Liepājas/Ulmaņa gatves slavenais kreiso krustojums, vakar retā reize bij, laikam tāpēc, ka dienas vidus un profesionālāki braucēji, kad normāli pretējās plūsmas sadalīja logus, lai arī otra puse savu manevru var veikt, nevis ierasti nahālīgā masa, kad vienā virzienā izlien 9 mašīna, pretējā 2 un arī uz sarkano, kad vairs nelien pretējie kreisie. Principā visi krusti, kur ir kaut cik nopietna plūsma un kreiso, ja tas ir atļauts, var tikai pie sarkanā veikt ir galīgi garām un ir jāmaina signāli, jo vienmēr kādam vajadzēs pie sarkanā pāri vēl durt vai arī kādam citam jālien par varītēm, nemaz nerunājot par to, ka paldies ceļu zīmētājiem (sic!) ir tādi, kas nemāk normālu pagrieziena stāvokli ieņemt krustojumā !

darklight Reģ.: 29.10.2013
0 0 Atbildēt

Jāsaka, ka man jau labu laiku ir tāda ķecerīga doma: tas kreisais Jūrmalas virzienā vispār tur nafig nav vajadzīgs un būtu jālikvidē. Turpat blakus tak ir pārvads, kam pa apakšu izbraukt, lai apgrieztos.

Freijers Reģ.: 06.09.2018
1 0 Atbildēt

Tur tajā "pārvadā" ir konstanti sastrēgusi Tēriņu iela un, lai veiktu uzbraukšanu Jūrmalas virzienā ir vēl viens papildus kreisais jāuztaisa, kas nekādu raitu satiksmi nenodrošina. Turklāt praktiski visi Bieriņi ir viena vienīga dzīvojamā zōna...drīzāk kreisais uz Ulmani ir diskutabls, bet tad atkal caur dzīvojamai zonai jākuļas + kantora/Vācieša iela arī sēž štoperos pīka stundās.

Zemesgramata Reģ.: 14.08.2013
2 0 Atbildēt

Cilvēki ir aizmirsuši, kam ir priekšroka situācijā, kad uz ielas ir šķērslis (noparkoti auto). sidari nesas virsū... Nekautrējos un taurēju tos no panckām ārā.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

nu pedeja meneša laika ir gadijušies "rati" kas dodiet ceļu neredz un vienādas nozīmes krustā ar "pilnu optimismu" mauc iekšā ...

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Vienreiz savā pagalmā noklausījos konfliktu,tas ,kuŗš brauca no kreisās puses,teica:"Ja jedu prjamo,moja glavnaja.'

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Jā es šito labi "saprotu" ir bijuši gadijumi kad sarunas tematika noved pie tā ka es cērtu kāju pie zemes un cilvekiem atklātā tekstā saku "te ir zemes centrs". Lai tad ari doma , vai zeme ap mani griežas, vai ko es ar to biju domājis un uz ko norādījis ...

Freijers Reģ.: 06.09.2018
0 0 Atbildēt

Pareizi dari, arī zb šitie nahāli, kas lien virsū pa ielas vidu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nu ir mums te otrs gals - apstājas šādā situācijā auto lai palaistu pretimbraucošos, tak noteikti atradīsies kāds kas no pakaļas nopīpinās to kas pastājies lai palaistu ( un pilnīg pofig vai tādēļ ka tur nav kur izlīst, vai tādēļ ka pieredzes trūkums utml.). Un arī teiksim situācija - visi stāv pie sarkanā gabalu uz priekšu, bet tikai retais šajā situācijā pamanīs ka nebūtu slikti palaist tos kas brauc pretī un kuriem drusku pietrūkst vietas …

Tādi nu esam , un nav jau tā ka mēs te "kretīni un lohi"- katrā valstī savas "nacionālās īpatnības" kustībā pa pilsētu/apdzīvotu vietu.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

No Granīta ielas griezos pa labi uz Krustpils ielu (bija jau iedegusies zaļā papildsekcija), kad no tās labās puses uz Granīta ielu gribēja (droši vien pēdējā brīdī) nogriezties lielais misenes auto. Darīja to gauži fiksi un tajā pagriezienā iegāja nu ļoti strauji un pa savdabīgu trajektoriju - stipri vien uz manu pusi. Paspēju vien nobolīties par šādu radošu pieeju...

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Noskatījos lohmateriālu par 2lohiem iA titullapā un beigās nejauši uzspiedu citu lodziņu- reku tas vecais ģeniālais skaidrojums, ka pie situācijas purns/purnā vajg samazināt ātrumu un (!) ieslēgt virzienrādi- ar to parādot tam/Loham, uz kuru pusi no viņa bēgsi (4:14):

Bet (pa-kreviski-ņisapront) LVlohiem tas nav zināms,jo LViski runājošie dročxperti viņiem To nav atgādinājuši un reti kurš lohs ies tagd kaut kādam tur Bandītam piekāpties....

ps- nerunājot par fantastisko situāciju, kad "lūguma formā" vai "informācijas labad" labo pagriezienu šaubīgā situācijā varētu uzrādīt arī pats tas lohapdzinējs, tā lai lohpretimbraucējam neienāktu lohprātā uzspēlēt kādu to slaveno lohbrīnumloteriju.

ps2- mums lohu ir tikdaudz, ka nupat jau jebkurš apdzinējs jūtas par bandītu- kad krietna daļa pretimbraucēju demonstrē lielisku iejūtību un demonstratīvi raujas malā jau krietna puslohkilometra attālumā.Jā.

ps3- sorrī, kamēr rakstīju, aizmirsu par ko un sajutos par Lohu ;P

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Cita starpā atcerējos par vispārējo cilvēku psiholoģiju un pāris domu graudus no TED konferencēm. Un tavs video un rakstītais man atgādināja par šo konkrēto, ka cilvēki bieži pieņem aplamus lēmumus par savu nākotni, konteksta iespaidā:

www.ted.com/talks/dan_gilbert_why_we_make_bad_decisions

P.S. par auto tur nav praktiski nekā - tikai sevis izglītošanai, ja nav iepriekš redzēts !

k442 Reģ.: 22.02.2014
0 0 Atbildēt

Ļoti labs video, lieliski iederētos autoskolu apmācības programmās, tulkojumu valsts valodā jau nu varētu piedabūt klāt...

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Jā, vai tulkot kkādus krievus (ja NAV savu...)- tas ir idejisks jautājums.Mums vienkāršāk ir katram Loham vnk iedolbīt paurī viņa "tiesības".Lai viņš pie sevis lepni domā, ka "spēs izregulēt" visus apdzinējus,fūristus,bandītus un e-nānistus.

Ted-a materiāls arī lielisks.Kāreiz mudina drusku padomāt par it kā zināmām ,bet piemirstām lietām.Ja braucējam piemīt loģiskā domāšana un situācijas teorētiskā izpratne,viņš var itin veiksmīgi ierakstīties kustībā,pat nebūdams diži pieredzējis un/vai apveltīts ar kādu fantastisku koordināciju un orientāciju.Teorija tomēr ir pamats, ar to ir jāsāk un tā ir jātur godā arī "pa ceļam".Pieredze noderēs tad, kad viņš sāks sevi "novērtēt" un blatot pie ikkatras iespējas.Ja visu laiku dubulto likmes, ta teorētiski Kādreiz taču vajadzētu vinnēt ;p

Būs jāpārlasa kāda tā vecā krievu grāmata.Jo tajā laikā, kad Zasada k-gs mums mācīja vadāmās dziļās grīstes teorijas,tie tur jau gvelza kko par psiholoģiju.Tipa, ilgi/dzīvot gribošam vadītājam noteikti esot jāapazinās un ik pa laikam jāizvērtē savi psihiskie trūkumi tajā vai citā (savas) attīstības lohstadijā.Jā.

torkjis Reģ.: 05.10.2013
4 0 Atbildēt

Lamāšanos izraisa pagriezienu nerādītāji.

Vēl vairāk besī tie, kuri kreiso pagriezienu ieslēdz reizē ar zaļo gaismu luksoforā. Nu, ļebģ!

Bet ir bijuši unikumi, kuri iedegoties zaļajam iebrauc krustojumā un apstājas. Tikai pēc uzpīpināšanas ieslēdz kreiso pagriezienu. Dabū vēl vienu niknu pīpinājienu un tad, kad esot blakus uzpīnu vēl, rāda izbŗīna un neizpratnes pilnu seju.

boliks Reģ.: 22.03.2004
2 0 Atbildēt
650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Netrafarētais būt štrunts, salīdzinot ja tur pa ceļam kāds nesapratīgāks "sat.dalībnieks" būtu pagadījies.Jautājums par pilsonisko atbildību.Jo Kāds bija tas, kurš informēja.Ja ne šāda privātuzņēmība (reāli vajadzīgā brīdī, ne aculoham vai lohtjūbam veltīta),jaunbandīts mierīgi turpinātu savu izaugsmi.Šoreiz cp sevi vēlējās pareklamēt,ok,beidzoot kādu notarranēja..

Būtu ja sākumā iesaistīušies pāris garāmbraucošie privātie braucēji un/ja cp sākotnēji piestājot izpildītu pienācīgu sagatavošanos varbūtējai pārkāpēja bēgšanai,apdraudējums būt bijis par kārtu mazāks.Jautājums par privāti personisku iesaistīšanos ir tāds ļooti sensitīvs.Nesen pirms pāris ned brīvdienas vakarā simtiem garāmbraucēju degungalā tepat norisinājās vēl nopietnāki un spraigāki notikumi, bet nekur ne čiku ne grabu.Pateicoties vairāku privātpersonu drosmei un sekojošajai cp prasmīgai rīcībai,pasākums gan beidzās bez sekām un ar likumības triumfu,taču kādu īpašu atzinību tiem būtu velti gaidīt un šādi riskanti iesaistījušies paši var itin viegli nonākt loha lomā.

mrpresident Reģ.: 28.02.2002
2 0 Atbildēt

Kopumā jau mums izteikti ir postpadomju domāšana - es esmu krutāks un man poh** uz noteikumiem un pārējiem. Pamēģiniet uz Jūrmalas šosejas pašlaik braukt pēc noteikumiem, lieksies vai patiešām tā zīme 70 tur bija, jo visi brauc 90+.

Man katru reizi gribas paņemt ar mietu kādā aizmugures vietā tiem, kas pa salu tiltu "lido" ap 100 un tad ap radaru bremzējas uz 60... nu ja esi vecis, tad esi līdz galam un parādi, ka vari palidot garām arī tam radaram...

Vispār jau liekas, ka satiksme mums ievērojami uzlabojas un kļūstam arī pieklājīgāki, bet nu līdz cieņpilnam savstarpējo attiecību un noteikumu ievērošanas līmenim, kādu mēs sastopamies centrāleiropā, mums vēl ļoti tāls ceļš ejams...

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Nepārspīlē - katrai tautai savi tarakāni ari "vecaja Eiropā" .

GK1968 Reģ.: 14.11.2018
0 0 Atbildēt

Pēdējā laikā pierīgas šosejās ceļā patrāpās izteikti daudz "iesācēja" tipa braucēji. Varētu padomāt pat, ka nupat jau puse sabiedriskā tr-ta lietotāju izbiruši ielās! Ticami, ka bailes no vīrusa šiem tagad lielākas nekā no autobraukšanas. Kas tad pie stūres? Pārsvarā pie auto stūres dāma bez vīrieša blakus un apm katrā trešajā auto pensionāru pāris. Secinājums tāds, ka šie jau nu auto portāla komentārus neraksta un pat nelasa. Tātad raitas satiksmes pieklājības tikumus nezina un neuzzinās, lai kā mēs šeit censtos! Jā? Vai arī nē?

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 1 Atbildēt

Tā višš ir. Pensionārs jeb sieviete ar mobīlo pie auss braucot pa Salu tilta vidējo joslu zem atļautā ātruma noteikti ir bīstami. Un noteikumos ir rakstīts, ka skaņas signālu drīkst lietot apdzīvotā vietā, lai novērstu bīstamu situāciju. ;)

anoagask Reģ.: 18.06.2019
1 0 Atbildēt

Pa salu tiltu drīkst braukt pajūgi, un braukt zem max ātruma arī nav aizliegts. Tas, ka to reāli izmanto kā ātrgaitas ceļu ar blīvu plūsmu, gan ir problēma

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

Vai tiešām reāla problēma ?

Vai ir kādi analītiski dati par to kā uz Salu tilta vadītāju pašu izvēlētais ātrums izraisa vairāk avāriju, kā jebkurā citā brīvi izvēlētā vietā ar tādu pašu satiksmes intensitāti ?!?!?

Mani ātrāk braucošie nespēj nekādi satraukt (tajā skaitā uz Salu tilta) - tie pārsvarā manu kustības trajektoriju absolūti neietekmē, bet lūk bremzes gan kaut kā ir jāapsteidz, pie kam ne vienmēr var izdomāt kur tie grasās likties uz ceļa …

Turies tuvāk pie labās malas, apsteidz un atkal tuvāk pie labās - un vispār nekāda stresa, jā ir brīži kad jāpiespiež gāze drusku, lai lieki nemaisītos tiem pa 3 joslu, bet nu tā ir sadaļa kas mani nekādi nesatrauc - es redzu kas tur notiek ...

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 0 Atbildēt

Tur ir pilns ar anālām uzbrauktuvēm, no kurām 70 plūsmā nevar iekļauties, kur nu 85-90

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
1 1 Atbildēt

Vai tad uz Salu tilta ir kaut kāds minimālais atļautais ātrums ieviests?

gunbox Reģ.: 23.12.2016
2 8 Atbildēt

Visā valstī ir minimālais atļautais, ja tā to var nosaukt. Ja tu brauc lēnāk par atļauto bez iemesla, tad vai nu slēdz avārijas gaismas vai izsauc transportieri, kurš tavu auto aizvedīs ar atļauto ātrumu. Es gan uzreiz liktu 280€ sodu. Nav tur ko čakarēties.

149.4 pants. Par agresīvu braukšanu, kas izpaudusies kā: 2)transportlīdzekļa vadīšana tādā veidā, ka tiek izdarīts ceļu satiksmes noteikumu pārkāpums un radīti traucējumi vienmērīgai transportlīdzekļu plūsmai vai tiek ignorētas pārējo transportlīdzekļu vadītāju intereses (vairākkārtēja braukšanas joslu maiņa apsteidzot, vairāku sastrēgumā esošu vai kolonnā braucošu transportlīdzekļu apdzīšana pa pretējā virziena joslu vai... uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no septiņdesmit līdz divsimt astoņdesmit euro.

mrpresident Reģ.: 28.02.2002
3 0 Atbildēt

Lai šo punktu nepārkāptu un tiešām uz Salu tilta, Jūrmalas šosejas u.c., kur atļautais ir 70 iekļautos satiksmē, ir jābrauc ap +20, jo braucot uz atļautā jau tu neiekļaujies satiksmē.

Es iespējams arī esmu viens no tiem, kurus te sauc par vasaras/svētdienas/jaunajiem utt. vadītājiem, jo mana dzīves pozīcija ir, ka ir jāievēro CSN.

P.S. Un patiesībā nebūt ne neesmu svētdienas braucējs, bet nu jau gandrīz 20 gadi kā ikdienā braucu.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
1 0 Atbildēt

Bet kurš tevi aicina pārkāpt CSN? Tos aicina ievērot. Ja kādam liekas, ka viņam jāsteidzas, viņš arī apbrauks 3 joslas pa 4to. Runa ir par tiem, kuri traucē, braucot lēnāk par atļauto.Un tādu ir 4x vairāk, kā to, kas lido. Plūsmas ievērošanā ir aprunāta braukšana ar atļauto ātrumu.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 1 Atbildēt

Nu pag, kurā punktā CSN ir tas minimālais atļautais nodefinets? Ieliec skaidru atsauci.

mrpresident Reģ.: 28.02.2002
3 2 Atbildēt

Tā nav... plūsma iet ievērojami virs atļautā un tur jau rodas tā problēma, ka pašam sāk ik pa brīdim likties, ka traucēju satiksmi (un pēc iepriekš rakstītā mūsu postpadomju - esmu kruts, radaram taču garām pabraucu, var atkal skriet) ievērojot noteikumus.

Un jāatcerās, ka tas pats Salu tilts nav nekāda ātrgaitas šoseja un jāciena arī tie, kas sāk tikko braukt un nejūtas droši pat uz tiem 70.

Katram jāatceras kā mēs braucām, kad tikko bijām sākuši braukt (ne skaļi, kur katrs mēs dzimuši F1 čempionibet reāli) un jāciena uz ceļa visi.

650 Reģ.: 25.01.2017
3 0 Atbildēt

Šis ir parezi.Galvenaiss ir bīdīt savu bīdāmo.Neklausīties ko kāds saka un par ko te vispār tirgus.Maļam tikai katrs savu un būs ok.Tas lieliski sader ar šodienas glumo realitāti,lojalitāti un toleranci- katrs kretīns ir pelnījis Globālu Cieņu.Viņš var nesaprast, kur atrodas un ko dara- bet Cieņa viņam pienākas automātiski.Jā.

ps- kāreiz pēc uzvedības fotoradara rajonā Lohu var noteikt nešaubīgi,ar 600% precizitāti.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Oi, nu izcili pateici, patiešām to pēdējo teikumu.

Es tā līdz galam nepiekrītu gunbox teiktajam par to, ka visiem jābrauc 70/90 vai cik un ne lēnāk, bet labprāt ar 600% pārliecību par lohiem labprāt sauktu visus tos bremzes pie radariem. Dažs jau kilometru pirms radara spēji samazina ātrumu (tātad viņš zina, ka radars tur ir un nebūs - ai, pamanīju radaru, nezināju, cik tad atļauts, drošības pēc atmetos) un tad velkas ar -20, lai ir droši. Tagad tas, manuprāt, ir gājis mazumā, bet kādreiz uz tā paša Tīnūžu ceļa tur viens otrs atmetās līdz tuvu 60 (atļauts 90). Vienmēr.

Nevienam nav pienākums analizēt radaru, spidometra kļūdas, sodus par ātrumiem un beigās secināt - var braukt ar + x km/h, tad radars neķers. Pietiktu jau ar to, ja tur atļauts x km/h, tad tos x arī braukt. Un ja pirms tam braukts ar x, tad nemest nost uz x-20 vai tā.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

to mrpresident

Absolūtā cieņa pret braucējiem ir iemācīties braukt droši un tikai tad līst satiksmē. Un vēl lielāku cieņu nopelnītu tie autoskolu audzēkņi, kuri apturētu mācību auto pie pirmās CP ekipāžas un pateiktu, ka tas durnis instruktora izskatā dzen dzīvā satiksmē audzēkni, kurš robus pat nejēdz pārslēgt.

Nav tādu tikko sākušo braukt. Ja nejūties droši uz ceļa, brauc ar sabiedrisko. Braucamā daļa nav paredzēta iesācējiem un ja netici man, šo jautājumu uzdod pats CP ekipāžai. Gribētu redzēt CP reakciju, kad tu pateiktu viņiem, ka nejūties droši. Vecīt, priekš tam ir paredzēts M burts un baltās tiesības.

Mani kad trešajā nodarbībā instruktors gribēja dzīt pilsētā, bija viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc es viņu nākošajā dienā nomainīju. Nākošajam instruktoram pateicu lai māca mani kā no nulles. Un pēc 1 mēneša pa Zaķusalu es satiksmē izbraucu jau droši un bez problēmām.

mrpresident Reģ.: 28.02.2002
0 0 Atbildēt

Pirmkārt tās nav nekādas tiesības, bet gan mācību atļauja, kas nozīmē, ka krāsas atšķir un ar redzi ri +/- kārtībā.

Un jāsaprot, ka neviens nekad neiemācīsies braukt reālajā satiksmē Zaķusalā vai citā iedomātajā M burtu gunbox atļautajā mācību vietā. To iemācās tikai praksē braucot reālā satiksmē. Un es nerunāju par to, ka jābrauc satiksmē pirmajā mācību nodaīrbībā, bet jau pat pēc vadītāja apliecības iegūšanas izpratne par eālo satiksmi nāk tikai ar pieredzi.

Un kāda tad, tavuprāt, būs cp reakcija? Pajautās uzrādīt dokumentus un viņi būs tieši tie, kas teiks, tad nekur neskrien un lēnām (ātrumā kādā jūties komfortabli) turpini ceļu.

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Situāciju katrs vērtējam savā zemapziņā atkarībā no katra individuālajiem uzskatiem un paradumiem.Daudzmaz "pieredzējis" braucējs (ja pieņemt, ka bez "īpašām vip vajadzībām" un daudzmaz psihiski līdzsvarots) netaisīs avārijas situāciju, lai "pārmācītu" kādu kļūdījušos acīmredzamu iesācēju.Bet ir tomēr robeža- kad šis te iesācējs atļaujas darīt stulbas lietas un cenšas "izregulēt" pārējos atbilstoši sev.Ja cilvēks nejēdz fotoradara darbības principus un (pagaidām..)nekontrolē savu spido un patieso ātrumu- viņam NAV (nebūtu..) jāatrodas uz salinieka 3šās joslas.Ja šāds te viņš (viņa) atļaujas pie savas nemākulības pieplusot mobilā tel lietošanu vai kādu citu blakusdarbību- "robeža" var izrādīties pārkāpta.Pret viņu var "norauties" arī daudzi tie citkārt tolerantie.Cp šādas situācijas īsti neregulē- ja šim te iesācējam nav iemācīti kaut daži "nerakstītie" likumi,tad tur nekas labs nebūs.Mācība būs grūta un ilga,jo Lohs mācās tikai no savām kļūdām, un arī tad ne vienmēr.

Katrs pa lielam citus ievērtē pēc sevis- jebkuram assam un/vai pieredzējušam "nesodītajam" pārkāpējam pienāk brīdis, kad viņam liekas, ka apkārtējie viņu saprot un ka viņam viss izdodas.Ja lielāks ass nejauši saskarās ar galīgo lohu- jo smagākas sekas var rasties,par TO tie krievi runāja- ka katram sevi ik pa laikam būtu kritiski jāizvērtē un jāsaprot- kur viņš ir pārāk aizrāvies un kādā disciplīnā viņam būtu laiks drusku "piebremzēt",vai kādās situācijās tīšām nelīst iekšā.Būt par "sabiedrisko cp"- tas IR ieradums, no kura pēc tam ir ļoti grūti atkratīties.Drīzāk sanāk, ka pierod pie katras mazākās iespējas speciāli meklēt kašķi- kas meklē, tas atrod.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

To mrpresident

Es teicu, lai nebrauktu kā iesācējs, tev ir baltās tiesības un M burts. Tu piesienies Zaķusalai un formulējumam. Fantastiski cilvēki! Brauc kaut 10 gadus ar baltajām TIESĪBĀM satiksmē kamēr jutīsies droši. Zaķusala ir priekš tā, lai uz praktiski nulles satiksmes iemācītos sajūgu, neskatīties uz ātrumkloķi, pāreizi pārņemtu stūri, kā arī uzsākšanu kalnā. Lai māceklis spēj jau instinktīvi ar šo rīkoties un tikai tad satiksmē.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
1 0 Atbildēt

Visi tā nevar braukt, kā tas francis pa Jelgavas šoseju.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Varēt jau ticamak ka var, tik nezvai rezultats būs diži labāks, un attiecīgi pienakuma apzina pret lidzbraucejiem, savu ģimeni utml. vienkārši nostrādā ka "enkurs" jeb ātruma "griesti".

650 Reģ.: 25.01.2017
2 0 Atbildēt

Apstāties uz kreisās joslas šādā vietā- tur ir nepārprotami vizuāli skaidrs, ka te var būt darīšana ar neadekvātu un šāda situācija prasa īpašu pieeju un gatavību uz negaidītu turpinājumu.

Zefirasturetajs Reģ.: 03.08.2019
3 2 Atbildēt

Nevaru saprast vai Siguldas, Limbažu un Cēsu iezemieši piekopj slow life dzīves principu, jeb vienkārši nejēdz raiti braukt.

Tas tā kaitina, kad katrā krustojumā kur jātiek ārā uz galveno ceļu priekšā stāvošie katru reizi to dara ar tādu ātrumu, ka es pa to laiku paspētu izbraukt ārā, apmest saulīti atpakaļ gaitā un vēl atvērt kapotu, lai pārliecinātos, ka antifrizs nav sācis vārīties.

Pārspīlēju protams, bet nu tiešām.

Kaitina.

iciks Reģ.: 29.05.2013
5 1 Atbildēt

Tad paārstē nerviņus, vai arī pārsēdies sabtranā.

Visa Latvija nav dižā pilsēta un citur cilvēkiem nav tādas steigas un vajadzības skriet un paspēt pilsētai cauri korķu stundā tikt x minūtēs.

Aizbraucu atvaļinājumā uz laukiem. Tur mazs ciemats. Viss mierīgi - visi palaiž tādus, kur dižajā pilsētā vēl paspētu 3 izgriezties. Padzīvo nedēļu un pamani, ka arī pašam steigas jau vairs nav - viss notiek mierīgāk.

Zefirasturetajs Reģ.: 03.08.2019
4 3 Atbildēt

Nē nu, ja dzīvē nav citu ko darīt, kā ripināties pa savu mazpilsētu lēnā garā, tad jau saprotams tavs komentārs.

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Nemāci limbažniekus, kā pareizi braukt, un viņi neteiks, kur Tev iet. Nevēlies pieciest šādus pazemojumus - nebrauc uz turieni.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

Vēl viens.It kā par neko ,jo visiem taču viss sen zināms.Bet tomēr iespējams, ka šis tas daļēji aizmirsts,sen nav tā gadījies, utttt...Kļūda #13.Atkal par to pašu.Ko (vajadzētu) darīt, ja sāk liktes, ka nepaspēs (pārējo var izlaist, bet lūk, no 8:40...)

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Kādreiz aizmugurē kravas auto bija uzraksts,

Neesi pārliecināts, neapdzen!!!

Ar pagriezienu rādīšānu aizmugurējam garām, pareizi ka tas ir tagad aizliegts! Tā ir maldināšana, jo tas fūrists vai cilvēks pieklājīgais nezin kāds ir tas aizmugurējais stūrmanis. Ir daudz vadītāju nepārliecinātu, un kad viņš ierauga un saprot ko tu tur mirkšķini, tas manevrs sen jau nokavēts.. Esmu pat lasījis citos forumos kur daiļais dzimums par šo strīdās ar putām uz lūpām, par atiecīgā pagrieziena atļauju vai aizliegumu apdzīt

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

ā, tiešām,Aizliegts, ja?? Poļu un leišu fūristi jau labu laiku kā vairumā neko nekam nerāda.Tikai patiesais iemesls nav gluži ka aizliegumā.Vienkārši pārāk daudz lohu ir savairojies.Iespējams, ja kulturāli mācēsi pietuvoties, tad konkrēti Tev izņēmuma kārtā kāds kaut ko tomēr parādīs.Tā gadās.Jā.

Forumos starp daiļavām ir viens, bet sen zināmos principos ir apslēpts kas cits.Forumos lohi lielās ar reakciju un atjautību, negadījumu novēršot- kuras viņiem (nezkāpēc) pietrūka, lai izvairītos tieši no iekļūšanas tajā konkrētajā "koriģējamajā" situācijā.Viņi gatavi putainām kulēm katrs savu malt dienām ilgi- pa kuru pusi izvairīties un kā pareizi satuvināt savus Purnus ar 2x120.

To, ka jau pirms pusgadsimta ir izteikta šāda te loģiska un elementāri vienkārša rekomendācija ieslēgt pagriezienu un riskantas apdzīšanas gadījumā tādējādi INFORMĒT purnā nākošo oponentu par saviem nodomiem,- TO mums nekur neviens nekad LVvalsts valodā nav iedomājies izdvest.

dubis Reģ.: 21.10.2019
1 0 Atbildēt

Jā paturpinām par salinieku, tur patiesībā tās 3 joslas ir nosacītās ātruma ziņā. Itkā 3ā ir ātrākā un es pats bieži viņu izmantoju, lai ātrāk arī tiktu pāri saliniekam, bet tur ļoti daudzi ātrie velk arī pa pirmo, jo centra galā daudziem jāgriež nost, līdz ar ko lēnākā joslā tur parasti ir otrā, un šāds lietu izkārtojums daudzus mulsina. Bet vecā kaite vilkties(braukt uz 65-70) pa kreiso arī diezgan bieži novērojama. Tas protams nav aizliegts, bet stresa samazināšanas un mīļā miera labad uz 65 lūdzu brauciet pa 1o vai 2o joslu, pretējā gadījumā jūs apsteigs pa labo pusi. Un ja jūs apsteidz pa labo pusi, ziniet, jūs neesat īstajā joslā. Paldies. Braucu tur uz 90-100 un pie radara uz 75-78 pēc Waze datiem. Vēlreiz paldies.

gunbox Reģ.: 23.12.2016
0 0 Atbildēt

Jādomā, ka ar to 100 tu nelepojies?

Es arī reizēm gadās uzspiežu, kad izbesī sēnes un apsteidzu veselu baru pa trešo, lai atgrieztos pirmajā, bet skaidri apzinos, ka tajā momentā man būs maksas ceļš, ja paveiksies. ;)

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Nelepojos, bet nu man besī braukt vilcieniņā, smukā ierindā kopā ar visiem. Labāk mierīgi apsteidzis un aizmirstu par apsteigtajiem. Kopumā, ja man jautātu, kreisajā joslā atļautu 90 km/h, nezinu gan uz cik lielu ātrumu barjeras rēķinātas, taču absolūti neredzu iemeslu kāpēc lai tur vienā joslā nebūtu 90.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
2 1 Atbildēt

Uz salinieka ļoti noderētu vidējā ātruma kameras un elektroniskās zīmes, lai var samazināt ātrumu sastrēgumu laikos. Ko tu šūmaher iegūsti no 100 uz salinieka - iespēju ilgāk pastāvēt stūķī vienā no galiem? Brauciena laiku tāpat nosaka sastrēguma ilgums tilta galā

WALA Reģ.: 19.06.2002
1 0 Atbildēt

tas ir tāds dīvains "miets" ar diviem galiem - ja kāds organizētu satiksmi atbilstoši pieaugušajai plūsmai - stūķi samazinātos, un iemesla atsevišķiem indivīdiem "maukt acis pārgriezušiem" nebūtu. Bet nu pie mums vēl ļoti taustās kā labāk, kur labāk un vai vispār sanāk labāk, ja ko "uzlabo". Bet tiem vidējā ātruma radariem es īsti jēgu vispār neredzu - tiem ir tāpat "pieļaujamā kļūda", taču praksē satiksme pat uz Salinieka ar visu "maukšanu" - vienmēr kaut kur nobremzējas, līdz ar ko vidējais IMO sanāk kā parasti 60-75 km/h robežās.

anoagask Reģ.: 18.06.2019
0 1 Atbildēt

Var tak kādus 3gb radarus uzlikt - vienu pie mūkusalas apļa, vienu pie zaķusalas un vienu pie labā krasta.

650 Reģ.: 25.01.2017
4 0 Atbildēt

Ā,jā,tiešām,sastrēguma ilgums tilta galā.Protams,ka nav starpības,vai viņš uz 100 maukdams nostājas tilta galā pirms 16 lohiem un dibenbakstītājiem (kurus paspējis apsteigt),vai viņš brauks uz 56, lai viņu paspētu apsteigt vēl 32 lohi,kuri tur no sevis izspiež 69.Nav taču starpības,vai pie tā sastūķētā krustojuma tu iestājies 32trais vai 64tais.Jā.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Šorīt,pašā uzdarbu/lohbraukšanas kulminācijā,pieveicu kādus 25km pa pilsētu.Redzētais iepriecina.Viens gari vilkās uz -5,ik pa brīdim savākdamies līdz -12.Pprotams, aiz viņa vilciens no 6-7 "vagoniem".Saskaitīju kādas 8 bīstamas apdzīšanas, neskaitot vel pāris savstarpējos konfliktus starp pašiem apdzīšanas pretendentiem un vienu izmisuma žestu reāli purns/purnā.Vietā,kur ielai abās pusēs trotuāri un betona apmales...

Vēl tālāk viens pirders ar smirdīgu d golfu vilkās pirms fotoradara aiz 2lohiem,kuri savukārt vilkās uz "-".Pēc radara viņš pēkšņi sabuntojās un 70 zonā tos lohus przdams/drzdams apdzina,apzināti izbraukdams purnā pretimbraucējam.Tur bija reāli bīstami jau pašā šī lohmanevra pirmajā metrā,nerunājot ka kaut ko laikus Pabeigt.Vienkārši pilnīgāneadekvātā,bez kāda pamatojuma vai attaisnojuma.Pretimbraucējs nabags nolīda dziļi malā, ar acīmredzamu stresu.Tālāk smirdīgais golfs smirdēdams turpināja kustību tīri pēc lohnoteikumiem,līdz pēc 2km nogriezās na*uj nost.Ok.Jā.

VWfans Reģ.: 21.02.2004
2 0 Atbildēt

Vakar posmā Jelgava-Olaine Passat B5 ar 110 zirgu dīzeļmotoru vilka uz piekabes-platformas pirmās paaudzes BMW-X5. Ātrums ap 50-60 km/h, gara aste un daudz apdzīšanu. Passat masa 1,4 tonnas, piekabe-platforma plus BMW uz tās 2,1-2,2 tonnas apmēram. Šķiet, ka šāda vilcēja un piekabes masu attiecība nav droša!

ZZZZ Reģ.: 26.02.2014
0 0 Atbildēt

Un kādu piekabi viņš drīkst vilkt? Bet ko Tu teiktu ja tur brauktu ceļu būves vai cita lēngaitas tehnika?

VWfans Reģ.: 21.02.2004
0 0 Atbildēt

Viņam ir droši vilkt tikai nelielu piekabi ar masu līdz apmēram tonnai.

650 Reģ.: 25.01.2017
0 0 Atbildēt

6dien pievakarē ap7 aiz keramikas Pēc pilsētas robežas vilkās aizmigušu neadekvātu delegācija.Uz 57.Ap veco benzīntanku viens kaut kāds vienapjoma pirders slaikā slinkā lokā pēkšņi izbrauca no tās rindas,pa konstantu trulu lokveida trajektoriju ar sagrieztu stūri iemauca pretējās puses platajā grants apmalē.Tur viņu sanesa,viņš kaut kā savācās burtiski metru gar stabiem apmales malā un apstājās.Divi tuvākie pretimbraucēji sadzēsās savas lohjoslas vidū uz nulli.Ok.Ko viņš bija plānojis,vai apdzīt,vai vnk aizmiga vai kas mašīnai notika,hviņzin.Man vnk reāli nebija laika,jau teicu.Purnā viņš būt pelnījis visai noteikti.Otrs lohs blakus sēdēja,mošk tas ko parāva vai bij jēgu pārmiizis vai saulē peeni pārkarsējis.Būtu kaut mazākās aizdomas,zvans cp,par to bez variantiem.Bet šaubos,ka tur kāds tāds Varonis atradās,kam nebij žēl savu laiku un nervus.Materiāls ir labu labais,sākumā domāju Redaktoram aizsūtīt,bet diezko negribas auru bojāt.Gan jau arī advokāti atrastos,priekš lohpirdariem mums vienmēr Zaļais ;p

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Es parasti uzbraucot uz salenieka uzlieku 75 kruīzā un tādā normālā lohrežīmā ripinu pa 3.joslu līdz krustam. Nu jā, kur zīme, nometu tos liekos 20km/h.

Un pie krusta neesmu līdējs lohpidars, godīgi izstāvu rindu aiz trolejbusa, lai brauktu taisni tālāk.

650 Reģ.: 25.01.2017
1 0 Atbildēt

Es kopš pagājušā gadsimta lietoju mašīnas, kurām visām ir bijusi kruīzkontrole.Bet ne reizi neesmu to ieslēdzis Rīgas pilsētā.

Lai ielīstu rindā krustojumā aiz salinieka- ne tuvu nav jābūt lohpirdaram.Pietiek ar tiem (neskaitāmajiem) lohpirdariem, kuri tur labajā rindā vienkārši Guļ.Pat mierīgi stāvot aiz tā trolejbusa un itin nekur nelienot,dažkārt var gūt panākumus un bonusus.

anonimikis Reģ.: 18.10.2002
0 0 Atbildēt

Nu, ja izbrauc kad tur kāds guļ, tā gadās ik pa laikam. Bet neesmu lohpidars, kurš stāv aiz trolejbusa ar ieslēgtu labo pagriezienu. Tādi daudz vairāk sabremzē satiksmi par guļošajiem labajā joslā.

insekc Reģ.: 24.03.2003
0 0 Atbildēt

Mani visvairāk besī " pumpētāji", kuri taisnajās vietās brauc uz 100, bet vislēzenākajos līkumos (kurus droši varētu izņemt uz 120) nomet uz 70. Pret kalnu tāpat (degvielu taupa?). Pamēģini tādu apdzīt. Vēl klasiska vieta ir Amatas tilts uz Vidzemes šosejas virzienā no Rīgas. Daži (pārsvarā dažas) momentā pēc tilta iekārtojas 2. joslā un velkas uz 70. Midžini pakaļā tālos vai taurē, "0" emocijas. Kad kādi 2-3 apsteidz pa 1. joslu, rāda vidējo pirkstu.

WALA Reģ.: 19.06.2002
0 0 Atbildēt

Tu vienkārši nepareizi tulko tos pirksta rāditājus - viņi ta vienkārši tev cenšas noradīt, ka kaut kas dibenā "iedūrās", tadē tik stulbs manevrs, vai braukšana ...

iciks Reģ.: 29.05.2013
0 0 Atbildēt

Par tiem līkumiem - tas izteikti raksturīgs sievietēm pie stūres. Taisnajos posmos brauc OK, bet kā jebkāds līkums vai kas, tā jau laicīgi pamatīgi bremzē.

Rr19 Reģ.: 24.04.2017
0 0 Atbildēt

Ir arī tādi,kas dreifē 80-85,bet,kad iebrauc apdzīvotā vietā tā vālē +10.

atrabotka Reģ.: 24.05.2017
0 0 Atbildēt

To sauc par "stabilitāti" - brauc vienmēr robežās no 65-85km/h - ne ātrāk, ne lēnāk

Krotow Reģ.: 09.09.2008
0 0 Atbildēt

Un ja nu līkumos lēnajam vnk riepas plikas? Un viņš to zina, tāpēc neriskē.

dubis Reģ.: 21.10.2019
0 0 Atbildēt

Vispār esmu novērojis tendenci, ka bieži tad kad ej uz apdzīšanu, jo brīvs priekšā, apdzenamais mazliet palielina ātrumu, tad kad nevar apdzīt, jo brauc pretī, samazina ātrumu, liekas kaitinoši. Bet pēdējā laikā arī sevi esmu pieķēris pie līdzīgas tendences, pat neesot nevienam man aizmugurē, braucot bez kruīza, tad kad pretī kāds brauc, ātrums par ~5-10km/h samazinās pret ātrumu kas ir neviens nebrauc pretī. Tā laikam kaut kāda cilvēka psiholoģija...pašsaglabāšanās instinkts..?

1 2 3 4 5 6 7 ..52
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti