Rīgu šogad gaida pamatīgi ceļu remontdarbi 14

 
Nozare.lv | 9.marts 2023 10:38

Jārēķinās, ka Rīga šogad būs pamatīgi uzrakta, intervijā TV3 raidījumā "900 sekundes" brīdināja Rīgas mērs Mārtiņš Staķis (PP).

Runājot par Rīgas 2023.gada budžeta prioritātēm, Staķis atzīmēja, ka lielākā budžeta daļa ir izdevumi izglītībai, kam šogad ir īpaša programma skolu labiekārtošanai un remontiem. Tā kā notiek pāreja uz izglītību latviešu valodā un kompetenču pieejā balstītu mācību saturu, plānotas arī atbalsta programmas pedagogiem.

Otrā lielākā izdevumu pozīcija ir saistīta ar pilsētas satiksmes infrastruktūru. Summa ietver arī vēsturiski lielāko dotāciju pašvaldības uzņēmumam "Rīgas satiksme", lai tas varētu sniegt pakalpojumus atbilstošā līmenī. Paredzēta arī vēsturiski lielākā ceļu sakārtošanas programma.

Staķis uzsvēra, ka ceļu virsma būtu jāatjauno reizi desmit gados, un, ja tas nenotiek, ceļš tiek bojāts. "Vēlamies izdarīt tā, lai pavasarī sniegs nenokustu līdz ar ceļu," pauda politiķis. Ceļu seguma nomaiņai līdztekus paredzēti arī lielie ceļu infrastruktūras projekti, tostarp "Rail Baltica", Mūkusalas krastmalas pārbūve. "Rīga būs pamatīgi uzrakta šajā gadā, ar to ir jārēķinās," brīdināja Staķis.

Sociālajā blokā arī paredzēta liela naudas summa, piebilstot, ka šajā jomā, ņemot vērā situāciju, ir daudz jaunu klientu.

Kā ziņots, īstenošanas procesā pašlaik ir 27 Rīgas pilsētas infrastruktūras fonda finansētie projekti 8,8 miljonu eiro vērtībā, liecina fonda finansēto projektu ieviešanas gaitas pārskats pagājušā gada nogalē.

Trīs vecākajiem projektiem finansējums piešķirt 2014.gadā. Mūkusalas ielas krasta promenādes izbūves projektam 2014.gadā tika piešķirti 220 545 eiro, kas ir jau izlietoti. Savukārt 2018.gadā projekta īstenošanai tika piešķirti vēl 170 409 eiro, no kuriem lielākā daļa - 131 222 eiro ir izlietoti.

No 2014.gada īstenošanā ir Rīgas vietējā ģeodēziskā tīkla pilnveidošanas un ierīkošanas projekts, kam piešķirti 128 108 eiro un 30 000 eiro vērtais projekts "Klientu attiecību vadības informācijas sistēmas Infrastruktūras nodevas moduļa pielāgošana izmaiņām būvniecības procesos".

Savukārt pēdējais projekts, kam līdzekļi piešķirti 2022.gada novembrī ir "Zasulauka, Dārzciema un Jāņavārtu staciju integrēšana pilsētvidē un pilsētas transporta sistēmā". Šim projektam piešķirti 150 000 eiro.

Diviem no īstenošanā esošajiem projektiem piešķirts finansējums, kas pārsniedz miljons eiro. Aldara parka pārbūvei sākotnēji 2019.gadā piešķirti 1,4 miljoni eiro, bet vēlāk2021.gadā piešķirts papildus finansējums 596 114 eiro.

Savukārt "Rail Baltica" Rīgas Centrālās stacijas izbūves saistītās infrastruktūras projekta un Atveseļošanās un noturības mehānisma projektu būvniecības ieceres dokumentācijas sagatavošanas projektam sākotnēji piešķirt miljons eiro, bet pēc tam piešķirts papildu finansējums 300 000 eiro apmērā.

 
Visi komentāri
 
Krokodils 9.marts 2023 11:36
9 1 Atbildēt

Vai tad so mēs nedzirdam un neredzam, katru 'pavasari'

Jā darbi ir, bet to kvalitāte un ātrums ir zem pašas kritikas...

Piemēram grandiozais projekts- brīvības ielas atjaunošana ko pabeidza 2016 gada beigās- 5 gadi pagajuši un kads tas segums ir? Jālaveirē starp akām un bedrēm gluži kā iepriekš, bet miljoni ir veiksmīgi iztēreti....

khe 9.marts 2023 14:06
1 0 Atbildēt

ir jau krietni labāk kā bija, bet arī piekrītu, ka toreiz vajadzēja visas lūkas/akas uztaisīt normālas arī...

Krokodils 9.marts 2023 14:33
2 0 Atbildēt

Es saprotu pašos pilsetu centros, ka mūri abās pusēs, bet ja sānā ir zāles pleķītis... Kāpec nevarētu beidzot parnest komunikācijas vismaz uz pašu ielas nomali / 'zaļo zonu' ?!?? Kapēc akas joslā ir tieši pa braukšanas ceļu???

Un tad ja kas atgadās nevajadzētu nedz asfaltu raut augšā nedz taisīt ciet ceļus un satiksmi....

Nē! Ķip jauni rasējumi jātaisa, saskaņojumi un tas esot dārgāk.. Tapēc turpina pa vecam.

Bet neviens jau nedomā un neskatās uz 5 gadu vai 10 gadu fona. Visi ierauga sākuma tāmes atsķirības un nolemj, ka ņems lētako variantu, bet kā turpmāk, par to pajāt! Tiesi izdevīgi, jo pēc 5 gadi atkal varēs raudāt, ka jataisa brīvībene no jauna un vajag miljonus tam!

Tikmēr autovadītāji izmisumā un ik dienu jalemj vai braukt bedrē vai akā kas nav diži labāka(vai blakus esošajam sānos)

vietējais 9.marts 2023 18:53
1 1 Atbildēt

Spīdoša doma, rakt komunikācijas ielas malā, gar veco ēku pamatiem! Gribam turku traģēdiju pie mums?

msh 9.marts 2023 19:32
1 0 Atbildēt

Ar akām nebūtu nekādu problēmu ja vien to vāku aploces normāli iebetonētu, nevis iesviestu asfaltā...

HE 10.marts 2023 8:38
2 0 Atbildēt

Aizsūtiet tos remontētājus uz Vāciju , lai viņi iziet kursus kā tehnoloģiski pareizi ir jaiestrādā akas, pietiek dzīt padomju tehnoloģijas no brežņeva laikiem.

Ahtung 9.marts 2023 12:20
5 8 Atbildēt

Šim vieta ir cietumā. Nebiju nekāds tur Ušakova fāns, bet šis ir nelietis konkrētais.

Miks 9.marts 2023 12:21
3 4 Atbildēt

Tas ir nevis pilsētas saimnieks, bet gan ķēmmes izbāznis

Uiman 9.marts 2023 12:37
2 1 Atbildēt

Es ceru, ka Brīvības ielu arī sataisīs - pašā centrā jau ir bedres un nosēdumi, bet tika asfaltēts salīdzinoši nesen.

Janka 9.marts 2023 14:07
2 3 Atbildēt

kā ušakovs pasūtīja, tā taisīja...

Tur jau tā lieta, ka ielu seguma stāvoklis ir aptuveni iepriekšējo 2 domes sasaukumu darba rezultāts

0pis 9.marts 2023 14:15
1 0 Atbildēt

Vai tad Lohi to saprot, viņiem spriestspējas kā jūrasķemmītei - tikai reaģēt uz vides kairinājumiem....

MMX 13.marts 2023 9:51
0 0 Atbildēt

Šis komentārs tik precīzi raksturo situāciju tik daudzās jomās mūsu valstī, ka es laikam šo teikumu pievienošu arī savam vārdu krājumam

Dome 9.marts 2023 13:41
5 1 Atbildēt

ļoti domā par Rīgas visiem. Visās autostāvvietas apkārt domei drīkst stāvēt tikai ar domes atļaujām. Pat krastmalā viens posms jau

tikai ar domes atļaujām !!! Piektdienas pēcpusdiena - brīvas vietas daudz, bet visās drīkst stāvēt tikai ar atļaujām. Tālāk, kur parastai tautai, par maksu, viss protams aizņemts.

skaidrs 9.marts 2023 20:22
2 1 Atbildēt

Sponsori gaida,ne tikai lgbt krogā.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Citi raksti
 

 

Izceltie raksti

Xpeng G6 kļūst pieejams Eiropā

Ķīnas autobūves uzņēmums Xpeng uzsācis elektriskā SUV Coupe G6 pārdošanu Eiropas tirgū. Sākumā tās ir četras valstis, taču turpinājums sekos. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Mazda MX-30 R-EV. Otra tāda elektroauto nav (+VIDEO) 2

Mazda MX-30 ir elektrisks krosovers ar īpatnējām durvīm un inovatīvu dizainu. Sniedzamība nav liela, tāpēc Mazda nāca klajā ar jaunu ideju un aprīkoja mašīnu ar sniedzamības pagarinātāju. Tagad MX-30 tērē ne tikai elektrību, bet arī benzīnu un saucas R-EV. Lasīt vairāk

 

Jonass izcīna savu pirmo uzvaru MXGP klasē

Latvijas motosportists Pauls Jonass svētdien izcīnīja uzvaru pasaules motokrosa čempionāta piektā posma - Portugāles "Grand Prix" - sacensībās prestižākajā MXGP klasē, svinot pirmo panākumu karjerā augstākajā līmenī. Lasīt vairāk

 

Rekordists? - brauciens ar “Audi” Liepājā rezultējas ar 2000 eiro naudas sodu un tiesību atņemšanu (+ VIDEO) 13

Aizvakar, 1.maijā Valsts policijas amatpersonas Liepājā fiksēja automašīnu “Audi”, kuras vadītājs pārvietojās ātri un agresīvi. Likumsargi uzsāka pakaļdzīšanos, kā rezultātā automašīna apturēta. Šāds brauciens vīrietim rezultējies septiņos administratīvajos pārkāpumos un vienā kriminālprocesā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti