SEB MTB velomaratona posmā nomiris junioru izlases līderis Čakšs

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 24.aprīlis 2016 20:48

Šīs sezonas pirmajā SEB MTB velomaratona posmā svētdien nomiris Latvijas junioru šosejas riteņbraukšanas izlases līderis Niklāvs Aleksandrs Čakšs, aģentūru LETA informēja sacensību rīkotāji.

17 gadus vecais Čakšam slikti palika neilgi pēc sacensību finiša. Vairāk nekā stundu neatliekamās palīdzības mediķu brigāde cīnījās par jaunā sportista dzīvību, taču viņu glābt neizdevās.

Riteņbraukšanas federācijas prezidents, sacensību organizators Igo Japiņš aģentūrai LETA sacīja, ka jaunais sportists paspējis pēc sacensībām nomazgāties, atpūsties, taču tad puisim kļuvis slikti. Turpat sacensību teritorijā esošie mediķi pusotru stundu veikuši reanimēšanas pasākumus, taču sportistam dzīvību izglābt nav izdevies.

Notikuma vietā mediķi pauduši, ka veselības problēmas varētu nebūt saistītas ar sirdsdarbības traucējumiem.

Japiņš sacīja, ka Čakss bijis labākais izlases sportists, viņam notikušas regulāras veselības pārbaudes. Japiņš runājis arī ar jaunieša treneriem, kuri sacīja, ka sportistam iepriekš nav konstatētas nekādas veselības problēmas.

Mediķu klātbūtne sacensībās esot nodrošināta kā ierasts. Uzlabojumu nepieciešamību šajā saistībā turpmākajās sacensībās Japiņš pašreiz nesaskata, jo traģiskais notikums nav saistāms ar kavētu medicīniskās palīdzības sniegšanu. "Pašreiz nav skaidrs, kas noticis. Savā ziņā kaut kas mistisks. Čakšs nebija nesagatavots sportists no ielas, bet labākais izlases dalībnieks, kurš trenējās," pauda Japiņš.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 10

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti