Vivus.lv MTB 10. jubilejas velomaratons vērienīgi finišēs Apes pusē!

 

Foto: Publicitātes attēls

MTB Maratons | 8.septembris 2016 6:57

Sestdien, 10. septembrī Apes apkārtnē notiks Vivus.lv MTB (kalnu divriteņu) maratona desmitās jubilejas sezonas noslēguma posms. Vienlaikus sportisti izcīnīs arī tradicionālo “Vaidavas kausu” kalnu divriteņu maratonā. Tieši Apē pirms apaļiem 10 gadiem dzima šīs MTB sacensības, kas nu jau kļuvušas iecienītas Latvijā.

Starta un finiša zona, tāpat kā pagājušā gadā, būs izvietota  Igaunijas pusē -  Monistes pagasta Jaunrozes  (Vastse Roosa) ciemā. Tas iespējams,  pateicoties veiksmīgajai  sadarbībai ar Mežabrāļu sētas saimniekiem Marianni un Meelisu Mottus. Daudzveidīgā sacensību distance būs izveidota gan pa  Apes un Alūksnes novadu, gan Igaunijas teritoriju - Paganamaa. Paredzēts, ka garākās distances veicēji robežu šķērsos astoņas reizes! Toties ierastās Vaidavas  upes forsēšanas vietā  šoreiz tā  būs jāšķērso pa četriem tiltiem.

Jau  plkst.11.45 startēs LMT Straume maratona distances braucēji, kuriem būs jāveic būs ap 55 km. Latvijas Valsts meži  pusmaratona distances veicējiem trases garums plānots apmēram 35 km. Jaunizveidotās, negaidītu popularitāti ieguvušās  Labs Kino pusaudžu distances garums būs aptuveni 12  km, šī  distance būs izvietota Jaunrozes apkārtnē. Turpat kalna pakājē pie sacensību centra notiks 0,2 līdz 2 km garais  Limpo bērnu brauciens, kur mazie braucēji startēs pa vecuma grupām.

Līdz  šim maratona kopvērtējuma līdera vietu noturējis alūksnietis Oskars Muižnieks! Vai viņam izdosies noturēt šo pārsvaru? To redzēsim sestdien, jo  konkurence sarežģītajā trasē būs spraiga, un Oskaru centīsies apsteigt ne viens vien cīņubiedrs.

Sacensībās gaidāms ievērojams dalībnieku skaits -  tuvu tūkstotim. Līdz trešdienai elektroniski pieteikušies jau gandrīz  800 sportot gribētāju! Viens no sacensību organizatoriem Mairis Levans prognozē, ka  maratona distancē dosies ap 250 sportisti, pusmaratonā - ap 500. Sagaidāms, ka jauniešu distance pulcēs vairāk kā  70  jaunos riteņbraucējus. Organizatori īpaši gaida pašus mazākos - bērnu brauciena dalībniekus, un dalība viņiem ir bez maksas.

Neskatoties uz to, ka šis sacensību seriāls jau atzīts par viszaļāko un videi draudzīgāko Latvijā, pie starta ieradīsies LVM Cūkmens, lai pieņemtu no dalībniekiem īpašo svinīgo zvērestu.

Skatītāji sacensības varēs vērot ne vien startā un finišā, bet arī Veclaicenē - Ilgāja un Palpiera ezeru apkārtnē.  Vizlu kalnā  būs viens no  CAT aktīvākā  maratona braucēja starpfinišiem. Ar starpfinišos un finišā krātajiem punkti sportisti cīnīsies par īpašu balvu – CAT telefonu. Trase pirmo reizi  ienāks  Apes pilsētā, un skatītāji  varēs vērot un uzmundrināt sportistus  pie Vaidavas  upes “Čigānu līcī” (Vaidavas ielas galā).  Kaut arī trasē būs organizatoru izveidotie dzērienu un uzkodu punkti, tomēr sportisti vienmēr ir priecīgi arī par līdzjutēju  pasniegtajām dzērienu krūzītēm un citiem atspirdzinājumiem kalnainajā distancē.  

7. posma un visa seriāla noslēgums plānots ap  plkst. 16.45  turpat Mežabrāļu sētā, kur notiks uzvarētāju godināšana, “Vastse-Rio” sporta spēles, Balticovo pankūku ballīte un  vakariņas dalībniekiem.  Būs atvērts  Mežabrāļu krodziņš. Dalībniekiem spēkus atgūt palīdzēs Mežabrāļu pirts Vaidavas krastā. 21.00 sāksies diskotēka “Dejo ar velozvaigzni” kopā DJ Ufo.  22.00 visus priecēs  Vivus.lv MTB maratona 10.sezonas noslēguma salūts.  Ieeja uz vakara pasākumu ir bez maksas, bet rīkotāji priecāsies par ziedojumiem Apes pilsētas vēsturiskās ceļu norādes (vietrāža) atjaunošanai.

Aicinām izmantot arī  tūrisma iespējas pierobežā, apskatot ne vien Mežabrāļu kustības piemiņai izveidoto bunkuru kalnā un Jaunrozes dzirnavas ar mūsdienīgo zivju ceļu, bet arī Alaveski dzīvnieku parku, Rougi, Munameģi… 10. septembrī notiks Miķeļdienas tirdziņš netālajā Monistes parkā. Piestājot Apē, iesakām izstaigāt Vaidavas dabas taku pie Raganu klintīm un apskatīt atjaunoto rakstnieces Elīnas Zālītes skulptūru pie vidusskolas.

 

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 34

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti