Jaunā Renault Twingo CO2 emisija – tikai 120g/km 1

 
28.jūlijs 2008 11:17

Vēlreiz apliecinot savu apņemšanos radīt videi draudzīgākus auto, Renault iepazīstinājis ar jauno benzīna dzinēja aprīkoto Renault Twingo, kuram CO2 emisija izplūdes gāzes ir tikai 120g/km un degvielas patēriņš – 5,1 litrs uz 100 kilometriem.

Šī modifikācija veidota uz 1.2 16V 75 eco2 modeļa bāzes, samazinot CO2 emisiju izplūdes gāzēs par 15g/km.

Francijā šis modelis būs pazīstams kā Twingo 1.2 LEV 16V 75 eco2 (Zemas emisijas auto), un tā cena būs, sākot no 9950 eiro. Sākot no šīs nedēļas, pieteikties jaunajam Twingo modelim iespējams Francijā, Spānijā, Vācijā, Holandē un Beļģijā.

Renault Twingo 1.2. 16V 75zs ar CO2 emisiju 120g/km

Jaunais Renault Twingo 1.2 LEV 16V 75 eco2 būtībā ir jau zināmais Twingo 1.2 16V 75 eco2, kuram, veicot dzinēja modifikācijas, CO2 emisija izplūdes gāzēs samazināta par 15g/km. Francijā šis Renault Twingo modelis kļuviis par vienu no videio draudzīgākajiem auto savā segmentā. Jāatzīmē, ka šis modelis ir arī vien no ekonomiskākajiem benzīna dzinēja auto – tā vidējais degvielas patēriņš uz 100 kilomtriem ir tikai 5,1 litrs. Tā jauda (75 zs) un griezes moments (107 Nm), salīdzinot ar bāzes modeli, paliek nemainīgi.

Ekoloģiskums bez papildu samaksas

Pateicoties tehniskajam risinājumam, šī modeļa cena, salīdzinot ar iepriekšējo, palikusi pilnīgi nemainīga – sākot no 9950 eiro. Jāatzīmē, ka visi Renault Twingo dzinēji atbilst Renault eco2 kvalitātes zīmei, kas tiek piešķirta tiem modeļiem, kuri vērtējami gan kā videi draudzīgi, gan ekonomiski.

Jāpiebilst, ka saistībā ar Renault Commitment plānu, uzņēmums apņēmās 2008.gadā pārdot vienu miljonu auto, kuriem CO2 emisija izplūdes gāzēs ir zemāka par 140g/km un no kuriem 1/3 būtu auto ar CO2 emisiju zemāku par 120g/km.

 
Visi komentāri
 
260354. viesis 29.jūlijs 2008 1:25
0 0 Atbildēt

Kā tad :D Diez normāli braucot [ar šitādu šujmašīnu - pastāvīgi pedālis grīdā] arī būs tā ekonomija un ekoloģija? :)

Franči ar savām pseidoekonomijām un pseidoekoloģijām... :)

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti