Jaunie «Kia Soul» ar 126Zs dīzeļa un benzīna dzinējiem 1

 
2.septembris 2008 11:20

2. oktobrī, Parīzes Motošovā Kia pirmo reizi demonstrēs jauno Kia Soul pilsētas krosoveru, kas Eiropas tirgū tirdzniecībā nonāks jau nākamā gada februārī.



Ar diviem jauniem augstas efektivitātes 126 zs dīzeļa* un benzīna dzinējiem gan manuālās, gan automātiskās transmisijas versijās, Kia piedāvās vēl iepriekš nepārspētu komforta, stila un plašuma simbiozi, kas vienā vārdā apvienos labāko no Kia Soul “sirdī jauni” sērijas.

Abas augstas efektivitātes 1.6 litru, četru cilindru, 16 vārstu benzīna un dīzeļa dzinēju versijas ir bāzētas uz tiem DOCH dzinējiem, kuri jau tika izmantoti Eiropā atzītajiem cee’d modeļiem. Dīzeļa dzinējs spēj sasniegt 126zs pie 4000 apgriezieniem, sasniedzot maksimālo griezes momentu 255Nm pie 2000 apgriezieniem. Savukārt, benzīna dzinējs 126zs attīsta pie 6300 apgriezieniem un 156Nm griezes momentu pie 4200 apgriezieniem.



“Kia Soul ir jauns pilsētas krosovers, kas bagātīgs ar dažādiem knifiem – kā ražotāji paši saka – auto ļaus tā vadītājam atbrīvot prātu. Ar omulīgu salonu, tas piedāvās ja ne lielāku, tad analogu telpu kā auto ar daudz izteiktākām eksterjera dimensijām”, sajūsminās Panu Vainamo, Kia Motors Europe mārketinga ģenerāldirektors.

Jaunais Kia Soul ir piecdurvju hečbeks ar priekšējo riteņu piedziņu, augstām jumta līnijām un Kia netradicionāli garu riteņu bāzi. Modeļa atšķirīgo izskatu nodrošina  vertikālie izmēri – auto augstums ir 1,61 m, turklāt vējstikla bāzes augstums ir par 13,5 cm augstāks nekā tradicionālam kompaktauto. Sānu līnijas ir par 12 cm augstākas un klīrenss (attālums no zemes līdz sliekšņiem) ir pacelts par 4,5 cm.

Jaunā Kia Soul interjers ir ne vien gaumīgs, bet arī lietotājam draudzīgs un ietilpīgs. Plašais salons ar gabarītaugstumu 1,02 m priekšpusē un 1,005 m aizmugurē, kā arī iespaidīgu telpu kājām – 1,403 m priekšpusē un 1,4 m aizmugurē nodrošinās patiesi ērtu pārvietošanos arī pieciem gara auguma pasažieriem.

Runājot par gaidāmo jaunā Kia Soul Parīzes šova debiju, Kia Motors Europe galvenais dizaineris Gregorijs Gillaums (Gregory Guillaume), ir atzīmējis: “Ir vairākas unikālas nianses, kas pārsteigs jaunā Kia Soul īpašniekus un radīs neaizmirstamu pirmo iespaidu. Garās durvis un augstu novietotie sēdekļi sniedz iespēju viegli iesēsties un justies ērti, kamēr pieklusinātais paneļa dizains, trijdaļīgais sīklietu nodalījums un bagātīgi apvilktais stūres rats rada savdabīgu dizaina kombināciju, kas kopumā sniedz plašumu un ērtības sajūtu kā vadītājam, tā pasažieriem, neatstājot vienaldzīgu nevienu un nodrošinot patīkamu gaisotni.”
 
Kia Soul pilsētas krosovers pasaules pirmizrādi piedzīvos Kia Stendā Parīzes Motošovā 2008. gada 2. oktobrī plkst. 16.45.

Eiropas, ASV, kā arī atsevišķiem citiem tirgiem, Kia Soul auto tiks ražoti Kia Gwangju ražotnē Korejā sākot ar 2008. gada novembri. ASV un dažos ne-Eiropas tirgos būs pieejams arī Soul ar 2 litru un 142zs benzīna dzinēju.

___________________
* Izvēloties dīzeļa dzinēju
Lai apmierinātu vietējās regulācijas un nodokļu sistēmas diktētos noteikumus, Eiropas tirgū būs pieejama izdevīgā Soul 115 zs versija ar dīzeļa dzinēju. Lai pārliecinātos par pieejamību savā valstī, sazinieties ar vietējo Kia sabiedrisko attiecību pārstāvniecību.
 
Visi komentāri
 
277560. viesis 15.jūnijs 2010 1:25
0 0 Atbildēt
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti