Svētdien Latvijas autokrosa čempionāta finālsacīkstes

 
10.oktobris 2008 12:02

Svētdien, 12. oktobrī Brenguļu autotrasē pie Valmieras notiks Latvijas autokrosa čempionāta pēdējais – sestais – posms. Sacīkstes galvenais uzdevums būs noskaidrot Latvijas čempionu 1600 klasē, kā arī visu trīs čempionāta klašu medaļniekus. 2000 Super un Open klasē čempioni jau zināmi – Ulvis Bujāns un Raimonds Jerāns.

1600 klasē gaidāma spraiga cīņa par Latvijas čempiona titulu. Uz zelta medaļu pretendē pērnā gada čempions Oļģerts Vērmanis juniors, vicečempions Māris Stalis un šogad ievērojami progresējušais Kaspars Īle. Vērmaņa un Staļa izredzes ir līdzīgas, bet Īle var kļūt par čempionu, ja izdodas uzvarēt pēdējā posmā. Līdz šim sezonas piecos posmos Vērmanim trīs uzvaras, Stalim un Īlem – pa vienai.


Divi no 1600 klases līderiem Oļģerts Vērmanis juniors (Nr. 101) un Māris Stalis.
Viestura Saukāna foto.


Lai arī čempiontitulu izcīnīt vairs nav iespējams, par medaļām noteikti cīnīsies arī Andris Priedītis, kurš šobrīd kopvērtējumā ir ceturtais.

2000 Super klasē Ulvis Bujāns jau nodrošinājis čempiona titulu. Stabila braukšana nodrošinās vicečempiona titulu Mārtiņam Porietim, bet bronzas medaļas galvenais pretendents ir Artjoms Peško. Šajā klasē izteiktāka ir cīņa par vietām no ceturtās līdz devītajai – pēdējais posms pašreizējo secību var apgriezt ar kājām gaisā!

Open klasē par Latvijas čempionu priekšlaicīgi kļuvis Raimonds Jerāns. Taču vēl jāsadala sudraba un bronzas medaļa. Uz otro vietu pretendē Jerāna galvenais sezonas sāncensis Jānis Kozlovskis. Savukārt par bronzu cīnīsies Normunds Skribis, kuram teorētiski ir iespējas apsteigt arī Kozlovski, kā arī Aigars Liškovskis.

Kā papildu izrāde trim Latvijas čempionāta klasēm būs dažādu izmēru un kubatūru bagiju klases. Sevi jau pierādījušas B600, kroskartu un Beta bagiju kategorijas. Šogad Latvijas trasēs debitējusī B600 klase allaž sagādā skatītājiem neaizmirstamas cīņas, jo uz starta stājas gan slaveni sporta veterāni, gan iesācēji. Beta bagiju klase ir ļoti mīlīga, jo kategorijā startē pavisam jauni sportisti no četru līdz deviņu gadu vecumam. Savukārt kroskartu cīņās trasē būs iespējams redzēt pusaudžus, no kuriem dažs būs jau ļoti titulēts: cīņām Brenguļos gatavojas Ziemeļeiropas kroskartu CK125 klases čempions Ralfs Sirmacis un CK250 klases bronzas medaļnieks Jānis Baumanis!

Vairāk informācijas: www.autocross.lv
 
Viesturs Saukāns
LAF Preses dienesta vadītājs
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 11

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 2

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

X stundai nav gatavi: Aizsardzības industrijas pārstāvji pārmet valstij nepietiekamo finansējumu inovācijām un pasūtījumu trūkumu 3

Aizsardzības industrijas pārstāvji šodien Saeimas Inovācijas ekosistēmas attīstības apakškomisijas sēdē pauda kritisku nostāju par nepietiekamo valsts finansējumu jomas inovācijām, atbilstošu pasūtījumu trūkumu un birokrātiskiem novecojuša normatīvā regulējuma radītajiem šķēršļiem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti