Atkārtotai uzpildei savāktas jau vairāk kā 1000 vējstiklu šķidruma kanniņas 3

 
2.marts 2009 8:40

Decembra beigās astoņās degvielas uzpildes stacijās Neste pie Narvesen veikaliem tika uzstādīti konteineri, kas paredzēti tukšo vējstikla šķidruma kanniņu izmešanai.

Akcijas organizētāji ir gandarīti par autovadītāju aktivitāti un informē, ka tās gaitā jau savāktas vairāk nekā 1000 kanniņas, kuras tiks uzpildītas atkārtoti un nonāks veikalu plauktos.

Lielākās bažas bijušas par to, vai konteineros lielos daudzumos netiks mesti citi atkritumi, kas būtiski apgrūtina derīgo kanniņu atlasīšanu. Taču konteineros tiešām mestas tikai tukšās kanniņas. Tāpat arī pircēji ievērojuši vēl vienu būtisku priekšnosacījumu, lai kanniņas būtu otrreiz lietojamas – tās nav saplacinātas.

Konteineros nonākušajās kannās pēc to atbilstošas apstrādes atkārtoti tiks iepildīts vējstiklu šķidrums, tādējādi samazinot vidē nonākošo plastmasas daudzumu. Līdz ar to autovadītājiem jārēķinās, ka otrreiz uzpildītās kannas var neizskatīties tik glīti kā jaunās, taču šķidruma kvalitāti tas neietekmēs.

LZP valdes priekšsēdētājs Māris Simanovičs aicina katru kanniņas šķirojošo autovadītāju augstu vērtēt savu ieguldījumu tīras vides saglabāšanā, bet tiem, kuri vēl šaubās par šķirošanas lietderību atgādina, ka liela daļa atkritumos nonākošu lietu ir resursi, kas izmantojami atkārtoti.

Ar īpašām uzlīmēm marķēti konteineri atrodas piecās galvaspilsētas degvielas uzpildes stacijās, kā arī Mārupē, Jelgavā un Liepājā. Konteineri Rīgā uzstādīti pie Narvesen veikaliem Neste degvielas uzpildes stacijās Krasta ielā 68, Maskavas ielā 427b, Vienības gatvē 144, Lucavsalas ielā 1 un Kuldīgas ielā 1. Savukārt ārpus Rīgas tie izvietoti Mārupē, Upesgrīvas ielā 1, Jelgavā, Loka maģistrālē 2a un Liepājā, K. Zāles laukumā 7.

Vējstiklu šķidruma kanniņu savākšana otrreizējai pārstrādei turpināsies visu ziemas sezonu.   

Akciju organizē Latvijas Zaļais punkts sadarbībā ar uzņēmumu Getz Bros. & Co (Latvia) Ltd., veikalu tīklu Narvesen un otrreizējo izejvielu apsaimniekotāju Eko Reverss.
 
Visi komentāri
 
267316. viesis 2.marts 2009 10:12
0 0 Atbildēt

Šis ir labs piemēsr, man besī ārā mest šīs kanniņas atkritumos, jo līdzi vadāt ar īsti negribas ( pie kam atkritumu škirošanas konteineru ar īsti nekur pa ceļam nav).

Otrs varinats protams būtu tirgot "izlejamā" veidā un pat vēl foršāk, ja tāpat kā degvielu varētu pildīt no speciālas pistoles.

267331. viesis 2.marts 2009 16:41
0 0 Atbildēt

Dīvainākais, ka šīs kanniņas nepieņem plastmasas konteineru apsaimniekotāji. Pamēģināju nodot savējiem - ņem pretī tikai supertīras minerālūdens pudeles, šitās kanniņas atmeta atpakaļ, biju vīlies. Mēģināšu saņemties un aiztikt līdz krasta ielai, jo kanniņu bija iekrājies daudz!

267380. viesis 3.marts 2009 12:36
0 0 Atbildēt

laba ideja WALA par izlejamo ar speciālo pistoli!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti