«Opel Insignia» saņem prestižo «Red Dot» dizaina balvu 3

 
16.marts 2009 10:25

Starptautiska žūrija kārtējo reizi augsti novērtējusi izcilo Opel Insignia dizainu, piešķirot šai automašīnai prestižo "red dot" balvu. Šī jau ir astotā balva, kuru šobrīd ieguvis jaunais Opel flagmanis.

Starptautisko "red dot" dizaina balvu kopš 1995.gada piešķir Vācijas Design Zentrum North Rhine Westphalia aizgādībā, un tā ir viena no lielākajām un pazīstamākajām dizaina balvām pasaulē. To piešķir atzītu dizaina ekspertu žūrija, kura savu vērtējumu balsta uz inovāciju līmeni, funkcionalitāti un kvalitāti.



Opel Insignia tika radīta koncerna Eiropas dizaina centrā Riselsheimā un ieviesa Opel piedāvājumā jaunu dizaina valodu - "skulpturāla mākslinieciskuma un vācu precizitātes apvienojumu". "Visas dizaina komandas vārdā es esmu ļoti priecīgs saņemt šo balvu," teica GM Europe dizaina viceprezidents Marks Adamss, "ir īpašs gods saņemt tik augstu novērtējumu no starptautiskas, ar ar autorūpniecību nesaistītas dizaineru žūrijas. Tas apstiprina, ka Opel, piedāvājot drosmīgu un dinamisku stilu, ir izvēlējies pareizo attīstības virzienu."

Starptautiska Eiropas žurnālistu grupa jau piešķīrusi šim vidējās klases sedanam „Eiropas Gada Auto 2009" titulu; tas ieguvis vairākas citas balvas, tajā skaitā Autobest žūrijas DESIGNBEST balvu, bet Lielbritānijas TopGear.com nosauca to par „Gada Biznesa auto" (Executive Car of the Year).

"Red dot" balvas ir piešķirtas daudziem uzņēmumiem, kas pazīstami ar savu inovatīvo dizainu, tajā skaitā Apple, Nokia - un Opel. Iepriekšējo gadu "red dot" dizaina gadagrāmatās, kuras var apskatīt centra muzejā Esenē, Vācijā, jau iekļauti trīs citi Opel modeļi - GT, Astra GTC un 1998.gada Astra G. Pagājušajā gadā ceturtais auto - Opel Flextreme konceptauto - ieguva "red dot" Singapūras dizaina centra balvu par dizaina konceptu.

Šogad 1400 uzņēmumi no 49 valstīm bija iesnieguši 3231 pieteikumu ļoti kārotajai "red dot" balvai. "Starptautiski atzīto ekspertu žūrijas darbs šogad bija ļoti grūts lielā kvalitatīvo pieteikumu skaita dēļ," teica Jans Zotebērs (Jan Sötebeer), "red dot" vecākais projektu vadītājs. "Visas žūrijas vārdā es vēlos sirsnīgi apsveikt Opel."

 
 
Visi komentāri
 
267732. viesis 16.marts 2009 11:25
0 0 Atbildēt

Patiesās balvas piešķir pircēji, nevis žūrija, un tie kā zināms Opelim 2009. gadā ir piešķiruši "bankrotu"! :D

267737. viesis 16.marts 2009 11:39
0 0 Atbildēt

Nu,vismaz Vācijā šogad jau ~4000 Insignias ir nopirktas(37.vieta top50 janvārī,februārī).

267763. viesis 17.marts 2009 13:02
0 0 Atbildēt

267732. viesis 16.03.2009 11:25

nu gan esi nolohojies..... pat tālu nav jāmeklē.... www.iauto.lv/art/15364/36

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti