Satiksmes drošības nedēļa 4.–6. klašu skolēniem

 
20.aprīlis 2009 13:32

Šonedēļ no 20. aprīļa līdz 24. aprīlim Ceļu satiksmes drošības direkcija rīko Drošības nedēļu 4.-6. klašu skolēniem, kuras laikā jaunieši tiek aicināti apgūt satiksmes noteikumus velosipēdu vadītājiem.

Aicinām piedalīties CSDD un portāla draugiem.lv sagatavoto satiksmes drošības uzdevumu risināšanā. Katru dienu portālā draugiem.lv būs iespējams atbildēt uz 5 jautājumiem par dienas tēmu. Par katru pareizu atbildi tiks piešķirts 1 punkts. Maksimālais punktu skaits pareizi atbildot uz visiem nedēļas jautājumiem – 25. Uz jautājumiem varēs atbildēt tikai konkrētajā dienā, un katram pretendentam būs tikai viena iespēja.

Drošības nedēļas noslēgumā labākie dalībnieki saņems īpašās CSDD balvas, kā arī uzzinās pareizās atbildes uz visiem jautājumiem.

Katrā dienā paredzēts apgūt tādas satiksmes noteikumu tēmas, kas nepieciešamas, lai varētu nokārtot velosipēda vadītāja apliecību.

Pirmdiena, 20. aprīlis – Ceļa zīmju pasaule un ceļa apzīmējumi. Signāli, kurus ar roku rāda velosipēdu vadītāji.
Otrdiena, 21. aprīlis – Ceļu satiksmes noteikumu termini, kuri attiecas uz velosipēdu vadītājiem. Ceļu satiksme dzīvojamās zonās. Velosipēda aprīkojums un velosipēdista apģērbs.
Trešdiena, 22. aprīlis – Krustojumu veidi (īpaši – regulējamie krustojumi). Satiksmes regulētāju žesti un luksoforu signālu nozīme.
Ceturtdiena, 23. aprīlis – Neregulējami krustojumi. Priekšrocības grupas ceļa zīmes un „labās rokas” likums.
Piektdiena, 24. aprīlis – Kur un kā drīkst braukt ar velosipēdu. Kā iegūt velosipēda vadītāja apliecību.

Uzsākot testu skolēniem jānorāda savs vārds, uzvārds, skola un klase, kontakttālrunis un e-pasts. Svarīgi norādīt precīzus un īstus datus par sevi, jo balvas varēs saņemt tikai tie dalībnieki, kas mācās 4.-6. klasē, un kuri būs sniegušu patiesu informāciju par sevi.

Sīkāku informāciju par Drošības nedēļu, kā arī konkursa nolikumu iespējams atrast ISEC mājas lapā – www.isec.gov.lv – sadaļā „Bērnu drošība”.

Sekojiet līdzi informācijai un piedalieties uzdevumu risināšanā!
Zināšanas atmaksājas!
 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti